Zlatan Ibrahimovic elmondása szerint élete egyik legnehezebb fél évén van túl, ugyanis az elmúlt 6 hónapban óriási térdfájdalmakkal kellett megküzdenie, ennek ellenére végig az edző rendelkezésére állt a bajnoki címért vívott harcban és csak az lebegett a szemei előtt, hogy segítsen a csapatnak.

A 40 éves csatárt szerdán sikeresen megoperálták Franciaországban, miután hosszú hónapokon keresztül térdproblémákkal bajlódott. Az operáció sikeres volt és megtörtént Ibra elülső keresztszalagjának rekonstrukciója és megerősítése, továbbá a meniszkuszának helyreállítása is.

Ibrahimovic a térdműtétje után a közösségi oldalán egy bejegyzésben számolt be a megpróbáltatásairól és arról, hogy 6 hónapon keresztül úgy futballozott, hogy nem volt elülső kereszszalagja és hatalmas fájdalmak gyötörték. Íme Zlatan bejegyzése:“Az elmúlt hat hónapban elülső keresztszalag nélkül játszottam a bal térdemben. A térdem be volt dagadva hat hónapon át. Az elmúlt 6 hónapban mindössze 10 alkalommal tudtam a csapattal edzeni. Több mint 20 injekciót kaptam 6 hónap alatt. Hat hónapon keresztül hetente leszívták a folyadékot a térdemből. Minden egyes nap fájdalomcsillapítót szedtem hat hónapig. Az elmúlt hat hónapban alig aludtam a fájdalom miatt. Soha nem szenvedtem ilyen sokat a pályán és azon kívül. Lehetetlenből lehetséges dolgot vittem véghez. Egyetlen cél volt a fejemben: olasz bajnokká tenni a csapattársaimat és az edzőmet, mert ígéretet tettem nekik. Ma van egy új elülső keresztszalagom és egy újabb trófeám.”

Ibrahimovic a 2021/2022-es idényben 23 meccsen 8 gólt szerzett és 3 gólpasszt osztott ki a Serie A-ban. A Milan közleménye szerint a svéd csatárra hosszú felépülés vár és várhatóan 7-8 hónapot kell kihagynia. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy Zlatan folytatni kívánja a játékot és hamarosan bejelentés érkezhet a jövőjét illetően.

18 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Köszönünk mindent!
  Remélem belátja, hogy ami nem megy, nem kell erőltetni és nem hosszabbít még 1 évet.
  Bajnoki címmel a zsebében vonulhat vissza, Tegye meg!

  • Furcsa számomra ez az évek óta berögzült “Ibra-ellenességed”, de nyilván mindenki máshogy látja. Nem értem, hogy ez honnan ered.

   Voltak akik a leigazolásakor is háborogtak, hogy nem egy 38 éves kiégett játékost kellene idehozni, aztán ugye az első illetve a második hosszabbításakor szintén lehetett olvasni a hasonló álláspontokat. Szerintem még a legoptimistábbak sem gondolták az Atalanta elleni 5-0-s bukó és Ibra érkezése után, hogy 2021-ben második, majd 2022-ben bajnok lesz a csapat. Mondjuk ki, ez abban a pillanatban teljesen lehetetlennek tűnt… És mégis megcsinálták. És Ibrának ebben nagyon komoly szerepe volt az egész folyamatban, Piolival, Maldinivel és a csapattal együtt.

   Ez az ember elpusztíthatatlan. Állandóan lebecsülik, erre mindig rácáfol a kételkedőkre. Ez most sem lesz másképp. Nagyon remélem, hogy hosszabbít!

   • Számomra viszont egyáltalán nem furcsa, hogy ezt már nem előszőr vágod a fejemhez..
    Szó sincs, ahogy Te írod “Ibra ellenességről”. Seedorf után mai napig Ibra az egyik kedvenc játékosom..
    Nagyon egyszerű a történet, sokszor elmondtam már, és megismétlem önmagam: én nem Zlatan Ibrahimovic, hanem AC Milan szurkoló vagyok.. A kettő között bizony van némi különbség.
    Ezek az “Ibra az Isten”, “Ibra a király”, stb. elcsépelt kifejezések már nagyon gyerekesek, sőt kínosak is..
    Számomra az is idegesítő, hogy már minden második cikk Ibráról szól, pedig nem egyedül Ibra lett a bajnok, hanem az AC Milan, mint CSAPAT!
    Nem látom értelmét, hogy hosszabbítson még egy évet, pláne nem egy ilyen műtét és több hónapos kihagyás után.. Semmi logikus magyarázat nincs rá.. Szetintem az Ő egójának is jót tenne, ha Bajnoki címmel vonulhatna vissza, mert semmi nem garantálja, hogy jövőre is azok leszünk..
    Annak meg semmi értelme, hogy azért hosszabbítson, hogy meccsek előtt motiváló beszédeket mondjon..

   • “2021-ben második, majd 2022-ben bajnok lesz a csapat”

    Ezt úgy kellene folytatni, hogy 2023-ban EL győztes, majd 2024-ben BL győztes😉

    Nem akartam BL ezüstöt, majd BL győzelmet írni, mert egy vereség a döntőben túl fájdalmas🤣

 2. Nem! Tegye meg két bajnoki címmel a zsebében! Fontos tagja a csapatnak. Ha hosszabít elfogadható fizetésért akkor az is elég ha ott lesz a csapattal és ellátja őket okos tanácsokkal. Egy igazi vezér.

 3. Tényleg nem értem azokat, akik azzal is elégedettek lennének, ha pályára sem lépne Ibra, és csak motiválna… Egyrészt ez elsődlegesen az edző dolga kellene hogy legyen. Másodszor, ez most már egy bajnokcsapat, amely tudja, hogyan kell nyerni. Harmadszor, vajon meddig kellene Ibrának motiválnia, “vezérkednie”, affèle óvóbácsit játszania egy felnőtt férfi bajnokcsapatnál? Legyen itt még 10 évet, mert jól motivál?! A játékosokkal meg mi lesz? Elfelejtenek focizni, ha Ibra nincs az öltözőben?
  Sajnálatos Ibra sérülése, a műtét és a kihagyás várható időtartama, de ez az élsport. Ha 5 évvel korábban fejezi be, akkor is már jó eséllyel szétrúgták a lábait, fáj mindene, ennyi idősen pedig ez már szinte garantáltan így lesz. Tudta, mit vállalt, de a Milanért megtette. Ezért rengeteget köszönhetünk neki, de ez nem jelentheti azt, hogy adott esetben ne mondhatnánk nemet a folytatásra. Ha nem hosszabbít vele a Milan, az nem kitolás vagy hálátlanság, hanem a józan és felelősségteljes gondolkodás. Ha ő nem látja (vagy nem akarja belátni), hogy mikor elég, akkor a másik félnek kell a tudtára adnia.

  • Végre egyszer nem értek egyet veled! 😀

   “Ha nem hosszabbít vele a Milan, az nem kitolás vagy hálátlanság, hanem a józan és felelősségteljes gondolkodás.”

   A Milan már megtette az ajánlatát Ibrahimovicnak, azért nem lett még hosszabbítás, mert Ibra nem döntötte el hogy marad-e.
   Maldini is nyilatkozta amúgy hogy ez a döntés csakis Ibráé, mert ők mindenképpen hosszabbítanak vele.

  • Óriási szerencse, hogy Maldini személyében olyan személy ül a vezetőségben, aki nem hoz “józan és felelősségteljes” döntést és szépen Zlatan elé teszi az új szerződést.

  • Lehet a csapat már bajnok csapat, de szerintem még azért az is jó lenne ha nem szállna a fejükbe a büszkeség és nem szaladna el a ló velük. És lehet még pont ezért jó lenne Ibra egy évig hogy kordában tartsa a dolgokat. És igen erre ott kellene hogy legyen az edző de miért ne lehetne még egy tapasztalt bajnok? Nem 10 millás fizuról van szó. És legyen akar csak egy motivátor, azt sem bánom ha hasznát vesszük és biztos nem lesz a csapat terhére. Végül is nem a csapat első számú csatára akar lenni. És ahogyan már írtak a marketing szempontból is jó ha van egy világszerte kedvelt játékos a csapatban. Már csak emiatt is hasznos lenne.

  • Pont ezért sikerült a lehetetlen, mert nem hallgattak a józan érvekre és a realitásra, hogy nem a Milan-é a legerősebb keret. Felőlem tartsák meg ezt a szokást és lehet jövőre is rácáfol mindenkire.

  • Lansky ezért van így jól.

   Te kommenteket írsz Maldini meg a Klubigazgató.

   Amíg így van addig örülünk. Neked is és Maldininek is.

   Megtiszteltes mindkettő, és az is hogy Ibra itt volt és van velünk.

 4. Még mindig a különbséget jelenti bizonyos helyzetekben! Olyan helyzetekben, amikben senki más nem lenne képes… Ebben a szezonban is számos ilyen szitu volt, amiből aztán gólt szereztünk! Vagy általa, vagy a jelenléte miatt. Ha Ő nincs, nincs bajnoki cím sem! És nem azért, mert hiányzott volna a motivátor ebből a közegből, hanem azok miatt a dolgok miatt, amikre Ibra képes! Még ennyi idősen is!
  Egyértelműen nem rá kell építeni, nem Ő csatárposzton az első választás! Viszont ha van rá reális esély, hogy akár 4-5 hónapot játszon(legyenek ezek csak 30 percek), akkor ezt a lehetőséget jó nagy öngól lenne kihagyni!!!

 5. Szerintem ezek után még értékesebb a szezonban nyújtott teljesítménye. Hallottuk nyavogni, mert nem játszik rendszeresen?
  Panaszkodott azért mert fáj valamire?
  Meg ígérte hogy bajnok lesz a csapattal és az lett.
  Elég keményen edzett sérülten is erről videó is volt látható itt is.
  Buffon jut eszembe, aki még 44 évesen is véd. Tudom az egy másik poszt csak példaként hoztam fel.
  Szóval ha felépült miért ne játszhatna még nálunk???

 6. A futball üzlet. Minél többen nézik, annál nagyobb üzlet. Minél ismertebb játékosok vannak a csapatban, annál többen nézik. És az egyéb bevételek, pld mez-eladások is jelentősek. Ibra érték a csapat számára mind sport, mind marketing szempontból. Ezt szerencsére az “ámerikaiak” nagyon jól tudják. Nekünk pedig olyan jelentőségű Ibra, mintha velünk lenne Cristiano vagy Lionel. Nem szabad elkergetni az aranytojást tojó tyúkot. Zlatant még a visszavonulása után is a klubnál kell tartani valamilyen funkcióban. Szóval semmiképp sem közölném vele, hogy “elég volt”.

 7. Engem nem érdekel az az érv, hogy “az edzőnek kellene megoldania a motiválást”. Alapvetően igaz. És? Ha Ibra oroszlánkirállyal jobbak leszünk, akkor maradjon alapfizuért másodedzőnek meg majd tán cserének a vb után.

  • Pontosan!

   Sokszor, rengetegszer van az, hogy az öltözőben az edzéseken kialakult valamelyik csapatomnál, hogy volt egy tüzes kemény srac aki lehet, hogy nem a legjobb és lehet hogy nem a legfiatalabb volt, de ment és motiválta a csapattársait az öltöző ereje és motorja volt. Mentálisan ra épült a Csapat Ő billentette at a holtponton a brigádot…

   Nálunk ez unikális, hogy egy 40 éves férfi hajtja és űzi a Csapatot. Egy olyan Férfi aki mar tudja mi a kudarc a küzdés a szenvedés és azt is, hogy mi a GYŐZELEM.

   A köszönet és a hála a megfelelő szó amit el tudok mondani Ibra kapcsán.

   Mert Vele GYŐZTÜNK!

 8. A kételkedőktől azt az egyet nem értem, hogy miért fáj nekik, hogy egy ilyen ember a mi csapatunkban van/a mi padunkon ül nem pedig valaki másén. Áruljátok el nekem légyszíves mert én ezt nem értem. Komolyan várom a választ, hogy neked magyar szurkolónak miért baj, hogy a csapat a saját pénzén fizet egy Zlatan Ibrahimovic-ot x számú cserének és ott ül a padon?

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet