Pioli: “Fenomenális játékosaim vannak”

2

Stefano Pioli, a Milan edzője elismerő szavakkal illette a játékosokat, a szakmai stábot és a klub vezetőségét a Sassuolo elleni győzelem után, amellyel a Rossoneri 11 év után megnyerte az olasz bajnokságot. Az olasz szakember beszélt a szurkolók daláról, a siker kulcsáról, a csapat teljesítményéről és arról is, hogy kinek szenteli az aranyérmet. Pioli az eddigi edzői pályafutásának első trófeáját nyerte.

“Ez egy gyönyörű szezon volt. Nagyon boldog vagyok, mert mindannyian megérdemeljük ezt a győzelmet: a klub, az igazgatók, a szakmai stábom, a játékosok és a fantasztikus szurkolótáborunk. Hatalmas a boldogság, ezért most ünnepelnünk kell.” – mondta Pioli.

PIOLI IS ON FIRE
“Egész évben szerettem volna a szurkolókkal táncolni, de mindig is kissé ideges voltam, a karakterem miatt nem vagyok annyira kiegyensúlyozott. Valójában sokkal érzelmesebb ember vagyok, mint amennyit ebből kimutatok, ezért már alig vártam, hogy a szurkolókkal együtt táncolhassak. Az az egyik legnagyobb elégedettség számomra, amit valaha tapasztaltam a futball világában, hogy ilyen sok szeretetet kaptam a szurkolóktól, már azelőtt is, hogy sikerült volna nyernünk.”A HITRŐL
“Valahányszor beszéltem a csapattal, mindig nagy koncentrációt és meggyőződést láttam a játékosokban. Ha nem tévedek, akkor az Inter és a Lazio elleni győzelem volt a két kulcsfontosságú mérkőzés. Úgy gondolom, hogy ezek a meccsek tudatosságot és önbizalmat adtak nekünk. Ugyanakkor Milanellóban mindig is hittünk benne, hogy meg tudjuk csinálni. Ez volt az erősségünk.”

A SIKERRŐL
“Fontos a nagy szenvedély, a tanulás és az, hogy legyenek új elképzelések, de mindenekelőtt hinned kell a munkádban és még inkább a játékosaidban. Hiszem, hogy ez jelenti a különbséget. Emellett szerencsésnek is kell lenned, hogy olyan igazgatók álljanak mögötted, mint itt nekem a Milanban. Akik ismerik a futballt, tudnak kommunikálni és gondolatot cserélni az ellentétes véleményű edzővel és támogatják őt. Nagyon fontos, hogy továbbra is együtt fejlődjünk.”

“Az egyetlen gondolatom az volt, hogy elhiggyem, jó edző vagyok a játékosaim számára. A többi megjegyzések nem igazán érdekelnek. Soha nem éreztem magam vesztesnek. A Scudetto megnyerése, a Milan történelemkönyvébe való bekerülés és a múlt legendáival való összehasonlítás csak boldoggá tesz. Július 4-től visszatérek és a játékosaim újra érezni fogják a beléjük vetett bizalmamat.”

A CSAPATRÓL
“A játékosaim fenomenálisak. Boldog vagyok az egész Milan-világ miatt, amely megérdemli ezt a Scudettót. Mindig is hittünk benne és boldog vagyok.”

A SCUDETTO MEGNYERÉSÉNEK KULCSÁRÓL
“Kiegyensúlyozottabbak voltunk. Ha eljutsz a bajnoki címig, az azt jelenti, hogy folyamatosan jó teljesítményre vagy képes. Nem szeretem felemlegetni, de azt hiszem, hogy a Spezia elleni volt a legutolsó vereségünk a bajnokságban. Azt a meccset sem lett volna szabad elveszítenünk. A játékosok mentalitása és identitása figyelemre méltó, soha nem adták fel és fantasztikusak voltak. Kulcsfontosságú mérkőzéseket nyertünk meg. Erős csapatom van két olyan kivételes igazgatóval, mint Maldini és Massara, akik mellettünk álltak. Az igazgatók fiatal és tapasztalt játékosok nyerő keverékét hozták létre, akikkel győztes mentalitást építettünk. Bátrak voltunk, főleg védekezésben. Vadállatként védekeztünk és sok mérkőzésen nem kaptunk gólt.”

“A stábommal nagyon jól éreztük magunkat a csapattal való közös munka során. Minden egyes mérkőzésre felkészültünk és próbáltunk megfelelő megoldásokat találni. A játékosok jól ismerik a játékstílusunkat, ez a munkánk legjobb része. Mindannyian élvezzük, amit csinálunk, ez a legfontosabb. Mindig is egyértelmű elképzeléseink és pontos céljaink voltak, hogy jobban teljesítsünk, mint az előző szezonban. Tisztában voltunk azzal, hogy nagy dolgot érhetünk el, ha több pontot szerzünk. Egy erős csapat vagyunk, amely mindig is hitt a képességeiben. Bátrak voltunk.”

A TELJESÍTMÉNYRŐL
Az az elképzelésem, hogy fejlesszem a játékosaimat, de ha nincs meg a tehetség, akkor minden sokkal nehezebb. Ha a játékosok egyénileg fejlődnek, akkor az egész csapat jobb lesz és ez fordítva is így van. Meghozta az eredményt a klub azon törekvése, hogy tehetséges játékosokat szerződtetett. Szeretnék gratulálni mindenkinek.”

HERNÁNDEZRŐL
“Minden megvan benne. Mentális szempontból előrelépést tett. Mindenben nagyszerű, amit csinál és ő egy fantasztikus játékos. Halálosan szeretem őt.”

A SZEZON EDZŐJE DÍJRÓL
“Ez a srácoknak és a klubnak köszönhető. Nekik szól, mert nélkülük nem sikerült volna.”

IBRAHIMOVICRÓL
“Ő meghatározó… Mentalitást, tudatosságot, versenyszellemet és hihetetlen kvalitásokat hozott magával a csapatba. Beszéltem Zlatannal és kicsit bántotta, hogy nem játszott a San Siróban. Azt tanácsoltam neki, hogy folytassa a játékot, gondolkozik rajta. Ő egy bajnok, aki rengeteget adott és sokat segített a csapatnak fejlődni.”

A KRITIKÁKRÓL
“A Milan vezetőségének előrelátó döntése miatt érkeztem Milánóba. Megesik, hogy néhány embernek kétségei voltak velem kapcsolatban, de az életben mindig bizonyítanod kell. Ez még jobban motivált engem.”

Pioli a 2019-ben elhunyt édesapjának ajánlotta a Scudetto megnyerését.

“Ezt a sikert egyértelműen az édesapámnak szeretném szentelni. Bárhol is van most, tudom, hogy boldog és büszke rám azért, amit véghez vittem.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én is a kétkedők között voltam és sajnos a futball olyan, hogy egyszer eljön az a pillanat, amikor majd könyörgünk, hogy más jöjjön. Remélem azért, hogy ez a tűz a csapatban, az egész stábban minél tovább fog tartani!
  Ezt nagyon megérdemelte a mester.
  Nagyon intelligens pali, egy abszolút szerethető szerény személyiség.

  Köszönjük Stefano! 👏👏👏
  Na meg az ikertesódnak is 🤣

 2. Én kezdetektől fogva védtem, és szerettem a Mistert.

  Kedveltem a habitusát az inteligenciáját, a tüzet ami benne van.

  Szerettem, hogy folyamatosan fejlődésre inspirálta magát és. stábját.

  Tiszteltem, mert képesnek tartottam, hogy a fentiek miatt át fogja lépni a saját árnyékát!

  Hálás vagyok érte, hogy példájával a Csapatot is arra ösztökélte, hogy Élőre menjenek és fejlődjenek!

  Köszönet neki, hogy megcsinálta. Így alakulhatott az ki, hogy már azok is megköszönik a mukàjat, akik korábban nem hittek benne.

  Ciccio korrekt Tőled, hogy megirtad!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet