Kevesebb büdzséből igazolhatnak Maldiniék?

30

Úgy tűnik, hogy a sajtóban megjelent összeghez képest jelentősen kevesebb pénzösszeg állhat a Milan vezetőségének rendelkezésére a nyári átigazolási időszakban.

Az elmúlt hetekben folyamatban voltak az egyeztetések Paolo Maldini és Frederic Massara lejáró szerződésének meghosszabbításáról, azonban az aláírás még nem történt meg. A tárgyalások a végső szakaszban járnak és ezen a héten megtörténik a hivatalos bejelentés. Most napvilágot látott, hogy mi lehetett a csúszás hátterében.

Daniele Longo, a Calciomercato transzferguruja szerint Gerry Cardinale, a RedBird Capital Partners vezetője 45-50 millió eurós átigazolási büdzsét javasolt a nyári mercatóra, ami meglehetősen alacsony.A két függőben lévő vásárlási opció (Alessandro Florenzi, Junior Messias) véglegesítésén felül ennyi pénzből igazolhat a klub.

Ez az egyik oka annak, hogy Maldiniék hosszabbítása lelassult az elmúlt hetekben, ugyanis a vezetők nem elégedettek és úgy vélik, hogy ez a pénzösszeg nem elegendő ahhoz, hogy úgy erősítsék meg a csapat hiányposztjait, ahogy azt szeretnék. Longo hozzátette, hogy a 45-50 milliós büdzséhez még hozzáadódhat a játékoseladásból származó bevétel.

30 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Hát igen, ezek nem dúsgazdag arabok akik dobálják a pénzt csak szórakozásból, nekik nem a haszon a lényeg. De az amerikainaknak meg az a lényeg hogy minél kevesebből többet csináljanak és hát láttak hogy Maldiniék csodát csináltak a jóformán semmiből és most ők ugyan azt akarják ahogy látom, vagy talán még nagyobb csodát akarnak… nem lesz ennek jó vége…..

 2. Bukjuk Botmant és Sanchest, De Ketelaere így tényleg szóba sem jöhet, viszont megerősítettük poziciójában Brahimot. Az új fejlemények fényében Politano talán elérhető kategória a jobb oldalra és kész a csapat.
  Viszont pénzügyileg mi vagyunk a legstabilabbak.

 3. Ez a piros madárka dolog nem indul valami jól. Amennyiben igazak a hírek, léptünk egy óriásit visszafelé.
  Nem célom a hangulatkeltés, de nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél…
  A fentiek alapján azt mondom, hogy nem veszek meg egy Aston Martint, ha az első olajcserére már nem futja…
  Cardinale nyilatkozatai közül az egyik az volt, hogy szeretne világszinvonalú csapatot építeni. Ez kb olyan, mintha elviszek valakit egy menő étterembe, és kérek 2 szelet zsíros kenyeret!
  Tudja valaki, mikor nyit a hőzöngési időszak? Szeretném elkezdeni!!!

 4. Nekem meg egy kicsit abbül van elegem, hogy a tetves tevegelők úgy szórják a pénzt a sportokra, mintha tőlük eredne az összes. Nem hallottam arról, hogy nyugatiak beszáltak volna ekkora összeggel a teve versenybe. Futtassák fel azt világszinvonalura. Kicsit vissza kéne venni az igényekből és visszaadni a játék örömét a játékosoknak is a pénz helyett. Akinek meg nem tetszik, menjen politikusnak, vagy bankárnak.
  Nem adnék én sem fejetlenül negy pénzeket. Ha a brand újra jó lesz, akkor majd talán a játékosok is jönni akarnak. De ne csak a pénz miatt legyen itt valaki. Mi szurkolók sem váltunk másik csapatra, mert ott több a pénz.

 5. Pobega és Adli akár be is válhat. Romagnolival kellett volna hosszabbítani és leigazolni ingyen Belottit és fizetni 30M-t Berardiért. Origi ha kell tud bal oldalon is játszani, ahogy Rebic bármelyik szélen szerintem.

  Messias Samu és akár a fiatal belga is mehet pénzért.

 6. Na akkor igazak voltak a hírek amiket olasz csoportokban lehetett hallani…
  Maldini vajon így is bele fog menni?
  Elliot 100 milliót ígért igazolásokra nyilván ezután azért ez a 45-50 milla kb semmire nem lesz elég…

 7. A múltkor még 100 milláról volt szó… Most fogjuk bukni Leao hosszabbítását is, plusz így a kiszemeltek számára sem tűnik vonzó projektnek a Milan. Megint marad a garasoskodás. 🙁

 8. Ha nem fogadják el Maldiniék a hosszabbítás reaktiválni kell az öreg Galliani bácsit. Az öreg még még akár be is válhatna, csak kár, hogy nem 2005 van 😀

 9. Sajnos az lesz, amit sejtettem.. Csóróskodás, hitegetés, de semmi előrelépés, ami azért dühítő, mert a jelenlegi csapat kb 3-4 minőségi igazolással az európai porondon is meghatározó lehetne.

 10. Sok esetben nem tudok optimista lenni, de azt mondom, hogy azért még várjunk egy picit!
  Lehet ez is a tipikus amerikai média fogás (szarkeverés), amiből aztán pozitív csalódás lesz

 11. Az is lehet egy okos húzás ez a háttérben. Ha úgy megyünk tárgyalni, hogy tele a zseb, mindenki dupla szorzóval indítja az eladást. Ez sem utolsó szempont. Ettől függetlenül szerintem 50M nem olyan kevés egy bajnok csapat megerősítésére.

  • 50 m nem kevés? Kb 1 épkézláb játékost tudsz venni belőle. A másik meg az, h bajnokcsapat…Hány évig hallottuk anno ezt a süket dumát, h nekünk bajnokaink vannak, nem kell ide igazolni. Láttuk hová vezetett. Én pont ettől féltem, amikor már reális közelségbe került a bajnoki cím, h közép-hosszú távon nem biztos, h jót fog ez tenni a klubnak, mert el fogja kényelmesíteni a vezetőséget, h jól van itt minden, nem kell már tovább erősíteni a csapatot. Mondjuk én ezt az Elliottal kapcsolatban véltem így, azt még a legrosszabb rémálmaimban sem mertem gondolni, h még egy tulajváltás után is ez lesz az irányvonal. Rohadtul ki vagyok akadva ezekre az amcsikra.

 12. Valóban nagyon kevés ez az összeg főleg úgy hogy előtte 100 millióról volt szó. Lehet már az új stadionra gyűjtik a pénzt????

 13. Emelték a vételi összeget csak azt vissza kell gazdálkodni. Hogy hullana ki a foguk. Nem jó kezdés.

 14. De amúgy lehet elég lenne találni valakit akit tudna majd Messias meg Diaz cserélni ha elfáradnak és lehet erre elég is lenne ha Noa Langot meg De Ketelaeret ide hoznák abból az 50millából plusz Saelemakers meg Samu eladásából…..

  • Igen, a brugge-i duót el lehtne hozni 65-70 millából, de hogy ki fizetne a két S-ért össz. 20 millát, na az a kemény dió.

 15. Hát ha nem is fizetnének értük annyit akkor valami kölcsön plusz opciót be kell vetni és jövőre kifizetni vagy valami bónuszokat esetleg, vagy lehet annyit még ki tudnának húzni az új tulajból. De a legfontosabb hogy megtartsuk az értékes játékosokat.

 16. Nem akarom elkeseríteni Cardinalét, de Berlusconi 10 éve adta el Ibrahimovicot és Thiago Silvát spórolás címén. Marhára bejött a számítása, mert olyan adóssághegy keletkezett, ami végül arra kényszerítette, hogy eladja a klubot.

  A XXI. század klubfutballjában a befektetés nélküli spórolás ÉS tartósan jó eredmény elérése mint kombináció nem valósítható meg. Nem tudjuk a hátteret, de van egy sejtésem, hogy jóval összetettebb dolog van a háttérben azzal kapcsolatban, hogy az Elliott igen váratlanul eladta a Milant. Valamire rájöttek, talán éppen arra, hogy ezt ők így nem akarják csinálni, túl sok benne a rizikó, és hát ott a PSG példája, hogy a világ összes pénze is csak egy szaros francia bajnoki címet meg egy BL-nyolcaddöntőt ért.

  Érdekes megnézni egyébként, hogy az amerikai tulajdonosok úgy általában mennyire sikeresek Európában. Azért nem mondhatjuk, hogy sikertörténet lenne az övék, mondjuk nincs is túl sok példa, és inkább a PL felé kacsingatnak. A korábbi római olasz-amerikai tulajt hagyjuk is… Az USA-ban egy franchise menedzselése nem annyira bonyolult, mint egy európai klubé. A New York Knicks vagy a Dallas Cowboys évtizedek óta nem nyert komolyabb címet (a Knicks egyenesen az NBA leggyengébbje évek óta), ehhez képest a legértékesebb klubok az NBA-ben és az NFL-ben. A Yankees ugyanez a baseballban, bár ők “csak” 2009 óta nem nyertek World Seriest. Az NFL-ben hiába pofozógép évtizedek óta a New York Jets, a 20 legértékesebb klub között van világviszonylatban. A PL már hasonlít egy kicsit az amerikai modellhez, lényegében akkor is jön a pénz, ha nincs eredménye egy csapatnak. Na most, ez a PL-en kívül máshol nem nagyon van meg, mert gyengébben menedzselt egy PD és egy Serie A, mint az angol liga. A lényeg, hogy egy, az USA-ban tapasztalattal bíró cég, amely sikeresnek tekinthető, egyáltalán nem jelent garanciát arra, hogy Európában is sikeres lesz.

  A RedBird baromi jó helyzetben van jelenleg, mert pár év alatt akár meg is duplázhatná, de legalább másfélszeresére növelhetné a Milan értékét. Ehhez az kellene, hogy néhány évig stabil BL-csapatot csináljon a Milanból. Ehhez megvan az ugródeszka, egy fiatal keret, egy bajnoki cím. Annak idején a Milan éppen azt nem használta ki, hogy amikor 2011-ben nyert, akkor még egy jelentősebb befeketetéssel biztosítsa a legalább BL-negyeddöntős vagy elődöntős szereplést. Helyette elindult a lejtmenet. Az, hogy most a RedBird spórolni akar, rengeteget kockáztat, mert ez a Milan még mindig nem elég jó ahhoz, hogy amennyiben megint passzív marad a mercato során, akár már jövőre – amennyiben a többiek viszont erősítenek – necces legyen a BL-be jutás. Lassan már mindenki megérti, hogy BL nélkül nem lehet fejlődni, csak visszafejlődni. Nem úgy néz ki viszont, hogy ezt a RedBird is megértette volna.

  • Utolsó bekezdés a lényeg. Igen elözőekben elbaszarintották és félek, h ezek az amatőrök is el fogják mert azt hiszik spórolással is tartjató ez az eredmény de valójában plussz befektetéssel sem biztos csak lehetőség.

 17. Ez az 50 millió is épp annyira lehet hiteles mint a 100 amit először írták.
  Melyik klub szokta kijelenteni előre, h mennyit fog költeni egy atigazolási szezonban?
  Szerintem ezek mind csak újságírói spekulációk semmi több. Legyen sok kattintás meg hozzászólás az sem baj ha nem úgy lesz.Majd lesz utána másik cikk is erről.
  Én már az előző 100 milliós cikket sem értettem honnan szedték :)))

  • Amugy igen, ez is igaz. Már azelőtt is írtak hogy az Elliott 100 millát szán majd az átigazolásokra a nyáron holott már a télen sem költöttek semmit mert már akkor tudták hogy a csapat eladásra kerül tehát már nem invesztáltak bele semmit. De viszont tegnap már Maldini volt állítólag a Milan székházába tárgyalni valamiről és nem nagyon jött semmi hír hogy valamire jutottak volna tehát lehet hogy mégiscsak van ott valami gubanc ami miatt tolódik minden.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet