A RedBird az Inter nélkül építene új stadiont

9

A Milan új tulajdonosa készen áll egyedül is véghez vinni az új stadionprojektet és folyamatban van a mérlegelése, hogy Milánó városán kívül épüljön meg az új létesítmény.

Az új milánói stadion megépítése már évek óta tervben van, azonban a Milánói Önkormányzat rendre keresztül húzza a számításokat. A végleges látványtervek bemutatása óta nem történt előrelépés az ügyben és a város nem túl együttműködő a milánói klubokkal.

Az új stadionra a Milan újdonsült többségi tulajdonosa, a RedBird Capital Partners is kulcsfontosságú tényezőként tekint. A MilanNews beszámolója szerint az amerikai csoport élén álló Gerry Cardinale az Elliottal együttműködve készen áll az Inter nélkül véghez vinni az új stadionprojektet, ezáltal közösködés helyett egy teljes mértékben saját arénája lehet a Milannak az elkövetkező években.Ráadásul az elmúlt 1 évben az Inter bizonytalan pénzügyi háttere sem segített abban, hogy előrelépés történjen az ügyben. A nehézkes bürokrácia miatt a Milan vizsgálja annak a lehetőségét, hogy az új stadion Milánón kívül, Sesto San Giovanniban épüljön meg. Cardinale nemrég megnézte a környéket és a város polgármestere a következőt nyilatkozta:

“Az új milánói stadion megépítésének ötlete erős és konkrét Sesto San Giovanniban. Az elképzelés egy modern, 60-70 ezer férőhelyes, fenntartható és a családok számára vonzó, a hét minden napján aktív szolgáltatásokat nyújtó létesítmény létrehozása.”

Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója úgy fogalmazott, hogy új stadionra van szükség ahhoz, hogy a Rossoneri képes legyen felvenni a versenyt a világ legerősebb futballklubjaival és legalább akkora befogadóképességű új aréna kell, mint a San Siro.

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Baromi jó lenne minden szempontból egy saját stadion, de azért valahol furcsa is lenne a sinter nélkül… Ha meg ők egyedül fogják birtokolni a San Sirot, az kifejezetten bántaná a lelki világomat 😀 Amúgy ettől a Sesto San Giovannitól találhatnának jobb helyet is, az már kb. Monza…

  • Arsenalnak nem okozott gondot uj stadionba menni! Sesto nem igazan van messzebb a varostól mint a San Siro!
   Inter sosem fogja birtokolni a San Sirot mert a varos sosem adja el! Berelni fogja es anyagilag meg jobban lemarad es max berelheti a Milan stadionjat, ha modern helyen akar lenni😊

   Win-win

 2. A Berlusconi féle stadion projekttel mi lett annak idején? Amit Barbara vitt. Akkor is a város vezetés baszakodott? Vagy az csak a tulajdonos váltás miatt maradt annyiban? Ha jól emlékszem konkrét tervek voltak már akkor is, és a Casa Milan mellett épült volna.
  Egyébként baromi jó lenne már egy saját, modern stadion. A helyszínnel kapcsolatban meg, a helyi viszonyokat kicsit jobban ismerők választották, szóval ha szerintük az megfelelő hely, akkor én nem aggódok miatta.

 3. Az önkormányzat nagyon pénzéhes lehet. Pedig a stadion körül körül nézve laikusként nagyobb a kihasználatlan terület, mint maga stadion. Nem beszélve az óriási lóverseny pályákról és egyéb hasonló létesítményekről, amik nem tudom mekkora hasznos hoznak a városnak. Úgy gondolom Sesto San Giovanni azért jött szóba, mert ha jól emlékszem oda még jár Metro is, így a szurkolóknak megközelíthető több módon is. Gyanítom, hogy ez inkább egy trükk amivel lehet presszionálni az önkormányzatot. Ha az, nagyon okos! 🙂

 4. Sesto Milánó mellett van. Szinte összenőtt. Még a metró is elmegy addig, talán 3 megálló is van Sesto- ban. Egyszer ott szálltunk meg, nem messze a vasútállomástól. Milánó központja nem volt messzebb Sesto San Giovannitól, mint a San Siro- tól.

 5. Végre egy jó gondolat.
  Az Önkormányzat nem segít máshol építünk stadiont. Megérdemli a csapat már rég építeni kellett volna egyet. Berlu pámapa ezt miért nem szorgalmazta???
  Akkor volt pénz mindenre.
  A San Sirónál is van Metró könnyen megközelíthető.