Így hatnak a Milan keretére a regisztrációs szabályok

7

Hivatalosan július elsején kezdődik a nyári átigazolási időszak Olaszországban és a MilanNews egy cikk erejéig összefoglalta, hogy milyen regisztrációs szabályok vannak érvényben a Serie A-ban, amelyek nagy hatással lehetnek a következő szezon keretére és a klub nyári igazolásaira.

A szabályok szerint a Serie A-ban szereplő klubok 25 játékost nevezhetnek a bajnoki mérkőzésekre, akik közül legalább négy játékosnak saját nevelésűnek kell lennie. Ezen felül a 25 fős listában legalább négy olyan futballistának kell szerepelnie, aki Olaszországban nevelkedett.

A Lega Serie A szabályzata alapján egy játékos akkor tekinthető saját nevelésűnek, amennyiben a 15. és a 21. életévének betöltése között legalább három teljes szezonban az adott klub (utánpótlásának) tagja volt. Az Olaszországban nevelkedett játékosok esetében ugyanez az életkori követelmény, csak értelemszerűen nem az adott klubra, hanem bármelyik olasz együttesre vonatkozóan.Továbbá az olasz kluboknak lehetőségük van az említett 25 játékost tartalmazó listán túl korlátlan számban regisztrálni olyan játékosokat a bajnokságra, akik az előző futballszezon december 31-én még nem töltötték be a 22. életévüket.

Ezeknek az irányelveknek megfelelően a következőképpen néz ki a Milan játékoskerete a 2022/2023-as szezonra. Értelemszerűen Franck Kessié és Alessio Romagnoli sem szerepel a listán, mivel június 30-án lejár a szerződésük és távoznak. Mindkét játékos tagja volt az Olaszországban nevelkedett futballisták csoportjának.

SAJÁT NEVELÉSŰ JÁTÉKOSOK: Davide Calabria, Tommaso Pobega, Matteo Gabbia, Alessandro Plizzari, Daniel Maldini, Lorenzo Colombo

OLASZORSZÁGBAN NEVELKEDETT JÁTÉKOSOK: Alessandro Florenzi, Mattia Caldara (távozóban), Sandro Tonali, Antonio Mirante (lejár a szerződése)

22 ÉVEN ALULI JÁTÉKOSOK: Marko Lazetic, Daniel Maldini, Lorenzo Colombo, Sandro Tonali, Pierre Kalulu, Yacine Adli

A FENNMARADÓ LISTA:

Mike Maignan, Ciprian Tatarusanu, Theo Hernández, Fodé Ballo-Touré (távozóban), Simon Kjaer, Fikayo Tomori, Ismael Bennacer, Rade Krunic, Tiémoué Bakayoko (távozóban), Brahim Diaz, Alexis Saelemaekers, Samu Castilejo (távozóban), Junior Messias, Ante Rebic, Rafael Leao, Olivier Giroud, Zlatan Ibrahimovic (lejár a szerződése).

Mivel Mattia Caldara nagy valószínűséggel távozni fog és Antonio Mirante sorsa kérdéses, így elképzelhető, hogy a klubnak igazolnia kell 1 vagy 2 olyan játékost, aki Olaszországban nevelkedett.

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Akkor Maldini nem lesz kölcsön adva.. Ő lesz a mi kis kabalánk aki a nevezési lista miatt kell.
    Én nagyon remélem hogy az apja az eszére fog hallgatni és nem a szívére. Mert szerintem neki most kellene elmennie kölcsönbe, különben vége a karriernek.

  2. Na, akkor aki eddig nem értette, h egy olasz klubnak, jelesül a Milannak miért kell olasz játékosokat igazolnia/megtartania (mert ugye vannak ilyenek), az most már remélhetőleg érti. Ennek a szabályozásnak nem is a hazai (olasz) játékosokra vonatkozó része az igazán gáz, mert olyat bármikor lehet igazolni, hanem a saját nevelésűek. Gyakorlatilag kényszerből vannak a csapatnál tartva, ahelyett, h máshol, kölcsönben fejlődhetnének, meccsrutint szerezhetnének, gondolok itt elsősorban Gabbiára és a kis Maldinire. Az olasz szövetség/liga elsősorban velük baszik ki, ezáltal hosszú távon saját magával (a válogatottal), nem pedig az adott klubbal.

  3. Akkor a 2 olaszországban nevelkedett a fő kérdés. Ha jól tudom Bremer nem felel meg de Belotti, Berardi, Raspadori, Scamacca igen.

    • Nem ismerem a szabályzás részleteit, de ha 4-nél több saját nevelésű van, akkor a 4 főn felülieket nem lehet “eladni”/átsorolni az Olaszországban nevelkedett kategóriába?

  4. Nem ismertem a szabályozást, de ez elég elborzasztó. Mr. X remekül leírta a problémákat. A törekvés amúgy tetszik, de így ez nem kóser.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet