2022. december 05., hétfő

Eljárás indult a Milan ellen az ünneplés után

-

Az Olasz Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított a Milan ellen a bajnoki cím ünneplésén történt incidens miatt, mivel a játékosok tiszteletlen gesztust tettek a városi rivális Inter felé.

Hétfőn is hatalmas ünneplés volt Milánóban a Rossoneri 19. bajnoki címének megnyerése után. A játékosokkal, a szakmai stáb tagjaival és a vezetőséggel a fedélzeten két nyitott csapatbusz vonult végig Milánó utcáin a Casa Milantól egészen a Dóm térig és több tízezer Milan-szimpatizáns ünnepelt a csapattal.

A CalcioFinanza beszámolója szerint az Olasz Labdarúgó Szövetség ügyésze eljárást indított a Milan ellen a játékosok által felmutatott egyik transzparens miatt, ami a sport törvénykönyv állítólagos megsértését eredményezi.

Az indulás után az ünneplő tömegből egy szurkoló sértő és tiszteletlen üzenetet tartalmazó transzparenst nyújtott fel a csapatbuszra a játékosoknak, amit Rade Krunic – Mike Maignannal és Ante Rebiccsel együtt – meggondolatlanul felmutatott a busz elején. Ezen a következő felirat állt: “D.gd fel az Olasz kupát a seg.edbe!”

A nem túl szép gesztus azonnal hatalmas felháborodást váltott ki a városi rivális szurkolóiból, mivel az üzenet Hakan Calhanoglunak és az Olasz kupa-győztes Internek szólhatott, amely alul maradt a Milannal szemben a Scudetto megnyeréséért vívott versenyben. A városi rivális 2 ponttal lemaradva a második helyen végzett. Az Interben alapemberré váló Calhanoglu alaposan kivívta a Rossoneri-szurkolók haragját, hiszen tavaly nyáron a szerződésének lejártával ingyen igazolt a városi riválishoz, majd ősszel a két együttes összecsapásán a Derby della Madonninán szerzett gólja után hergelte a Milan szurkolókat és provokatívan viselkedett illetve nyilatkozott.

Amennyiben a fegyelmi bizottság megállapítja a szabálykönyv megsértését, abban az esetben a klub vagy a játékosok pénzbüntetésre számíthatnak a felmutatott transzparens miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Lautaro Theo felé köpése semmi nem volt.Itt meg fel vannak háborodva :)))
  Gondolom valamelyik szurkoló csinálta ők meg elvették tőle aztán megmutatták.
  Nagyon régóta megy már ez csak amig a juve dominált feledésbe merült.
  Úgy kezdődött ,hogy visszaütött kb ez az eset.
  Ha majd ők lesznek bajnokok legközelebb (remélem soha) akkor majd ők jönnek ilyennel.
  Ittak,buliztak nagy kaland.

 2. Szurkolóktól oké egy ilyen tábla, játékosoknak azért már nem annyira illik ilyet lengetni. Viszont, még mindig jobb mint leköpni a másikat. Ahogy szucsi is írta ittak, buliztak, nagy kaland. Nem kell az álszenteskedés, ha az utolsó fordulóban elbukjuk a bajnoki címet interes részről is hasonló üzenetek lettek volna.
  Csak ki ne találják majd, hogy pontlevonás jár érte, mondjuk 3 pont 😀 Bár, Olaszországban ilyen nem fordulhatna elő, meg az interre amúgy sem jellemző, hogy íróasztalnál akarna bajnoki címet szerzeni 😀

 3. Én örülök, ha próbálják a tisztelet felé terelgetni a dolgokat. Nyilván legyen erre egységes szabály, ez szerintem is elég szemét dolgo játékosoktól, veszteni és nyerni is tudni kell normálisan.

  A meccs cikke alá is érkezett egy Juve drukker, méltósággal, tisztelettel. Oké, nem ugyanaz a rivalizálás, de majdnem. Szerintem is büntessük ezeket, csak legyen kétoldalú, mint pl. a Lautaro féle köpés, amit említettetek.

 4. Ez a sztori kísértetiesen emlékeztet a 2007-es eseményekre. Ha jól emlékszem, akkor a BL megnyerése utáni ünneplés alatt Ambro kezében volt egy ugyanilyen transzparens, abban a scudetto különböző helyekre való juttatása került szóba.
  Az sem volt elegáns, ez sem az. Persze, nem voltak szomjasak, jó poénnak tűnt nekik akkor, de szerintem nem az. Megértem, ha az Inter-szurkolók nem örülnek ennek. Nyilván van benne valamennyi “savanyú a szőlő”-effektus is, de akkor sem kellene ilyeneket mutogatni, főleg nem a játékosoknak.
  Calhanoglu felé persze ez egy jogosnak tűnő gesztus, de nem így kellene. Teljesen egyet értek rossoneri 92 kollégával. Legyen tisztelet, mégpedig kölcsönösen. Ahogy a meccs alatti kommentek között vecchia is írt Juve-szurkolóként. Teljesen korrekt volt, és a válaszok is azok voltak. Ez kellene, hogy legyen a normál mérce. Ha viszont valaki tiszteletlen, azt igenis következetesen szankcionálják, bárkiről is legyen szó.

 5. Nem annyira azért büntetik a Milant, mert a szurkolók és/vagy a játékosok üzengetnek az Internek és Calhanoglunak. Az verte ki a biztosítékot, hogy ezzel az üzenettel az Olasz Kupa mint a FIGC által szervezett sorozat jelentéktelenségére is utalnak, mondván, a scudettóhoz képest az OK semmit sem ér… Ami persze igaz ( 🙂 ), de azzal, hogy a Milan-játékosok ezt felmutatták, úgy tűnhetett, hogy ez a Milan véleménye is. Ezt pedig a szövetség nem tűrheti, de ne is tűrje.

  Lautaro Martinez köpése másik kategóriába tartozik, az egy neveletlen argentin tahó – egyéni – megnyilvánulása volt egy másik egyén sérelmére. Azt nem lehet “intézmènyesíteni”.

  Mindegy, a bírságra telik majd a scudettóért kapott pénzből… 🙂

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS