Az olasz sajtóban kiszivárgott, hogy mekkora összegű kivásárlási ár szerepel záradékként Rafael Leao aktuális szerződésében.

A 22 éves támadó vitathatatlanul a csapat egyik legjobban teljesítő játékosa volt a 2021/2022-es idényben és nagyon fontos gólokkal illetve gólpasszokkal segítette hozzá a Milant a történetének 19. bajnoki címéhez. A kiváló teljesítményének hatására más klubok figyelmét is felkeltette a közelgő mercato előtt.

A MilanNews megerősítette a Calciomercato azon értesüléseit, amelyek szerint Leao szerződésében egy aktív kivásárlási záradék szerepel, amelynek összege mintegy 150 millió euró.A portugál válogatott támadót 2019 nyarán szerződtette a Milan vezetősége a Lille együttesétől 29,5 millió euróért és a felek akkor állapodtak meg egymással az összeg záradékként történő rögzítésében. Ez eddig egyáltalán nem szivárgott ki. Állítólag a játékos ügynöke, Jorge Mendes kezdetben ellenezte, hogy kivásárlási ár kerüljön a kontraktusba, de végül sikerült meggyőzni.

A MilanNews hozzátette, hogy most folyamatban vannak a tárgyalások Leao szerződésének meghosszabbításáról, amely 2024. június 30-ig szól. Ezt a klub vezetősége szeretné további évekre kitolni és emellett jelentős fizetésemeléssel jutalmazná a fejlődését illetve a teljesítményét. Rafa a jelenlegi szerződése alapján éves szinten nettó 1,5 millió eurót keres Milánóban.

A portugál futballista az idei szezonban 42 tétmeccsen 14 gólt és 12 gólpasszt jegyzett.

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. 150 M….. huhh jólvan megnyugodtam, hogy nem ilyen 50 M mert azt hamar letenné valaki szerintem.

 2. 150 M alig több, mint Mbappé egy évi fizetése. 😀 Az ott aprópénz. 😀 Még szerencse, hogy pont Kylian posztjára nem kell nekik.

   • Hát, majdnem 100 lett az éves fizuja, ha hozzátesszük az aláírási pénzeket, akkor egy évre kijön a 150M kb, de most nem számoltam utána. Nagyon nem marad el, az tuti.

  • Bakker, és tényleg, 128-ról írnak elég komoly források. :O Hát, nem tudom, a Reál évekig gyűjtögetett Mbappéra, most rengeteg pénzük van, az tény. De szerintem vásárolják csak ki 160-ért.

 3. Védtem Leao-t akkor amikor más temette és a srác most kezd komolyodni és meglátni mit is tud azonban a szerződéshosszabbítás kezd Ke$$ie stílusba átmenni. Milan ajánlott 4 et ők 5 öt kértek. Most ajánlanak 4.5 plus bonus de Mendes már 6m akar.
  Leao bármennyire is tehetséges egyelőre egy egyszezonos játékos! Láttunk már sok ilyet, volt a Milanban is bőven lásd Piatek vagy Cerci, Shaarawy de Belottinak is 1 jó idénye volt meg.

  Leaonak ha ki kell fizetnie a Sporting fele 17m akkor ugyis egyre tobbet akar majd…
  Én eladnám 130 korul mehet abbol egy Darwin Nunez is kijön vagy Osimhen meg meg valami fiatal Leao helyere

  • Eddig akik távoztak, azok ráfáztak. Leao-ék történelmet írtak, míg Donna a padot koptatta, Hakan meg egy összecsalt kupával büszkélkedhet csak. Theo se szállt el, pedig őt is vinné bárki, úgyhogy remélem Leao is követi a példáját. A 17m viszont nagyon sok, amiatt benne van sajnos, hogy inkább távozik, de az lehet a karrierjébe is fog kerülni, mert nem lesznek vele mindenhol ennyire türelmesek.

 4. En gyorsan lezavarnám a hosszabbítást egy 6M+teljesítmény alapú bónuszos szerződéssel, legalább 3+2 évre. Elvileg most lesz pénz megtartani az értékeinket. Jobbat nem találnánk a helyére.

  Nyiván ha valaki kicsengeti érte a 150 milliót, abból már lehet csapatot építeni. Kérdés, hogy a csapat eladása után mennyi pénz lesz igazolásra illetve a jelenlegi húzóemberek magunkhoz láncolására. Remélhetőleg mindkettőre elkülönít egy keretet a vevő, bármelyikük is lesz a befutó. Emiatt jó lenne mihamarabb tisztán látni az adásvétellel kapcsolatban.

 5. Jól összejátszanak Theo-val, ezért nagy hiba lenne elengedni, mert nem csak Leao-t vesztenénk el, hanem egy világverő bal oldalt gyengítenénk. Képzeljük el mire lenne képes a csapat, ha jobb oldalon nem Salamaki és Calabria lenne, legalábbis a mostani formájukat tekintve az az oldal erősítésre szorul.

 6. A Real Madrid nagyon meggyorsította a tárgyalásokat, úgy néz ki hogy még két ajánlatot ha visszadobunk akkor Perez majd dob egy sms-t Maldininek hogy kifizetik a kivásárlási árat.

  Nem örülnék ha elmenne, őszintén megmondom hogy ő teszi élvezhetővé a meccs nézést, egyszerűen élvezem nézni a játékát. De a Real nagyot fogna vele az biztos, a stílusa jobban illene a Madridhoz mint Mbappeé.

  Remélem a pénzt okosan forgatják vissza!

 7. Szerintem maradnia kellene nálunk. Amennyiben kifizetik érte a 150 milliót menjen. Abból a pénzből lehet helyettest találni szerintem.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet