Eurómilliók forognak kockán a Scudettóért

13

Nem csupán presztízs szempontból értékes a Scudetto, ugyanis a trófea megnyerésének pénzügyileg elég komoly vonzata van és eurómilliók forognak kockán.

A listavezető Milan a hétvégén a Sassuolóval játszik, míg a városi rivális Inter a Sampdoriát fogadja a 38. forduló keretein belül. A piros-feketék 11 év után lehetnek újra bajnokok és a klub történetének 19. elsőségére pályáznak. Ezzel szemben a kék-feketék szeretnének zsinórban másodjára bajnoki címet nyerni, ami egyben a 20. lenne a történelemben.

A Repubblica beszámolója szerint a presztízs és a trófeaszerzési lehetőség mellett pénzügyi szempontból sem mindegy, hogy a Milan végül az első vagy a második helyen zárja a Serie A-t.Az olasz bajnok mintegy 25,6 millió eurós pénzdíjazásban részesül, ami 7 millió euróval több, mint amennyit a bajnoki ezüstérmes együttes kap. Ráadásul a televíziós jogdíjakkal, a szponzorációval és a következő idényben rendezendő Olasz szuperkupán való részvétellel a Scudetto további 10 millió eurót hozhat a klub konyhájára egy elsőség.

Ezen felül az a csapat, amely az első helyen végez a Serie A-ban automatikusan az első kalapba kerül a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásakor, hasonlóan a BL-címvédőhöz, az Európa Liga-győzteshez és a legjobb 6 európai bajnokság aranyérmeséhez. A Milan viszonylag alacsony UEFA-koefficienssel rendelkezik az elmúlt évek alapján, így második hely esetén valószínűleg ismét a negyedik kalapba kerülne.

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Remélem hogy a Sinter nem fizeti le őket , mert nekik tök mindegy hogy mi lesz az eredmény a tabellán nem fognak előrébb végezni ! És remélem hogy a vezetőség meg magyarázi nekik hogy nem szabad döntetlenre játszani mert ez nagyon veszélyes minden áron győzelemre kell játszani !

  • Szerintem nekik fogunk menni, Pioli és Ibra vért itat velük meccs előtt. Hogy mi lesz a vége, más kérdés, kicsit nyilván szerencse is kell majd, de a győztes hozzáállással nem lesz gáz. 🙂

 2. Hogyan sikerült az inter hátizsákos Doverit jelölni a meccsre?
  Na de kell hármat gurítani, mint a Veronának😀

  • Amikor az előző fordulóban megláttam, hogy Doveri vezeti az Inter meccsét a Cagliari ellen, azonnal beugrott, hogy az utolsó fordulóban a Milan mérkőzésére fogják küldeni. És tessék! De nem gond! Ezzel együtt jobbnak kell lenni a Sassuolónál, és nyerni kell.

 3. A Milan mérlege Doverivel: 14 győzelem, 7 döntetlen, 4 vereség.

  Az Inter mérlege: 9 győzelem, 9 döntetlen, 7 vereség.

   • Ha ez nekem szólt, akkor annyit hozzátennék, hogy én nem utálom Doverit, csak furcsán veszi ki magát, hogy egy inter szimpatizáns sporira bízzák a sorsdöntő meccset. A Cagliari-Intert is ő vezette, ami mondjuk nem rajta múlott, de a nápolyi Marco Guidát például 4 évre visszamenőleg egyszer sem láttam Napoli meccset vezetni. Nyilván nem véletlenül.

    • Nem csoda, ha nem láttad. Guida ugyanis 12 éve vezet mérkőzéseket az élvonalban, és az eddigi pályafutása során még egyszer sem bíráskodott Napoli-meccsen.

    • Senkire nem gondoltam konkrétan, csak úgy vettem észre, hogy a nézők jelentős hányada tud bírói összeesküvéseket sejteni, főleg, ha a saját csapatáról van szó. Ez néha 1-1 bíróra hangsúlyosabban igaz…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet