2022. szeptember 29., csütörtök

Albertini a csapatról, Tonaliról és a tabelláról

-

Demetrio Albertini, a Milan korábbi középpályása régi önmagát látja Sandro Tonaliban és elárulta, hogy néhány hónappal ezelőtt mit mondott neki a szomszédságában élő Stefano Pioli egy közös beszélgetésük alkalmával.

A korábbi olasz középpályás 14 szezonon keresztül állt a Milan alkalmazásában és 406 tétmeccsen lépett pályára a csapatban. Albertini a Gazzettának adott nyilatkozatában beszélt Sandro Tonaliról, Rafael Leaóról és a Scudettóért vívott versenyről is.

“Magamat látom Tonaliban a pályán betöltött posztja, a testbeszéde, a mozgása és az általa járt út miatt. Hozzám hasonlóan 20 évesen a Milan-mezt viselte. Azt kell mondanom, hogy általában soha nem kerültem a tizenhatoson belülre, csak ha tizenegyest kellett lőnöm. Tonali nagyon emlékeztet Antonio Contéra. Egy átütő erejű középpályás, aki tudja, hogyan kell a csapatért játszani, de egyben fontos egyéni képességekkel is rendelkezik.” – mondta Albertini.

“Hónappal ezelőtt egy bárban egy kávé mellett a ‘szomszédom’, Pioli azt mondta nekem, hogy mennyire megváltozott Leao és Tonali hozzáállása az edzéseken az előző szezonhoz képest. Ez lenyűgözött, mert a tények megerősítik ezt. Leao, Tonali és a csapat többi fiatal játékosa megértette, hogy mindig a legjobbat kell nyújtanod egy olyan klubban, mint a Milan. Piolinak nagy érdemei vannak, mert ebben a tekintetben felnyitotta a szemüket.”

Albertini kitért a bajnoki címért folytatott versenyre a Milan és az Inter között.

“A Verona elleni mérkőzés előtt azt gondoltam, hogy a Milannak 50 százalék esélye van a végső győzelemre. Most jó 60 százaléknál tartunk. Nagyon nehéz lesz az Atalanta ellen, de úgy látom, hogy a csapat készen áll. Megmosolyogtatnak azok az emberek, akik azt mondják, hogy a Milan a gyengélkedő csapatok közül a legjobb. Ez egyáltalán nem így van. A Milan annak a példája, hogy kemény munkával elérheted a csúcsot és képes vagy legyőzni a korlátaidat.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS