Íme az Elliott hivatalos köszönőlevele

4

Az Elliott Management hivatalos köszönőlevelet tett közzé azt követően, hogy megtörtént a bejelentés a Milan eladásáról. Az amerikai alap közel négy évig volt a Rossoneri tulajdonosa, azonban mostantól a RedBird Capital Partners kezébe kerül a klub többségi tulajdona. Az Elliott bajnoki címmel „búcsúzott” és hivatalos levelet osztott meg a Milanistáknak címezve.

“Minden Rossonerónak, szerte a világon:

Egy történelmi szezon ért véget, pontosan úgy, ahogy mindannyian reméltük: az olasz bajnoki cím régóta várt örömével. Ez a siker kemény munkával, áldozatkészséggel és csapatmunkával jött létre. A szezon során a játékosaink méltó riválisokkal néztek szembe, valamint sok kételkedővel, akik azt mondták, hogy nem vagyunk rá képesek. Soha nem múlt el a hit és a Milan válaszul megnyerte a Scudettót, ami 2011 óta az első bajnoki cím a klub számára.



2018-ban kezdtük a tulajdonosi időszakunkat, akkor nagyon kevesen számítottak volna ilyen drámai fordulatra. Akkoriban ígéretet tettünk a Milan pénzügyi stabilitására, eredményes gazdálkodására és sportsikereire – azaz egy fenntartható modell építésére. Olyan tehetségekbe fektettünk be, akik megfelelnek egy globális szurkolótáborral rendelkező ikonikus csapat színvonalának. Dinamikus és látnoki képességekkel rendelkező vezetőket adtunk a klubnak és egy új generáció játékosaiba fektettünk, akiket a Rossoneri múltjának legendái edzettek és inspiráltak. Ezekkel a változtatásokkal megalapoztuk a további sikereket, még több büszkeséget és győztes szezont.

Mivel a jövőbe és a még nagyobb magasságok elérése felé tekintünk, most jött el a megfelelő pillanat, hogy közöljük a klub tulajdonosváltásának részleteit. Megállapodtunk abban, hogy átruházzuk az AC Milanban lévő többségi részesedésünket a RedBird Capital Partners javára, miközben továbbra is jelentős befektetők maradunk, az igazgatótanácsban is helyet foglalva.

A RedBird pontosan úgy látja a lehetőséget, mint mi. A staféta átadásakor három értéket hangsúlyoztunk: a jövőkép összehangolását, a célok folytonosságát és a folyamatos pénzügyi erőt. Ezekkel a létfontosságú intézkedésekkel és a RedBird sportbefektetések terén elért kiemelkedő eredményeivel úgy gondoljuk, hogy a RedBird tökéletes helyzetben van a közös elképzelésünk továbbviteléhez.

A RedBird hozzánk hasonlóan hisz a sikeres, fenntartható klubok építésében és az AC Milant szilárd pénzügyi alapon fogja tartani a jövőre összpontosítva. Folyamatos szerepvállalásunk tükrözi a RedBird vezetésébe vetett bizalmunkat és azt a meggyőződésünket, hogy a legjobb még hátravan. Az új megállapodásunk értelmében ugyanazok a világszínvonalú vezetők maradnak a klub élén, akik idáig eljuttattak minket. Így az AC Milan ugyanolyan támogatásban részesülhet, mint amit az Elliott nyújtott a klubnak az elmúlt négy esztendőben.

Mély alázatossággal és büszkeséggel visszük véghez ezt az átállást és legfőképpen hálát érezve az élményekért, amit közösen átéltünk a klubbal, Milánó városával és veletek, szurkolókkal. Szeretnénk köszönetet mondani az AC Milan család összes tagjának a szüntelen szenvedélyért, hitért és energiáért. Mindazoknak, akik minden meccsen életre keltik a stadiont, a milánói közösségnek és minden hűséges szurkolónak szerte a világon. Mindig tisztában voltunk a téttel és annak fontosságával, hogy helyesen cselekedjünk.

Ezeket nem tudtuk volna véghez vinni a belénk vetett bizalmatok nélkül. Köszönjük ezt és megtiszteltetés számunkra, hogy szoros kapcsolatban maradhattunk ezzel a nagyszerű klubbal. Megtiszteltetés volt ezt a csodálatos klubot szolgálni, de azt soha nem fogjuk elfelejteni, hogy ez valójában a Tiétek, a Milanista népé.

Sempre Milan!”

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én kb azt vettem le több interjúból, úgy ebből is, hogy a focihoz nem igazán értenek, és olyan rettenetesen nem is mozgatja meg őket. Sokszor olyan a megfogalmazás, mintha mondjuk barátnőmnek kéne írnia róla külsősként. Viszont én bekajálom azt, hogy tényleg jót akarnak a csapatnak a továbbiakban, nyilván önös érdek miatt is, de amúgy is.

 2. Beváltották amit ígértek:fenntartható modell, tehetségek igazolása. Bár nem tudom kikre gondol mikor a látnok képességekkel megáldott vezetőket emlegeti?!

  Érdekes az indoklás amiért eladták a részvények többségét a Redbirdnek:még nagyobb magasságok elérése érdekében.
  Ez vajon mit takar?

  Remélem az új tulaj is lesz legalább ennyire eredményes anyagilag, mint az elődje.

  Tessék hosszabbítani Maldinivel majd ő teszi a dolgát ahogy eddig.

  Azt is írják hogy ugyanolyan támogatásban lesz része a klubnak, mint az Elliottal.

  Ez egy kicsit kevés:már nem csak tehetségek, hanem meghatározó játékosok is kellenek.

  Továbbá égetően fontos lenne egy saját stadion építése kedves Redbird.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet