Pioli: “Megérdemeljük ezt a lehetőséget”

1

Hatalmas lehetőség előtt áll a csapat, ugyanis győzelem vagy döntetlen esetén 11 év után újra megnyerheti a bajnoki címet. Stefano Pioli megtartotta a szezon utolsó sajtótájékoztatóját.

AZ UTOLSÓ MÉRKŐZÉSRŐL
“Eddig egyértelműen mi voltunk a legjobb csapat és ennek ezen a napon is így kell lennie. Mint mindig, most is kemény munkával, koncentráltan és nyugodtan készültünk fel erre a mérkőzésre. Nem számít, hogy mi történt a múltban. Megérdemeljük ezt a lehetőséget és most a lehető legjobb módon kell befejeznünk a szezont. Nem akarok költői lenni: ehelyett inkább teljes erőbedobással arra koncentrálok, hogy mit kell tennünk a pályán. Nehéz meccs lesz, soha senki nem ajándékozott nekünk pontokat és ez most is így lesz. A Sassuolo játszani fogja a saját játékát és joggal fog a győzelemre menni. Úgy jutottunk el idáig, hogy szilárd alapokkal rendelkezünk és erre kell támaszkodni.”

A SASSUOLORÓL
“Minden mérkőzésnek megvan a saját története és mindig más ellenfelek szerepelnek benne. A Sassuolo nagyon jól járatja a labdát és megvan bennük a kvalitás a támadósorban. Vigyáznunk kell bizonyos helyzetekre, de emellett meg kell próbálnunk megfelelő lehetőségeket teremteni a gólszerzésre. Ha labdakihozatalnál rossz az időzítés, akkor könnyen meg tudják lepni az ellenfelet. Taktikailag és fizikálisan is egy nehéz mérkőzés lesz. Tudjuk, hogyan kell küzdenünk és odatennünk magunkat. A csapat tisztában lesz azzal, hogyan kell játszanunk. A sport egy verseny. Elsők vagyunk a bajnokságban és eddig az összes ellenfelünk mindig mindent beleadott ellenünk. Harcolnunk kell és közben koncentráltnak, türelmesnek és kiegyensúlyozottnak maradni a végsőkig.”A HETI FELKÉSZÜLÉSRŐL
“Ugyanazt az elkötelezettséget, összpontosítást és nyugalmat láttam a játékosokban. Biztos vagyok benne, hogy különleges érzelmeket élnek át. Én személy szerint nem alszom sokat a mérkőzések után – pont ellenkezőleg, mint ahogy korábban volt – és azt remélem, hogy ez most is így lesz. Ezen a héten nem kellett különösebben beavatkoznom. A játékosok mindig is a csapat érdekeit helyezték előtérbe. Mindenki meghatározó szerepet játszott ebben a szezonban és a játékosaimnak most megvan az esélye arra, hogy sikeresen befejezve ezt a mérkőzést egy újabb sikerfejezetet nyissanak a Milan történetében. Nincsenek kétségeim: mindenki készen áll, hogy mindent beleadjon.”

AZ ÖLTÖZŐI LÉGKÖRRŐL
“A Milanellóban töltött első napomtól kezdve mindig jó volt a légkör, ez egy ideális hely a munkához. A klub támogat minket és a vezetőség mindig érezteti a jelenlétét. Az itt dolgozók lehetővé teszik számunkra, hogy mindig a maximumot nyújthassuk. Azt mondanám a szurkolóknak, hogy ez egy nehéz meccs lesz, de együtt erősebbek vagyunk és mindenkire szükségünk lesz a játékosoktól kezdve a stadionban lévő és a minket távolról figyelemmel kísérő szurkolókig. Meg kell mutatnunk, hogy jobbak vagyunk, mint a többiek, 95 percünk van, hogy még egyszer utoljára bizonyítsunk és jól fejezzük be a munkánkat.”

IBRÁRÓL ÉS KJAERRŐL
“Zlatan mentalitást, kvalitást, intelligenciát és karaktert hozott és nagy szükség volt erre ebben a fiatal csapatban. Ő egy olyan személy, akire fel lehet nézni. Nagyon a szívén viseli a Milant, mint ahogy mindannyian. Nyilvánvaló, hogy ez egy fontos pillanat, a bajnokság véget ér és azt követően kell értékeléseket készíteni. Minden játékosomnak döntőként kell felfognia ezt a mérkőzést. Szerintem az mutatja a legjobban a csapat fejlődését, hogy sikerült megküzdenünk Zlatan és Kjaer hosszú ideig tartó kiesésével. A csapat elveszítette két nagyon fontos referenciapontként szolgáló játékosát az öltözőben, de aztán mások léptek fel, hogy pótolják a két alappillér hiányát. Ebben az időszakban a csapat valóban sokat fejlődött.”

A KEZDŐCSAPATRÓL
“A novemberi hónapot kivéve – amikor rengeteg volt a sérültünk – mindig sikerült megoldást találni. Bár nem mindig volt könnyű döntést hozni, de világos elképzeléseim vannak. Úgy gondolom, hogy a kezdéshez a megfelelő kezdőtizenegyet választom úgy, hogy közben megvannak a megfelelő alternatíváim csere esetén.”

A CSAPATRÓL
“Az elmúlt négy-öt meccsünkön olyan volt a hangulat, mintha egyenes kieséses mérkőzések lettek volna. Ez most is így lesz. Kimentünk a pályára és a maximumot nyújtottuk. Tudjuk, hogy mit akarunk tenni és védekezésben illetve támadásban is aktívnak és proaktívnak kell lennünk. A csapat minden helyzetben megmutatta, hogy hisz a képességeiben. Úgy kell játszanunk, ahogy a Milanhoz méltó, de semmiképpen sem hihetjük azt, hogy könnyű meccs lesz. Az áldozatkészségen és a szenvedélyen túl lelkesedést is kell mutatnunk.”

A MILÁNÓI IDŐSZAKÁRÓL
“Két évvel ezelőtt számos olyan dolgot láttam, ami pozitív érzést keltett bennem: megvolt az összhang a vezetőséggel és éreztem a klub illetve a tehetséges játékosok támogatását. Amikor ez adott, akkor megvan a lehetőség arra, hogy valami fontos dolgot érjünk el. Ezenkívül a tulajdonosok mindig támogattak minket és bíztak bennünk. A lehető legjobb körülmények között dolgozhattunk, miközben soha nem hagytak minket cserben a legnehezebb pillanatokban sem. Mindig biztonságban és védve éreztük magunkat. Én mindig pozitívan gondolkoztam a csapatról, nagyon bízom a játékosaimban. A nehéz időszakokban is mindg ki tudták hozni magukból a legjobbat, annak ellenére, hogy milyen fiatalok. Mindig megvolt a vágy, hogy megmutassák: egy erős csapat vagyunk.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet