Célegyenesben a Milan eladása

17

Fontos fejlemények történtek a Milan háza táján folyamatban lévő tulajdonosváltás kapcsán, azonban minden jel arra utal, hogy mégsem az Investcorp kezébe kerül a klub.

Az Il Sole 24 Ore legfrissebb beszámolója szerint az Elliott Management mintegy 1,3 milliárd euróért eladja a Milan részvényeit a szintén amerikai érdekeltségű RedBird Capital Partnersnek. Az amerikai csoport megelőzte az Investcorpot a klub megvásárlásáért folytatott versenyben és most nagyon közel állnak a felek a dokumentumok aláírásához.

A hírt a MilanNews is megerősítette. Az Il Sole 24 Ore hozzátette, hogy az Elliott várhatóan egy bizonyos ideig kisebbségi részvényes marad a Milannál. A MilanNews szerint a klub teljes vételára különböző záradékok alapján az elkövetkező években elérheti akár az 1,8 milliárd eurót is.A Bloomberg és a Financial Times információi szerint megszületett az előzetes megállapodás az Elliott és a RedBird vezetői között a Milan megvásárlásáról 1,3 milliárd euró értékben. Néhány héttel ezelőtt az amerikai csoport első ajánlata 1 milliárd euró volt, amit a későbbiekben kétszer is emeltek: először 1,1, majd 1,3 milliárdra. A tulajdonosváltásról a hivatalos bejelentés akár már a jövő héten megtörténhet.

Az elkövetkező napokban – amint véget ér a bajnokság – felgyorsulhatnak az események. Jelenleg úgy tűnik, hogy a következő szezontól a RedBird lesz a Milan többségi tulajdonosa.

17 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Moneyball loading…Avagy hogyan lehet pénzköltés nélkül irányítani egy világmárka topklubot.
  Érdekes kísérlet lesz.
  Állatorvosi ló lesz a csapat.

  • Te miről beszélsz ember? Ez egy befektetési alap! Milyen penzmosás?😂

   Meghallottatok, hogy Arab tulaj es mindjart a PSG jutott eszetekbe nem a Malaga!

   Esdig hagy Arab tulajdonu csapar nyert BLt?
   Liverpool, MU, Arsenal elegge jol elvan amcsi penzbol

 2. A mértéktelen pénzköltés is elég rossz tud lenni. A Pool kb a jelenlegi legjobb csapat, jól keresnek a játékosok, de nem ilyen elmebeteg PSG-féle 40-eket, amikor kell, van pénz, és ha nincs mértéktelen költekezési szándék, akkor hülyeség is kevesebb történik, az igazolások meg megfontoltabbak lesznek. Majd kiderül, hajrá!

 3. El nem tudnám képzelni, hogy ha valaki ennyi pénzt belefeccöl egy csapatba, akkor ne legyenek vele komoly tervei. No, majd meglátjuk.

  • Igen, főleg, hogy könnyű volt megvenni egy 0 értékű Milánt, ha nem csinálnak hatalmas baromságot, nyilvánvalóan nagy nyereséggel tudják eladni akkor is, ha csak langyos vizekben evezünk. Azért ennél biztos, hogy még nagyobb értékűre akarják felvinni a Milant, saját érdekük is, pedig hát már most is kezd erősen alakulni a dolog…

 4. Őszinte leszek, ennek a tulajdonos váltásnak nem örülök!
  Na nem azért, mert pénz szórós arabot akartam tulajnak, hanem azt akartam hogy olyan tulajdonosunk legyen, aki sportszakmai eredményeket akar elérni, és nem pénzügyi eredményeket!
  A legjobb az lett volna ha az Investcorp veszi meg a csapatot, és Maldininek nagyobb teret ad, mondjuk nyári mercatora egy olyan büdzsével, hogy a csapat hiány posztjaira azért tudjunk igazolni.

  De a RedBird esetében most azt érzem hogy a takarójuk hosszúságára fittyet hányva vesznek egy óriás ágyat..
  Megnéztem pár befektetésüket és mindenhol ugyan azt csinálják…. sok marketing, felverik az árakat majd eladnak.
  Ha ez hivatalos lesz, akkor Leao a nyáron eladó, és Theo is.
  (És ez nem negatívkodás a részemről, hanem sajnos ez tény!.. Olyan játékost akinek az értéke már 60 misi felett van, el fognak adni! Mert ha nem adják el, akkor pénzt fognak rajta veszteni.)

  Nagyon remélem hogy ez csak egy színjáték hogy felverjék az árat az araboknak, máskülönben nem leszek boldog!
  De természetesen remélem hogy tévedek, és a teljes 8 milliárdos vagyont amit kezelnek felszabadítanak, és a csapat lesz nekik az első!
  Ha nem is óriás igazolásokat, de egy 20-25 millás játékost csak megengedhetünk magunknak!
  Hajrá!

  • Ez szerintem messze nem ilyen egyszerű. Ha eladnák 70-70 ért Theot és Leaot, szerintem a Milan gyengülne olyan mértékben, hogy kisebb eséllyel jutunk majd ki a BL csoportból, kisebb eséllyel magyünk majd a Scudettóért jövőre, a Milan mint brand gyengül, vagy legalábbis megáll az emelkedésben. Szerintem 1-1 játékos tétele lópikula a nagy kerek egészhez képest. És oké, hogy pótolnák 20 misis játékosokkal, de azok vagy bejönnének, vagy nem. Szerintem folytatni fogjuk az okos, nem brutális igazolásos témát, csak kicsit nagyobb limitekkel, főleg, ha behúzzuk a bajnokságot, és 1. kalaposak leszünk. Egy sztárigazolást is el tudok képzelni 10-es vagy jobbszélső posztra, esetleg 9-esre.

  • Egyetértek Jacoby5-al, ezek kereskedni akarnak a csapattal nem pedig sport szakmai sikereket elérni.

 5. Hát ennek én nem örülök , szerintem jobb lett volna a klubnak egy arab tulaj , de sajnos nem mi választjuk meg a tulajdonost ! Remélem hogy jól sül el a dolog .

 6. Egy befektetési alapról van szó. A klubot az Elliott talpra állította, ezzel az új tulajnak nem kell vesződnie. Nem valószínű, hogy megvan a következő 20 évre a Milan tulaja, viszont az biztos, hogy a céljuk elérése érdekében mindent el fognak követni, hogy minél nagyobb haszonnal tudják majd eladni a Milant. És a lényeg: az nyilvánvalóvá válhatott már mindenki számára, hogy a nagy pénzeket a BL jelenti, mert a szorosan az eredményekkel járó pénz mellett a járulékos hatás még fontosabb. A szűken vett BL-pénzeket idővel nyugodtan meg lehet szorozni hárommal, ennyit profitál egy-egy klub abból, hogy rendszeres BL-résztvevő. Ennek következtében az új tulajtól is az várható, hogy a jelenlegi helyzetet meglovagolja. Lehet, hogy lesznek olyan eladások, amik nem fognak tetszeni, de ha azzal a BL-t kockáztatják, nem fogják megtenni. A Serie A nem olyan, mint a PL, nincs benne akkora pénz. A BL jelenti a mindent vagy semmit.

  Nem dőlök a kardomba, ha “csak” a RedBirdöt “kapjuk”, de azért jobban örültem volna a nagyobb tőkéjű befektetőknek.

  Ami viszont nagyon nem tetszik, hogy a Milannál nincs stabilitás. Nincs olyan, aki vagy ami az állandóságot jelentené. Befektetők jönnek-mennek, de egyikük sem érzi szívügyének a klubot. (Ami persze üzleti szempontból előny is lehet.) Akárki is lesz az új tulaj, nem évtizedekre tervez. Jó lenne már egy olyan tulajdonos, aki nem kizárólag üzleti befektetésként tekint a Milanra, és nem akarja az első adandó alkalommal, ha a betervezett összeget valaki felajánlja, eladni a klubot. Őszintén szólva a bahreiniekről inkább feltételezem, hogy nem csak a haszonszerzés motiválja őket.

 7. Gondoljatok bele, sok 100.000 €-t emeltek az ajánlaton, utána meg az átigazolásoknál jön majd a duma, hogy nincs pénz nagy névre… kíváncsi leszek ezekre…

 8. Azt gondolom, hogy egyelőre nem érdemes messzemenő várakozásokat megfogalmazni. Tudom, hogy sokak számára kecsegtető volt, hogy arabok is bejelentkeztek, de ugye náluk sem minden arany, ami fénylik. Bőven lehet példát hozni, hogy arab (és egyéb közel-keleti) tulajdonosok még nem garantálják a PSG és City féle pénzszórást. (lásd Málaga)
  A hírek szerint (amiket ugye mindig érdemes fenntartásokkal kezelni) az Investcorp nem rendelkezett azzal a tőkével, ami egy ekkora biznisz lebonyolításához szükséges lett volna. A vételár nagy részét hitelekből és külsős befektetők bevonásával akarták fedezni. Nem kell olyan messzire visszamenni az időben, hogy párhuzamot fedezhessünk fel azokkal a bizonyos kínai szélhámosokkal.
  Azt gondolom, hogy ez ilyen formában felelősségteljes döntés az Elliott részéről.

  A Redbird kapcsán is felmerülnek kétségek, hogy vajon honnan szerzik a szükséges tőkét, de egy jenki tulaj talán még mindig transzparensebb lehet, mint a közel-keletiek. Ami mellettük szól, hogy van már tapasztalatuk sporttal kapcsolatos befektetések kapcsán és azt gondolom, hogy a Milan lehet számukra egyfajta flagship befektetés is akár, amivel szintet léphetnek. (Mivel viszonylag új kompániáról van szó, ezért nem olyan nagy csoda, hogy nem ők a legnagyobb halak az akváriumban. Viszont évről évre terjeszkednek, ami felfogható jó jelnek is)
  Azzal is vitatkoznék, hogy játékosneveldének használnák majd a klubot. Ehhez nem kell egy Milan kaliberű név, olcsóbban meg tudják játszani a Toulouse-zal.
  Ami érdekes lehet, hogy a tulajdonosváltás miként érinti majd a futó projekteket. (pl: stadion) Marad-e a jelenlegi vezetőség a helyén, stb. Érdekes nyár elé nézünk, az bizonyos.

 9. Innen senki nem fogja kitalálni mi lesz velünk pár év múlva. Nostradamus tudtommal már nem él köztünk.

  Amennyiben jöttek voltak az arabok, valószínűleg akkor sem változott volna meg a csapat teljes mértékben. Jött volna 1-2 kiégett sztár de igazi sztárokra akkor sem lett volna esélyünk. Költötték volna a pénzt, ez valószínű, de náluk mindig ott van, hogy mikor unnak rá a csapatra és mikor szállnak ki az egészből, akár csőd árán is. Egy amerikai pénzügyi alaptól ezt nehéz elképzelni. Szinten fogják tartani a klubot, növelnek is majd a bevételeken, de hogy emelett lesz e sportszakmai siker az már jó kérdés…
  Amennyiben valóban az amerikaik jönnek, valószínű marad a garasoskodás, nem az eszetlen költekezés. Az angol top klubbokkal kár példálózni, mint amerikai minta, hisz teljesen más gazdasági lehetőségeik vannak, már csak a Tvs jogokból több bevételük van mint nekünk az összes bevételünk, így ez nem mérvadó.

  A fő, hogy a kulcsemberek maradjanak a pozíciójukban, Maldini, Massara, Pioli, és a kulcsjátékosaink. Amennyiben Maldininek tetszik az új tulaj tervei és maradni fog, akkor én bízok továbbra is a projektben.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet