Gattuso a Milanról és a 2019-es távozásáról

13

Gennaro Gattuso, a csapat korábbi játékosa és trénere nagyon hálás a Milannak azért, amit a klubtól kapott és elárulta, hogy mekkora pénzösszegről mondott le a távozásakor.

Gattuso játékosként 13 szezonon keresztül szolgálta a Rossonerit és összesen 468 tétmeccsen öltötte magára a csapat mezét, amelyben összesen 10 trófeát nyert, beleértve 2 Scudettót és 2 Bajnokok Ligája-serleget.

2017 novemberében kinevezték a Primavera éléről a Milan első csapatának kispadjára, ahol másfél évet töltött és 82 tétmeccsen irányította a csapatot. 2019 májusában a szezon végén közös megegyezéssel távozott a Milan vezetőedzői posztjáról. Mivel élő szerződése volt, ezért eurómilliókról mondott le a szeretett klubjáért.“Nagyon hálás vagyok a Milannak. Aki ma vagyok, azt a klubnak és a piros-fekete színeknek köszönhetem, amelyeket mindig is imádtam. Nem akartam teher lenni, ezért szépen csendben elsétáltam.” – nyilatkozta Gattuso.

“Mennyi pénzről mondtam le? Nettó öt és fél millió euróról. Ennek az összegnek egy része a szakmai stábom fizetése, akik egyébként a távozásom miatt munkanélküliek lettek volna és ez nem volt fair. Játékosként és edzőként is megváltoztatta az életemet a Milan. Soha nem fogom elfelejteni, hogy az 1990-es BEK-győzelem után édesapám elvitt Rossoneri mezben a városban lévő ünneplésre. Büszkén viseltem a mezt, bár nyilvánvalóan csak egy replika mez volt, nem eredeti.”

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ezt így nem igazán értem. Hogy mondhatott le Gattuso olyan pénzről, aminek egy része a stábtagok fizetése lett volna? De az is zavaros, hogy “akik egyébként a távozásom miatt munkanélküliek lettek volna és ez nem volt fair”. Hogyhogy “lettek volna”? Gattuso távozásával a stábtagoknak is menniük kellett. És mi nem volt fair? Hogy kirúgta a Milan? Vagy az, hogy a kirúgásával munkanélküliek lettek volna a stábtagok? Tényleg nem értem. Ha Gattuso lemondott egy összegről, elismerésre méltó, ha az kizárólag őt illette volna. De ha ennek az összegnek a részét képezi az, ami mást illetne, akkor az tényleg nem fair – Gattuso részéről. De egyszerűen nem tudom elképzelni a dolgot, ráadásul egyszer úgy beszél a pénzről, mint ami neki járt volna, máskor meg úgy, mintha ez egy “közös fizetség” lett volna. Őszintén szólva kizártnak tartom, hogy Gattuso fizetése tartalmazta volna a stábtagok fizetését is.

  • Rossz a fogalmazás. De Gatta arra gondolt, hogy a saját fizetésétõl és véglielégítésérõl lemondott, de a stábja fizetségét elkérte.
   Mert velük szemben nem lett volna tissztességes ha lemond az õ pénzükrõl is. (Vagy legalábbis erre kérte volna õket, mert ugye joga nem lett volna hozzá)

  • Sokszor észre venni hasonló rossz fordításokat, olvasom az Albertini könyvet …hát vannak benne fura dolgok ott is, pedig azért az egy könyv lenne na.

  • Először jó lenne tudni, hogy a stábtagok Gattuso vagy a Milan alkalmazottai és kitől kapják a lóvét, mert tudtommal egyedül Gattanak bán szerződése.

 2. Rino maga az AC Milan nálam. Az itt töltött 13 év felejthetetlen számomra. Ha csak egyetlen egy piros-fekete játékost választhatnék, talán Ő lenne az. (Persze figyelembe véve, hogy 2002. előtt nem láttam rendszeresen Milan meccseket.)

 3. Én például jobban kedvelem most Maldinit, mint játékosként.
  Nálam Franco Baresi az örök capitano.
  De végülis mimdegy, hiszen mindannyian sokat tettek a klubért

 4. Sziasztok! Az igeidők furák az tény. Nekem úgy rémlik, hogy annak idején az volt a “mondás”, hogy lemondott a neki járó végkielégítésről, kvázi a stábtagjai javára, hogy azok ne kerüljenek az ő távozása miatt törvényszerűen náluk is bekövetkező munkanélküliség következményeként nehéz helyzetbe a szerződésük idejekorán végeztével. Kvázi kifizették őket Gattusonak járò távozási pénzből, mintha a szerződésük nem ért volna véget. Nekem így összeáll a nyilatkozat a korábbi “mondással”. A “nem fair” azt sugallja nekem, hogy nekik Gattuso kirúgása esetén nem járt távozási pénz és/vagy Gatta klubbal való közös megegyezéses távozása esetén elestek volna ettől. Akárhogy is legyen mindenképp Gattuso rendkívüli emberi tulajdonságait mutatja, hogy elsősorban nem a saját anyagi érdekeit nézte.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet