Cardinale hamarosan újra Milánóba érkezik

1

A Milan új tulajdonosa ebben a hónapban újra Olaszországba érkezik, ugyanis fontos teendői vannak a klub háza táján.

Június 1-én vált hivatalossá, hogy a RedBird Capital Partners megállapodásra jutott az Elliott Managementtel a Milan részvényeinek megvásárlásáról. A továbbiakban a Gerry Cardinale által vezetett amerikai csoport lesz a Rossoneri többségi tulajdonosa, míg az Elliott egy ideig kisebbségi részvényes marad.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint Cardinale jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik és a következő hetekben visszatér Milánóba, hogy elintézze a fontos teendőit. Az amerikai üzletember legutóbb egy héttel ezelőtt járt a klub főhadiszállásán.Paolo Maldini és Frederic Massara szerződésének meghosszabbítása az egyik kulcsfontosságú teendő, ami Cardinale napirendjén szerepel. Mindkét szakembernek június 30-án lejár az aktuális szerződése és pozitív volt a múlt heti megbeszélés. Cardinale kijelentette, hogy Maldinivel és Massarával képzeli el a folytatást, így mindketten maradnak a klubnál és már az átigazolásokon dolgoznak. Az új szerződésük csak formalitás és hamarosan megtörténik az aláírás, amint Cardinale visszatér.

Továbbá az amerikai üzletembernek meg kell határoznia a nyári átigazolásokra elkülönítendő költségvetés pontos összegét. Hivatalosan július 1-én nyit az átigazolási időszak, azonban folyamatban vannak a tárgyalások a potenciális erősítésekről. Az első igazolás Divock Origi lesz, aki szabadon igazolhatóként ingyen érkezik a Liverpooltól.

Ezen kívül a háttérben folyamatban vannak a tulajdonosváltás véglegesítéséhez és lezárásához szükséges pénzügyi tranzakciók. A klub bejelentése szerint a Milan részvényei egy 1,2 milliárd eurós üzlet keretein belül kerülnek a RedBird tulajdonába.

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet