Nasti lett a Primavera liga legjobb csatára

9

Ugyan a gólkirályi cím nem lett meg, ennek ellenére Marco Nasti, a Milan Primavera csatára megnyerte a díjat.

A saját nevelésű csatár az aktuális idényben húzóember volt a Milan ificsapatában, amely végül 43 ponttal csupán a 13. helyen végzett a Primavera bajnokságban, a mérleg 34 meccsen 13 győzelem, 4 döntetlen és 17 vereség volt, valamint a rúgott gólok száma 55, míg a kapott góloké 63.

A Milan beszámolója szerint Nastit választották a Primavera bajnokság legjobb csatárának a 2021/2022-es idényben. A 18 éves futballista 24 mérkőzésen 16 alkalommal vette be az ellenfél kapuját, továbbá kiosztott 7 gólpasszt.

“Nagyon boldog vagyok, hogy engem választottak a bajnokság legjobb csatárának. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak és a klubnak a bizalomért, amit adtak nekem.” – mondta Nasti a SportItaliának.Nasti házi gólkirályként nagyban kivette a részét abból, hogy a csapat kiharcolta a bennmaradást. Végül a bajnokság gólkirályi címét nem sikerült bezsebelni, mivel összesen 10 meccsen nem lépett pályára és a legtöbb gólt a Napoli játékosa, Giuseppe Ambrosino szerezte, szám szerint 19 találatot.

Az olasz csatár a januári átigazolási időszakban számos együttes érdeklődését felkeltette, azonban a Milan vezetősége visszautasította a megkereséseket és nemrég új szerződést kötött a játékossal, amely egészen 2026 nyaráig szól. Könnyen elképzelhető, hogy Nasti az előszezonban lehetőséget kap a bizonyításra a Milan első csapatában.

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Hű, megnéztem a szezonbli góljait, és csak a 11-esnél tudtam végre elddönteni, milyen lábas. 😀 Szinte felváltva lőtte, ráadásul ballal nagyobbakat, pedig elvileg jobblábas. Olyan, mintha teljesen kétlábas lenne. Gondolom előszezonban fent is fogjuk látni kicsit. 🙂

   • Ne aggódj.Nem fog jàtszani egy peret se, kölcsön vagy eladjàk, mint Colombot ès Pobegat tapasztalatszerzès miatt. Helyettük itt van Lazovic. Origi mellè remèlem jön mèg vki

     • Akiket kölcsönadtak, abból hány jött vissza, és lett meghatározó játékos?
      Nem nagyon emlékszem ilyenre

      • Először bizinyítaniuk kellene, hogy érdemes őket visszahozni. A Primavera és az első osztály azért nem egy kávéház.

 2. Nem akarok ünneprontó lenni , de 16 gól nem valami nagy produkció akóra felhajtáshoz én azt gondoltam amikor a cikket láttam hogy lőtt vagy 25-30 gólt !

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet