Kessiét nem tudja regisztrálni a Barca

17

Nem véletlen, hogy még nem jelentették be Franck Kessié szerződtetését, ugyanis az FC Barcelona komoly pénzügyi gondokkal küzd.

Mint ismert, Kessié öt év után távozik a Milantól és a szerződésének lejártával Spanyolországban folytatja. Az elefántcsontparti válogatott középpályás márciusban teljesítette az orvosi vizsgálatokat és aláírta a szerződését, amely 2022. július 1-től hosszú évekre a katalánokhoz köti.

A Sport spanyol lap legfrissebb információi szerint jelenleg az FC Barcelona vezetősége nem tudta regisztrálni két szabadon igazolhatóként érkező játékosát, Franck Kessiét és Andreas Christensent sem. Mindkét játékosnak várnia kell, hogy hivatalosan is a Barca játékosai legyenek.A katalánok részéről azért nem történt meg még a bejelentés Kessié szerződtetéséről, mert jelen pillanatban nincs rendelkezésre álló keret ahhoz, hogy új játékosokat regisztráljanak a bajnokságra. A Barca pénzügyi nehézségekkel küzd és ennek értelmében a nyáron távoznia kell játékosoknak illetve bevételeket kell generálni, hogy a La Liga szabályzatának megfelelően megoldható legyen az új játékosok szerződtetése a 2022/2023-as idény kezdetére.

A 25 éves elefántcsontparti futballista a Sassuolo elleni 3-0-ra megnyert bajnokin játszotta az utolsó mérkőzését a Milan színeiben és bajnoki címmel búcsúzik. Kessié néhány nappal ezelőtt köszönetet mondott a klubnak és a közösségi oldalán közzétett bejegyzés formájában elbúcsúzott a szurkolóktól is. Hivatalosan még egy hónapig, azaz június 30-ig áll a Milan alkalmazásában, amíg a mostani szerződése szól.

17 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. 😀
  Remélem azért a gazd…izé, ügynöke jutalékát még ki tudták fizetni. Nagyot nevetnék, ha nem tudnák regisztrálni, bár eladással úgyis meg fogják oldani.

 2. Előbb fogják Lewandovskit regisztrálni mint őket.
  Ez a Barca is csak a szart tologatja maga előtt.
  Még egyszer ennek nagyon rossz vége lehet.

 3. Szerintem fogalma sincs senkinek, mit jelent ez, és a cikk is emiatt tök felesleges. Az FFP-nek megfelelő fizetési limitbe nem fér bele – télen is csisszesen fértek csak bele. És mivel még mindig ugyanaz az időszámítás és játékoskeret van, nyilván nem tudják regisztrálni, ennek nincs is semmi jelentősége, majd augusztusban kell megnézni a helyzetet. Addig meg soktízmilliós fizu fog felszabadulni. Kb egyedül Dembélé távozása elég lesz 3 új igazolás regisztrációjára.

  • Egyáltalán nem az uefas ffp-vel van a gond, hanem a laliga fizetési sapkájával.
   Az meg full más tészta. Mumus küldött nekem nemrég egy cikket, ahol leírják a problémákat.
   Az egy dolog, hogy esetleg Dembelé elmegy, de visszatér egy csomó kölcsönjátékos is.
   Meg valami jogdíjszerződést kellene elfogadtatniuk júni 30-ig, ami ha nem sikerül óriási bajban lesznek.

   • Igen, pont ezért lényegtelen, mert a fizetéssel kell játszadozni, az, hogy most full kerettel nem tudnak új játékost regisztrálni, konkrétan semmilyen relevanciája nincs. Közben az anyagi helyzet sem rőzsás, de azt különböző dealekkel megoldják, hosszabb távon meg lesz lóvéjuk megint, de ez más tészta.

    Alighanem De Jong is távozik, ha szerencséjük van, akkor egy Ter Stegenről is elképzelhető, aki 2 éve potyakirály, ők mindketten 10 körül keresnek. Dembélével az már 32-33 millió körüli üresedés, amit vagy 7-8 új játékossal be lehet tölteni. És akkor még ilyen Umtiti féle léhűtőkről nem is beszéltünk, párat biztos el tudnak sózni.

    A lényeg, hogy senkinek ne legyen kétsége, Kessié oda fog menni gond nélkül, a cikknek tényleg az égvilágon semmi relevanciája nincs, ez olyan, mintha hetedikére elfogyna a pénzed, másnap jön a fizetésed, és arról beszélnénk, hogy éhen halsz.

 4. Nem kívánok rosszat neki de eleve hogy a Barcaba igazolt ahova egyáltalán nem való, valószínű fog ő meg “sirni”.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet