Aláírták a szerződést a Milan eladásáról

8

Május 31-én, kedden az Elliott Management aláírta a dokumentumokat a Milan részvényeinek eladásáról, így a klub új tulajdonosa a RedBird Capital Partners lesz.

Mint arról beszámoltunk, célegyenesben jártak az egyeztetések a RedBird és az Elliott között és minden jel arra utal, hogy a felek között létrejött a megállapodás. Miután az Investcorp hivatalosan is kiszállt a klubért folyó versenyből, az amerikai csoport jóvoltából felgyorsultak az események a tulajdonosváltást illetően.

A La Gazzetta dello Sport kedden délben tényként közölte, hogy Gerry Cardinale, a RedBird vezetője aláírta a szerződést a Milan megvásárlásáról az Elliott Managementtel.

A lap úgy tudja, hogy a RedBird többségi tulajdonos lesz és a hivatalos bejelentés az elkövetkező órákban, ma vagy holnap várható. A felek közötti megállapodás értelmében a Milan mintegy 1,3 milliárd euróért cserél gazdát, azonban továbbra is amerikai tulajdonban lesz.Az Elliott négy évvel ezelőtt, 2018 nyarán vette át a klub irányítását, miután Yonghong Li nem tudta törleszteni a hitelt és belebukott a projektbe. Mivel maga a Milan volt a fedezet, ezért a klub teljes mértékben a hitelező Elliott Management kezébe került, amelyet Paul Singer üzletember vezet.

A Gazzetta hozzátette, hogy a következő napokban Cardinale találkozik Paolo Maldinivel, a klub technikai igazgatójával. A csúcstalálkozó fő témája a RedBird projektjének felvázolása mellett Maldini és Massara szerződésének meghosszabbítása és a közelgő nyári átigazolási piac lesz.

FRISSÍTVE: A MilanNews és az ANSA is megerősítette, hogy megtörtént az előszerződés aláírása és a RedBird lesz a Milan új tulajdonosa.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Mutyiszagú történet????????? 🙂 Persze,szerintem meg a Dunai békaemberek érdeke,akik Dániel Zolinak üzengettek ürgebőrbe varrott konzervdobozokba rejtett papírokkal. És mind e közben Bástya elvtársat leszarják,mert senki sem akarja megölni őt!
  Szóval..remélem egy új aranykorszak veszi ezzel kezdetét!
  Forza Ac Milan!!!!!!!!!!!

 2. Hányszor ekéztük az Elliottot, mégis bajnokot csináltak a csapatból. Teljesen felesleges bármi következtetést levonni ebből, még a tulajdonosváltás után több évvel is történhetnek olyan dolgok, amik előzetesen egyáltalán nem voltak várhatóak, lásd első mondat.

 3. Én azt várom tülök, hogy folytatódik a jelenlegi építkezési folyamat a mostani vezetőséggel!
  Öröm nézni, hogy fiatal tehetséges játékosokat tudunk venni 15-25 millióért és itt teljesednek ki!
  Sok esetben a nagyobb büdzsével rendelkező klubok se tudnak eredményt felmutatni a BL-ben!
  Bár ha eredményt akarunk nemzetközi szinten nekünk is emelni kell az átigazolási büdzsét illetve jobban oda kellene figyelni ezentúl arra, hogy az értékeink ne ingyen menjenek el.