“Ez egy leírhatatlan érzés” – Romagnoli

8

Alessio Romagnoli, a Milan csapatkapitánya szerint megérdemelten nyerték meg a bajnokságot és úgy érzi, hogy a februári Inter elleni győzelem volt a szezon fordulópontja. A 27 esztendős védő csapatkapitányként magasba emelhette a Milan történetének 19. Scudettóját és ez volt a második trófeája piros-fekete mezben, ezt megelőzően 2016-ban Olasz szuperkupát nyert a csapattal. Az olasz játékos elmondása szerint leírhatatlan érzés, hogy hosszú évek után meglett a bajnoki cím.

“Úgy gondolom, hogy ez egy megérdemelt siker. Sok éven keresztül szenvedtünk. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy mindenkinek köszönetet mondjak. Ez egy felejthetetlen pillanat. Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de nagyon büszke vagyok arra, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek. Ebben a szezonban mi voltunk a legerősebbek és ezt be is bizonyítottuk.” – mondta Romagnoli.

“Ez nagyszerű. A Milan 11 éve vár erre a sikerre és leírhatatlan érzés. Hét éve vagyok a klubnál, sokat szenvedtem, de most jól teljesítettünk és nyertünk. Tudtuk, hogy jó csapatunk van, a kezdettől fogva tudtuk. Sok fiatal játékos van, de nagyon erősek vagyunk, hihetetlen csapategység van. Megérdemelten vagyunk Olaszország bajnokai.”“Játékstílus? Európaibb stílusú futballt játszunk, több egy az egy elleni párharcot vállalunk és sokat kell védekeznünk. Ez volt a legjelentősebb változás a játékstílusunkban. Fordulópont? Úgy gondolom, hogy az Inter elleni második derbi volt. Nehéz helyzetben voltunk 70 percig és hátrányba kerültünk, de a végsőkig küzdöttünk és megérdemelten nyertünk. Úgy vélem, hogy az a meccs önbizalmat adott nekünk.”

Romagnoli az idei szezonban 19 meccsen játszott a Serie A-ban és a szezon második felének jelentős részében csere volt Pierre Kalulu és Fikayo Tomori mögött.

“Profinak kell lenned, akár pályán vagy, akár nem. Idén volt néhány problémám, mert több hónapot is kihagytam combsérülés miatt. Sok mindenen mentem keresztül, de soha nem adtam fel. Ez a tökéletes válasz néhány talán jogos kritikára, amit kaptam, de mindannyiunknak kivételes szezonja volt.”

Könnyen lehet, hogy Romagnoli az utolsó alkalommal öltötte magára a Milan-mezt a Sassuolo elleni 3-0-s győzelem alkalmával, ugyanis a nyáron lejár a szerződése és egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy a klub hosszabbítana vele a következő idényre, miközben a Lazio nagyon élénk érdeklődést mutat és szeretné soraiban tudni.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Mondjuk ő aztán tényleg nagyon megérdemelte, sokáig vezére volt a csapatnak, még ha az utolsó 1-2évre már túl is nőtte magát rajta a klub. Egy szavunk nem lehet rá, és azért idén sem volt rossz. bármikor játszott, csk hát Tomori, Kalulu és Kjaer jobbak lettek. Ez van, nem szégyen.

    • Vakok között tényleg nem volt nala jobb (Paletta,Rami,Alex,Bochetti)de most az emlitettek koze sajnos nem er fel…. Két évvel ezelőtti serulese megalitotta a fejlodesben sajnos!

  2. Nagyon-nagyon remélem, hogy maradni fog. Csupaszív játékos aki megérdemli, hogy a csapat tagja legyen. Kjaer nem mai gyerek, így mindenképp szükség lesz még rá a közeljövőben. Nagyon remélem, hogy Maldiniék is látják mekkora baklövés lenne őt elengedni egy közvetlen riválishoz.

    • Én is így érzem. Jó játékos és maradásával a pénzeket át lehet csoportosítani a régóta hiányzó posztok betöltésére.

  3. A mai játékhoz lassú, nem helyezkedik elég jól. Kalulu, Tomori, Kjaer, Gabbia, esetleg az a holland gyerek, bőven elég. A korábbi évek középszer Milan-ja megfelelő volt a számára, de hatalmas öngól lenne aláíratni. Mert mit fizetnénk neki… Ha 1,5 milliónál többet, akkor mit adunk a többieknek?!?! A csapat kiharcolt neki egy bajnoki címet, ezzel az ajándékkal megköszönte a klub a korábbi munkáját.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet