Franck Kessié közel egy év után megtörte a csendet és a nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy az utolsó egy hónapja következik a Milan játékosaként és a következő szezonban máshol folytatja.

Hónapokkal ezelőtt nagy port kavart a Kessié jövője körüli huzavona, ugyanis több alkalommal is visszautasította a Milan részéről a lejáró szerződésének meghosszabbítására tett ajánlatokat. Ráadásul az év elején tárgyalásban állt az FC Barcelonával és sikeresen meg is állapodtak. Márciusban teljesítette az orvosi vizsgálatokat és aláírta a szerződését a Barcával, amely hivatalosan 2022. július 1-én lép életbe.

Kessié 10 hónap után először nyilatkozott a jövője kapcsán és a Scudetto megnyerése után tulajdonképpen megerősítette, hogy az idény végén távozik a klubtól. Az elefántcsontparti középpályás a Canal+ Sport Africának elmondta, hogy mindent teljesített a Milan színeiben, amiért 2017-ben leigazolták.“Ezek igazán erős érzések. Nagyon fontos 5 éven vagyok túl, amikor is igazán elköteleztem magam a projekt mellett. Nagyon boldog vagyok a város, a klub, a rajongóim, az edző, magam illetve a családom miatt.” – fogalmazott Kessié.

“Ez a szerződésem utolsó hónapja itt a Milannál, de ez alatt az 5 esztendő alatt sikerült visszajutnunk a Bajnokok Ligájába és megnyertük a Scudettót. Megtettem, amiért engem leigazoltak és úgy gondolom, hogy ez a legjobb módja a búcsúnak.”

A 25 éves középpályás 2021 nyarán a tokiói olimpia alatt tette azt az ominózus nyilatkozatot, amelyben ígéretet tett a Milannak és a szurkolóknak arra, hogy maradni fog és meghosszabbítja a szerződését.

18 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ugyan a teljesítménye látványosan gyengébbre sikeredett a tavalyihoz képes, mégis meghatározó tagja volt a bajnok csapatnak is. Nagyon sokat köszönhet neki a Milan és ezt nem szabad elfelejtenie senkinek. Az egész búcsúban megint az a szomorú, hogy egy fillért sem fog érte kapni a csapat. Ha kapnánaak érte egy kis pénzt akkor mindenki sokkal higgadtabban állna az ő távozásához.

  Az egyetlen elfogadhatatlan dolog amit tett az a nyári kiejelentése volt a hosszabbításáról. Szerintem ez egy végtelenül meggondolatlan és ostoba tett volt, különösen Donnarumma és Calha távozása után (főleg azok módja miatt). Emiatt is hagy mindenkiben rossz szájízt ez az utolsó szezonja, erről pedig kizárólag ő tehet.

  Úgy hírlik Barcelona-ba tart, így annyira nem tudok rá neheztelni, mert a spanyol csapattal is szimpatizálok. További sok sikert kívánok neki és köszönök mindent amit a csapatért tett. Fáj kijelenteni, de nagyon is hiányozni fog, még ha már hajlamosak vagyunk meg is feledkezni a kiváló teljesítményéről. Viszlát Kessié, remélem egyszer még láthatlak Milan szerelésben, idővel ő is rájön mekkora hiba volt elmennie.

 2. Rá nem tudok most igazán haragúdni, tényleg megtette amiért leigazoltuk, sok sikert neki a Barcelonában, bár én még mindig nem látom abban a taktikában a helyét, de Xavi jobban tudja!
  Kessiet is megértem, hiszen Afrikában nem a Serie-A-t szokták nézni hanem a premier leaguet és a két spanyol gigászt, tehát lehet hogy neki ez volt az álma. Ami miatt mégis érzek egy kis keserűséget az amiatt van hogy lenyilatkozta hogy maradni fog, és megígérte nyilvánosan a szurkolóknak hogy marad, és ő mindig tartja a szavát. Ha ezt nem teszi, hanem korrektül elmondja hogy kitölti a szerződését, és utána búcsút int, akkor szerintem senkinek nem lenne gondja ezzel. Sajnálnánk a távozását, de elfogadnánk.

  Mindenesetre az is egy érdekes kérdés, hogy a fix pozícióját itt hagyja, ahol fix kezdő, és tizi rúgó, a szurkolók szerették. Csak azért hogy a Barcelonába menjen ahol a szurkolók majdnem olyan hálátlanok mint a Real szurkolók. Továbbá a csapatban sem tudom elképzelni hogy Xavi Kessiet játszatja majd ott középen… De sok sikert kívánok neki.

  Mondhatjuk hogy lejárt az elnöki megbízatása?

 3. Én ezt a nyilatkozatot is kicsit álszentnek érzem, mivel amikor leült tárgyalni a Barcelonával (és megegyezett velük), akkor még nem lehetett tudni mi lesz év végén a csapat helyezése, így érdekes utólag kijelenteni hogy Ő megtette amiért jött (hiszen már előtte tudta hogy lelép, akármi is lesz az eredmény szezon végén) és egész évben látványosan csalta a focit hogy nehogy komolyabban megsérüljön (vagy csak visszatért a valós szintjére és a tavalyi éve volt az anomália és játszott jobban mint az átlagos valós tudása).

  Ha akkor nyilatkozott volna amikor elfogadta a Barca ajánlatát és mondja hogy mindent meg fogok tenni a bajnoki címért megint más lenne a helyzet, mert azért az utolsó fordulókban megint láthattunk kicsit a tavalyi Kessieből (még ha Tonali mérföldekkel jobb is volt nála, kellett Ő oda).

  Mindazonáltal sajnálom hogy elmegy, mert így pénzért kell pótolni Őt (játékát annyira nem lesz nehéz). Mert ha esetleg marad is Pobega (még ha nincs is posztja a jelenlegi rendszerben), akkor is megy Bakayoko is + BL miatt sem ártana egy minőségibb ember helyette (R.Sanchez Kessie-hez képest előrelépés lenne mint focista, kérdés nála hogy mennyit bírna).

  De emlékezzünk most csak a szépre, köszönjük azt az egy jó évet tavaly, mert elvitathatatlan hogy tavaly a 2. hely megszerzésben oroszlánrésze volt és ezzel tudtunk szintet lépni idénre. Én sem látom hogy ez a váltás miért érte meg neki, hacsak tényleg nem azért mert spanyolban akart játszani vagy a Barca volt a gyerekkori kedvenc csapata. Én őt csak egy minőségi cserének tudom elképzelni olyan helyzetben, amikor focizás helyett küzdenie kell a Barcának (Vidalhoz hasonló szerep, bár Vidal amikor Barcába szerződött jobb játékos volt mint Kessie most). De ha már így döntött sok sikert neki!

 4. Nem fog hiányozni senkinek!
  Sok sikert neki a Barcelonában.
  Dolgozott, néha jó volt sokszor meg nem.
  Tonalli, Benacer megoldja a középpályát!

 5. Megoldàst kell talàlni a vezetőknek, hogy ne ingyen tàvozzanak a minőségi jàtékosok, szerencsére Leao alàìrt, mert ő lesz a következő, akit mindenki meg akar szerezni, meg a komplett védelem, kapussal együtt. Ahhoz, hogy a BL Ben jól szerepeljünk együtt kell tartani ezt a fantasztikus brigàdot. Egy-két jàtékoson érzékelem, hogy Milan szìv dobog benne pl. Tonalli, Theao, Kjaer , Tomori, akik szìvesen jàtszanak a MILANBAN, mint régen a nagyok. 😀

 6. A Milan egy nagy “csalàd” , Ibra nyilatkozta 11 évvel ezelőtt, hogy itt akarja befejezni a pàlyafutàsàt, annyira megszerett a Milan közeget. Közben elment pénzt keresni az MU. be még a PSG, be, meg kicsit bohóckodott amerikàban; de visszatért, intézte amit kell és úgy néz ki tényleg itt fejezi be😁

 7. Azzal lehetne vitatkozni, hogy ez-e a legjobb módja a távozásnak. Ha a klubod és a szurkolótábora szemébe hazudsz egy orbitálisat, A-t mondasz, aztán B-t teszel, azt nem nevezném szép búcsúnak. Nem biztos, hogy ez a fajta hozzáállás kifizetődő az életben, de ki tudja… Az a tavaly nyári nyilatkozata zsíros aláírási pénzt és szép ügynöki jutalékot eredményezett neki és az ügynökének. Kíváncsi leszek, hogy mit mond majd a bemutatásakor Spanyolországban, biztos hiteles lesz.

  Piolinak a szezonban volt egy nyilatkozata, amiben arról beszélt, hogy a klasszis játékosokat alapvetően nem nehéz edzeni és kezelni őket az öltözőben. Akkor van probléma, ha van egy átlagos játékos, aki elhiszi magáról, hogy klasszis, de közben mégsem az és felsőbbrendűnek érzi magát a csapattársaknál. Kessié valahogy tökéletes prototípusa ennek külső szemmel, ahogy a Milánó második csapatában pallérozódó és Scudettót nem igazán nyerő török barátja is.

  Az előző szezonban világklasszis volt, míg előtte évekig nagyon gyenge. Idén hozott egy elfogadható szintet Tonali és Bennacer mögött, de semmiképpen sem szolgált rá arra, hogy a Milan megadja neki azt az irreálisan magas igényt. Vajon ez a nyilatkozatában most igazat mondott, vagy megint kamuzott? Ha 5 évben gondolkodott, akkor már tavaly nyáron is tudhatta, hogy ennyi lesz. Lehetett volna úriemberként is távozni és 1 évvel ezelőtt megmondani Maldiniéknak, hogy adjatok el, mert nem akarok hosszabbítani. Ja, várjunk csak. Akkor nem lett volna ilyen zsíros szerződés, aláírási pénz meg jutalék a papinak.

 8. Azt mondja elérte amiért jött?!
  Márciusban aláírt a Barcába.
  Ő már akkor is tudta, hogy meg lesz a BL+scudettó????
  Elég béna nyilatkozat, szerintem sokat kapott a klubtól amit most marhára nem viszonoz.

 9. Talán nem jó ómen nekünk, hogyő rúgta az utolsó gólt…
  Sok sikert neki,további pályafutása választ ad bizonyosan tettére
  👋👋👋SEMPRE MILAN❤️🖤❤️🖤❤️🖤

 10. Thank you El Presidente. Took me a while to forgive you for leaving us like this but I’m appreciative of the work you have done for us. Wish you luck at Barca.

  Kb ennyi, amit egy egészséges ember, a bajnokcsapat szurkolója kívánhat ennek a nagyszerű játékosnak. Aki mást mond, az szánalmas, beteg nyuszi.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet