Singer köszönetet mondott a Milan családnak

1

Gordon Singer, az Elliott Management ügyvezetője szerint sikerült véghez vinniük a négy évvel ezelőtt meghatározott célkitűzést a Milan élén.

Hivatalosan is bejelentették, hogy a RedBird Capital Partners megállapodott az Elliottal a Milan részvényeinek megvásárlásáról. A tranzakció összege 1,2 milliárd euróra rúg és négy év után tulajdonosváltás jön létre. A RedBird többségi tulajdonos lesz, míg az Elliott egy bizonyos ideig kisebbségi részvényes marad.

Gordon Singer, az Elliott nagyfőnökének, Paul Singernek a fia nyilatkozott a tulajdonosváltásról és kifejezte háláját a Milan-család tagjainak. Az amerikai üzletember – aki az Elliott alkalmazottjaként a Milan működését felügyelte – elmondta, hogy megvalósították a klub átvételekor meghatározott terveket.“Amikor az Elliott 2018-ban megszerezte az AC Milant, egy hatalmas múlttal rendelkező, de komoly anyagi gondokkal küzdő és közepes sportteljesítményt nyújtó klubot örököltünk. A tervünk egyszerű volt: pénzügyi stabilitást teremteni és visszavezetni az AC Milant oda, ahová tartozik az európai futballban. Úgy gondolom, hogy ma mindkettőt teljesítettük.” – mondta Singer.

“Miközben a klub számára következő fejezet kezdődik, szeretném kifejezni a legmélyebb alázatosságunkat, büszkeségünket és mindenekelőtt hálánkat az élményekért, amit együtt a Milan család összes tagjával éltünk át. Ezt nem tudtuk volna véghez vinni nélkületek, Milanisták nélkül.”

Az Elliott 2018 júliusában lett a Milan tulajdonosa, miután Yonghong Li nem tudta fizetni a hitel törlesztőrészleteit és a klub tulajdonjoga az amerikai hitelező kezébe került. Az első és második szezonban negyedik illetve hatodik helyet sikerült szerezni a Serie A-ban Európa Liga-indulással, majd a harmadik idényben hosszú évek után meglett a Bajnokok Ligája-kvalifikáció egy bajnoki ezüstérmet követően. Egy évvel később a Milan megnyerte a Scudettót és 11 év után újra az első helyen végzett az olasz ligában.

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szerintem jobban jártunk velük mint a kínai tulajjal előtte.
    Valamilyen szinten nekik is köszönhető hogy ma itt tartunk!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet