Scaroni bocsánatot kért az Inter vezetőségétől

40

A Milan elnöke rögtön kapcsolatba lépett az Inter vezetőségével a történtek után.

Mint arról beszámoltunk, a hétfői Scudetto-ünneplés alkalmával a Milan csapatbuszán néhány játékos rövid ideig felmutatott egy olyan transzparenst, amelyen a csapat korábbi játékosa, Hakan Calhanoglu számára illetve a jelenlegi klubja, az Inter számára sértő és tiszteletlen üzenet állt. A molinót az ünneplő szurkolók adták oda a csapatbuszon tartózkodó játékosoknak.

A La Gazzetta dello Sport szerint bár az ominózus transzparenssel kapcsolatban a Milan nem adott ki hivatalos kommunikációt, azonban a klub elnöke, Paolo Scaroni este felvette a kapcsolatot az Inter vezetőségével és bocsánatot kért a történtek miatt.A lap megerősítette, hogy az Olasz Labdarúgó Szövetség ügyésze eljárást indított az ügyben a Milan és az érintett játékosok ellen. A fegyelmi bizottság a napokban határoz, hogy a tiszteletlen transzparens felmutatása a játékosok részéről milyen szabálysértéssel és adott esetben büntetéssel jár.

Azon az estén nem ez a transzparens volt az egyetlen, ami felháborodást váltott ki az Inter-szimpatizánsokból. Zlatan Ibrahimovic hangosbemondón kérdezte a Milánó utcáin ünneplő tömeget, hogy van-e valamilyen üzenetük Calhanoglunak, aki a tavaly nyári klubváltása után a szezon során többször is kivívta a szurkolók haragját a provokatív viselkedése és megjegyzései miatt.

40 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ibrát miért kell belekeverni?
  Kíváncsi vagyok milyen ítélet születik majd a történtek után?!

  • Ibrát miért kell belekeverni?! Inkább az a kérdés, hogy Ibra miért provokálta a tömeget… 41 évesen, több mint két évtized rutinjával talán nem úgy kellett volna viselkednie, mint egy 18 évesnek, aki az első trófeáját nyeri. Mit is mondott a Sassuolo elleni meccs után az öltözőben? Hogy ünnepeljünk úgy, mint a bajnokok. Mondhatom, sikerült…

 2. Nagyon nagy kár volt ilyen nyomorék hülyeséggel foltot ejteni a bajnki győzelmen. Nem követek semmilyen közösségi felületet, ha megtörtént, pardon, de nagyon remélem, hogy a játékosok minimum kitesznek egy bocsánatkérő közleményt.

 3. Atya világ ez szerintetek sértő
  Ti nem is vagytok Milan szurkolók
  A férfi labdarúgásban ez teljesen normális.
  Nézetek a női focit inkább ha ilyen érzékenyek vagytok!

 4. Egyébként szerintem is bőven megérdemelte a kebabos. Ha ő tiszteletet mutat egykori klubja iránt, akkor szerintem nincs ez. Még a gólöröm belefért volna, de voltak olyan nyilatkozatai amivel az egykori játékos társait becsmérelte kvázi. Szóval jól tették, hogy felmutatták. 😁😁😁

  Egyébként ezt anno Ambrosini kezdte 2007-ben, mikor a Milan bl-t nyert, a merda meg “csak” scudettot.
  Szóval akkor őket is nyugodtan lehet szapulni. 😁😁😁

 5. Sardinnyo Neked tuti sok eszed lehet… Nem sportemberhez méltó viselkedések ezek. Ibrával az utóbbi hetekben is elszaladt a ló. Megrepedt miatta a csapatbusz szélvédője asztalokat borogat. Megint kezd olyan érzésem lenni mint amikor korábban itt volt kezd csapatbomlasztó lenni. Olyan értelemben hogy kezdi rossz irányba terelni a többieket.

 6. Szerintem nincs ezzel semmi gond, Hakan amikor provokálta a szurkolóinkat? Vagy amikor tiszteletlen volt Ibrával és a játékosainkal? Amikor azt mondta hogy végre minőségi játékosokkal játszhat, és mennyivel könnyebb mint a Milanban?
  Szerintem picit sem volt túlzás, nyaljanak szart! Krunic és Maignan nagyon vagány volt ahogy szivarozva skandálták hogy Interista Vaffanculo 😀

  • Nem vagány volt, hanem tapló!!! Interesként mondom, hogy csak Gratulálni lehet Piolinak, jól összerakta a csapatot! Kicsivel bár, de jobbak voltak. Sok tehetséges, jó játékos van a keretben. Nem hogy szurkolóként, de játékosként is elfogadhatatlan az a tapló gondolkodás, hogy attól több, jobb leszek, ha mást kritizálok, vagy szapulok. A szurkoló a saját csapatának szurkoljon, ebbe nem fér bele más csapat, játékos szidása. Játékosként meg példát kellene mutatnia, nem beleálni a sok alja hergelésébe.

   • Interesként sem álszent dolog Milan szurkolói fórumra tévedni és osztani az észt erkölcsről, nemde? Az Inter játékosai/szurkolói ugyanezt tették volna fordított esetben, nem szép dolog valóban, de a sport része.
    Ennyire fent akadni ezen nem szabad. Megvolt a bocsánatkérés, lapozzunk.

   • Szezon elején nagy volt az arc, de a végén csak az összecsalt kupa maradt, ezt most visszakapta a sok áruló Cassano-val együtt. Erről van csak itt szó, miért ne lehetne más orra alá dörgölni, hogy nem volt igaz amikor a szezon közben köpködtek a sinter játékosok.

 7. Amikor valaki nem kellően intelligens ahhoz, hogy normálisan érveljen, kijátssza azt a kártyát, amiről azt hiszi, hogy mindent visz, és amivel úgy gondolja, hogy még meg is sérti az ellenfelét: hogy ő nem is Milan-szurkoló…

  A válaszok:
  Igen, ez sértő.
  De, Milan-szurkolók vagyunk.
  Ez semmilyen sportágban nem normális, kivéve, ha az illető bunkó.

  A sértés nemcsak őt érintette, hanem mint írtam, az Olasz Kupa szervezőjét, amely a FIGC.

  Calhanoglu majd’ megpukkad, hogy rossz lóra tett, neki ez éppen elég, nekünk meg elég kellene hogy legyen.

  Az, hogy a török megérdemelte, lehetséges, de ez olyan, mint a viccben, hogy “az úgy kezdődött, hogy visszaütött”…

  Sajnos ezzel mi is lesüllyedtünk Calhanoglu szintjére. Pedig hogy meg lenne sértve egy Milan-drukker, ha valaki azt mondaná egy rossoneróra, hogy olyan primitív, mint Calhanoglu…

  • Jajj Lansky, ne galamblelkűsködjünk már.. és a 11 év után megnyert scudettót se úgy ünnepeljük már, mint a monacoi herceg.. Ezekben a játékosokban tombol az adrenalin, hetek, hónapok óriási nyomása alól szabadultak fel hirtelen és valószínűleg szomjasak sem voltak már. Nem tudom te sportoltál -e valaha magasabb szinten, én igen és szerintem az ünneplés hevében ennyi belefér.

  • Teljesen egyetértek Lansky-val. A csapat és a játékosok ünnepeljék/ünnepeltessék magukat. Megérdemlik. Semmi szükség a legyőzött ellenfelekbe belerúgni ilyen módon. Méltatlan, sportszerűtlen dolog. Ilyet sosem láttunk pl. egy Maldini, vagy a másik oldalon egy J. Zanetti részéről. Nem véletlen, hogy őket még a legvérmesebb ellendrukkerek is tisztelték.

 8. Érdekes amikor rasszizmus éri a jatekosainkat akkor az semmi, az normális, abból nem csináltok ilyen gondot de amikor valaki beszól egy Calhanoglunak aki meg is érdemli akkor majdnem keresztre feszítettek mindenkit aki ilyet tett. Sportember, de nem az első sem az utolsó akivel elszalad a ló az ünneplés és mámor hevében….

  • “… amikor rasszizmus éri a jatekosainkat akkor az semmi, az normális…”

   Azt azért nem gondolnám, hogy a többség ezt normálisnak tartja.

    • Pontosabban ezek voltak a szavaid: “ Voltak, vannak és lesznek is ilyenek. Semmi gond, pontlevonás, pályabezárás, Serie B. Maignan meg Tomori majd felvidul, ha a tabellára néz. Ugorgyunk!” Tehát igen nem tartottad ezt normálisnak de nemis csináltál belőle olyan nagy ügyet. Tehát mondanám most én is akkor arra hogy megsértették az Intereseket hogy voltak, vannak és lesznek ilyenek. Ugorjunk….

     • Abszolút egyetértek, ennyi bőven belefér. Nem is értem az itt szalonszurkolóskodó sporttársaimat..

     • Nyilván nem tartom normálisnak, ettől függetlenül valóban nem tartom akkora ügynek, ez kicsit a bolhából elefántot esete.

      A kettő között azért látok némi különbséget. Kicsit olyan ez a dolog, mint amikor egy nem közszereplőnek beszólnak, és az esetleg kimeríti a becsületsértés vagy a rágalmazás kategóriáját. Ha ugyanez egy közszereplővel történik, akkor az nem biztos, hogy ebbe a kategóriába esik, mondván, neki “többet kell tűrnie”. Jelen esetben úgy gondolom, különbséget kell tenni egy szurkoló vagy szurkolótábor tagjai, valamint egy quasi közszereplő futballista között. A csordaszellem, az alkohol, a hangulat, a közeg olyan tettekre ragadtathat egyébként normális embereket is, hogy kivetkőznek magukból, és csinálnak meggondolatlan dolgokat. Nem menteném fel őket emiatt, de a tulajdonképpeni láthatatlanság, a “névtelenség” elviheti őket egy ilyen útra. Utóbb viszont akár rá is döbbenhetnek, hogy mit csináltak (vagy nem…). Amikor egy ilyen helyzetben történik “huhogás”, majomhangok imitálása vagy akár banánnal dobálása a fekete játékosok felé, az a köznyelvben nyilván kimerítheti a “rasszizmus” fogalmát, de akkor is egy nem szervezett, primitív, ad hoc rasszizmus, amit véleményem szerint adott esetben a szurkolók primitivitásával lehet “magyarázni”. Hogy ez mennyire szint alatti és logikátlan megnyilvánulás, azt mutatja, hogy ezek az ún. rasszisták nekiállnak szidni az ellenfél fekete játékosait, úgy, hogy sokszor a saját csapatukban is vannak fekete játékosok. A rasszizmus egy állandósult gondolkodásmód, egy felfogás, amely nem hangulatfüggő, hanem súlyosabb, mélyebben gyökerezik. Ilyen értelemben írtam, hogy ugyan ez egy nem normális helyzet, nem kellene büntetlenül hagyni, mégsem tekintem annyira súlyos problémának, mint amennyire annak akarják beállítani. És úgy gondolom, a játékosoknak sem volna szabad ezen megsértődniük. Engem például zsidóztak már le több soron is (utcán, megállóban, több helyen). Éppenséggel jöhettem volna azzal, hogy hűha, itt mik vannak, csak éppen azok, akik beszóltak, olyan nulla csűrhék voltak, hogy fogalmuk sem volt semmiről, csak rájuk kellett nézni. Még annyit sem ért a dolog, hogy megsértődjek, inkább csak röhögtem magamban, hogy ezek milyen szinten vannak. Egy ilyen szűk keretek közötti zsidózás természetesen nem jelent antiszemitizmust sem…

      Ennél a helyzetnél, amit Maignan, Krunic, Rebic és Ibrahimovic csinált (elgondolkodtató azért, hogy négyből három délszláv származású játékos), úgy gondolom, másról van szó. Akárhogyan is nézzük, nekik tudni kellene viselkedni. A pályán adott esetben tízezrek szidják őket vagy a felmenőiket, mégsem vívnak szópárbajt, mert tudják a dolgukat, tudják, hogy mi lehet abból, ha felkapják a vizet. Ez egy profi dolga. Lehetett volna egyébként intellektuálisan, humorosan is megközelíteni ezt a calhanoglus dolgot, például egy frappáns utalással arra, hogy ha marad, akkor ő lehetett volna a második török származású játékos, aki scudettót nyer vagy mit tudom én.

      A lenti calhanoglus meg martinezes példák pedig nem jók, írtam fentebb, hogy miért. A bírós példa sem jó. Az, hogy esetleg elvettek tőlünk egy gólt, miben ment fel bárkit? Tehát egy ilyen felvonuláson teljesen logikus, hogy előszedik az idény sérelmeit a játékosok, és kieresztik a gőzt… Tetszik vagy sem, így nem lehet viselkedni. Senki sem azt mondja, hogy agyon kell büntetni őket, csak azt, hogy az elszenvedett vagy vélt sérelmekre nem így kell reagálni.

      • Igen igazad van részben, profik és nem lenne szabad így viselkedniük de viszont én személy szerint nem is tartom annyira nagy dolognak mint amilyet csinálnak, csináltok belőle…. Kiengedték a gőzt és ennyi….és most tényleg én is azt mondanám hogy nem az elsők sem az utolsók…voltak már nagyobb vétkek is a profi focistáknak mint ez…tehát itt is ugorjunk….nálunk van a bajnoki cím ez a lényeg, ünnepeljük és dicsérjük a csapatunkat és mondjuk nekik köszönetet ezért a csodás szezonért…

 9. Szerintem itt az az alapelv a fő, hogy a földön fekvőbe nem rúgunk bele. Tudni kell veszteni, de méginkább tudni kell méltósággal nyerni. Az Inter játékosok a gyepre feküdve sírtak a sípszó után, higyjük el, hogy ez bőven elég volt nekik, ahogy Lansky is írta feljebb. Még esküdt ellenségeknél sem illik ilyet csinálni. Egy bandában sem, nemhogy sportolóként.

  Hatalmas csalódás, és szerintem ők ezt azért érezték előre, hogy gázos lesz, mégis megtették.

  • Akkor menjünk és simogassuk meg a buksijukat? Ők 11 évig biztos ezt csinálták velünk.. A kebabos pedig tudja meg, hogy hol a helye, ő volt a provokátor.

  • “a földön fekvőbe nem rúgunk bele”
   Úúúúúúúú, mennyi mennyi példát lehetne felhozni arra amikor a “földön fekvő” Milant rugdosták… Dunát lehetne rekeszteni ezekkel. Persze tudom, “dobd vissza kenyérrel”, meg “mutassuk meg, hogy mi különbek vagyunk”, stb… Szerintem inkább maradjon csak kussban a merda, mert ez bőven kijárt nekik. Még akkor is, ha a fent elmlített felirat EGYES SZÁM HARMADIK SZEMÉLY-ben van írva (Dugd fel!), tehát egyértelműen kebab volt a “célközönség”. Nem én mondom, egy szurkolótárs olasz felesége. Ezt a média ferdítette el, nem kicsit. Kebab pedig nagyon rászolgált azzal amiket nyilatkozott egykori csapattársairól, “barátairól”.

   • Dehogy dobd vissza kenyérrel! Bár még az is , mint a bosszú.

    Szankcionáljanak mindent, minket is, őket is. Tanuljanak már meg viselkedni, mindkét oldal. Az sosem lesz mentség, hogy “de hát ő is….”

 10. Ha valaki azt hiszi hogy ezzel a győzelemmel a világ tetején vagyunk hát nagyot tévednek. A győzelem után nem mással kell foglalkozni, hanem ünnepelni kell, és csak magunkal kell foglalkozni, az ünnep után keresni kell az utat, hogy hogyan tudjuk megvédeni az elsőséget, és nem másokat sértegetni. Kérdezem én, ha a török vagy Donna marad, velük is megnyertük volna a bajnokságot? Lehet hogy, egy év múlva visszakapjuk, akkor meg mi leszünk vérig sértve ? Ez nem vezet sehová!!! A sport nem lehet az ellenségeskedés melegágya !!!! Lehet hogy nem sokat kell várni, a szuperkupát egymás ellen játszuk, ahol lehet, hogy abból nem mi jövünk ki jobban. Bizonyítani kell nemzetközi szinten is, hogy mi vagyunk az olasz bajnokok. Ibra sajnos átesett a ló másik oldalára, ezt azért nem gondoltam volna róla, hogy ilyen dolgokra képes. Remélem szép lassan lecseng az egész, és csak igazi szurkolók maradnak, akik el tudják fogadni a győzelmet, de a vereséget is, még ha fáj is. A sport erről szól.

 11. Azért igen sportolók és úgy kell viselkedni mint egy példaképnek mert mindenki őket figyeli de ők is csak emberek. Hibázhatnak. Ibra mindig is egy vadóc volt. És ahogy mondtam ők is csak emberek. Tele voltak emóciókal ami végre felszabadult bennük a hosszú hetek feszültsége és összpontositás miatt. Ez idő alatt ők is sértegetve voltak, leköpve, lenézve….Lautaro leköpheti a Milan játékost mert nem tudja elviselni a vereséget, Calhanoglu le nézheti a Milan játékosait hogy az Interbe végre normális játékosokkal játszhat, nem becsülte és tisztelte a Milan mezt, a régi csapat társait és az ilyennek nem lehet beszólni??? Ellenünk mindent lehet???? Gólokat elvenni, megalázni, sértegetni és mindezt csendben tűrni mert sport emberek??? Hát akkor legyen már az ellenfél is sportember!!!!
  És igen nem vagyunk a világ tetején ….lehet jövőre ki is fogunk esni….aaaaccchhh ugyanmár….alig vartátok hogy kritizálni tudjátok a csapatot valamiért mert nektek soha semmi nem jó tényleg!!!!! Végre megnyertük a scudetot!!! És nem úgy hogy semmiből semmi, de már a múltéven is masodikak voltunk. Tehát igenis nem másokkal foglalkoztunk de építettünk és fejlődtünk. Lépésről lépésre. De ezt az örömöt is el kell venni. Mintha már megkezdődött volna a szezon és az első 5meccsett elveszítettük volna mert fejünkbe szállt a bajnoki cím…. Igazatok van nem érdemelnek ezek a srácok hálát és becsülést csak kritikát 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️ Nem kell kiállni mellettük, de sajnálni kell az Intert mert szegények sírtak hogy nem sikerült még a bírók segítségével sem hozni a bajnokságot. Ha nekünk tudni kell nyerni akkor tudjon az ellenfél is bukni és nem leköpni a másikat…..
  Ti meg csak szidjátok és kritizáljátok a játékosainkat hiszen ti mindig mindig példásan viselkedtetek és sosem követtetek el hibákat. Milyen jó hogy vannak ezen az oldalon maximálisan tökéletes és fegyelmezett emberek akik még sose senkinek még nem is szóltak oda….

 12. Balika Balika Balika
  Tisztán látszik,hogy életedben nem voltál profi sportoló. Ezek az emberek nem hétköznapi halandók mint te. Tele vannak adrenalinnal. 200 fokon izzanak. Ez itt hidd el belefér. Más csapat játékosai, szurkolói is ugyanezt csinálják. Te vagy túl érzékeny. És ez amit írok nem ész kérdése hanem vérmérséklet.

 13. Lansky téged itt már annyian leszoltak, elküldtek melegebb éghajlatra,hogy te véleményed érdekel a legkevésbé!!

  • Ez aztán az “érv”… Annyi hozzászólással a hátam mögött ez kalkulálható volt, de azért azt is nézd meg, kik voltak…

 14. Szerintem aki a fentieket nem megengedhetőnek tartja a sport világában, az még nem volt élőben mérkőzésen, nem járt szurkolói táborban. Ez így volt már 40 éve (talán még emlékszik valaki Tűzoltóra, válogatott meccseken vezérszurkolónkra?), és így van most is, és így lesz ezentúl is.
  Az Olasz szövetség volt gyermeteg, mert evvel a felhajtással mindenkihez eljutott az üzenet, hogy Chalhanoglunak beszóltak. (Mondjuk Én ennek örülök is.)
  Egyébként még Én is ízléstelennek, túlzásnak vélem azt, amikor több ünnepségen készült videón látható, hogy egy hatalmas koporsóból Chalhanoglu néz ki és az ominózus fordított fület mutatja.

 15. Én csak azt nem értem ha a kebab volt a célpont akkor mit keresett az Inter edző sírós arca a játékosok kezében? Mert azt is felmutatták. Vhogy ez így mégsem áll össze

 16. Vihar a biliben. Ennyi…
  Ha a média nem fújja fel a dolgot, a kutya nem foglalkozott volna a dologgal. Az Inter sem, a FIGC sem, a magyar Milan szurkolók sem.

 17. Az a baj a mai világban, hogy mindenki túl érzékeny, ráadásul a sok idióta még adja is alájuk a lovat…

 18. El kell venni a trófeát akkor ez az egyetlen megoldás, amikor nem volt trófea akkor a hozzászólók se balhéztak ennyit, mert inkább károgtak egész évben és mindent megszakértettek meg statisztikáztak, de a végén nem ezek a számok meg vélemények döntöttek, hanem a harcias hozzáállás. Erre is szükség van, mert úgy nem lehet kimenni nyerni, ha hajlongunk mindenki előtt és elkezdenek remegni a lábak az ellenfél névsora hallatán. Ibra, Rebic és Krunic pontosan ezek a harcias “tahók”, akik nélkül nem lenne ez a trófea és ez nem vélemény, hanem tény.

 19. Kedves totti82.
  Azért nem kell lesülyedni másik szinjére. Felül kell emelkedni ezen, válaszod egy kicsit lesulytó, mert nem erről szól a dal, hogy nem örülnénk egy BL címnek, vagy egy újabb scudettónak, vagy valakit is kritizálnék, csak én másként látom a dolgokat. Bocsánat, ha ennek hangot adtam, ígérem nem teszek ilyet többet, de azért tovább olvasom a hozzászólásokat.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet