2022. szeptember 29., csütörtök

Az Investcorp ultimátumot adott az Elliottnak

-

Egybehangzó hírek szerint az Investcorp megelégelte a várakozást és az utóbbi időben napvilágot látott pletykákat, ezért ultimátumot adott a Milan eladásának ügyében az Elliott vezetésének.

A bahreini csoport április közepén kizárólagos tárgyalási jogot szerzett és megkezdte az egyeztetéseket a Milan részvényeinek megvásárlásáról. A klub pénzügyeinek átvilágítása sikeresen lezajlott és nem találtak kritikus problémát. Ugyanakkor a kizárólagos időszak után a felek között lelassultak a tárgyalások és az Elliott tüzetesebben megvizsgálta az Investcorp ajánlatát, különös tekintettel a lehetséges finanszírozásra.

A La Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy az Investcorp ultimátumot adott az Elliottnak a klub eladása kapcsán. A bahreini befektetőnek egyáltalán nem nyerte el a tetszését az üzlet legújabb fejleményei, különösen az Elliott által vezetett Singer-családhoz közeli forrásokból fakadó pletykák. Ezek arról szóltak, hogy az Investcorp partnereket, bankokat és más befektetőket keres annak érdekében, hogy véghez vigye a Milan megvásárlását. A bahreiniek kijelentették, hogy rendelkezésükre áll minden pénzösszeg ahhoz, hogy megkössék és lezárják az üzletet.

Az ultimátumról szóló híreket a MilanNews is megerősítette. Az Investcorp végső választ vár az Elliott vezetőitől a közel 1,2 milliárd eurós ajánlatra.

Az átvilágítást követően az Investcorp a megegyezésre törekedett, ám időközben egy új vevő is bejelentkezett a Milanért, nevezetesen a Red Bird Capital Partners, amely első körben 1 milliárd eurós ajánlattal kopogtatott a klub részvényeiért. Az amerikai csoport nemrég emelt az ajánlatán és már 1,1 milliárdot kínál.

Egyelőre bizonytalan, hogy mi lesz az ügy végkimenetele, azonban a Milannál most teljes mértékben a bajnokság befejezésére koncentrálnak, ugyanis két forduló van hátra és a csapat az első helyen áll a tabellán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Várható volt, hogy a bahreiniek pipák lesznek, ha az Elliott húzza az időt. Ilyen távolságból, és a médiában megjelent pletykákból elég nehéz kihámozni, hogy mi is történik pontosan. A minap pl. olvastam egy olyasmi hírt is, hogy az Investcorp a közel 1.2 milliárd eurós vételárat a stadion projecttől teszi függővé. Azaz, 800 milliót fizetnének tisztán, és a maradék 400 milliót úgy, hogy arra ők kérnek garanciát az Elliottól. Állítólag biztosak akarnak lenni abban, hogy az új stadion valóban megépülhet 5 éven belül. Számukra az új stadion lehetőségével együtt éri a teljes összeget a klub. Ha ez nem teljesül, akkor az Elliottnak be kellene szállni a San Siro felújításába. Ha ez igaz, akkor az megint más megvilágításba helyezi az Elliott kommunikációját. Persze ezt a hírt is kezeljük fenntartásokkal!

 2. Meghalljátokhogy Bahrein nem tudtokruk semmit de itt meg áltóként várjátok. Nem minden arab sztori csillog fényesen lasd Malaga!
  Elliot nagyon is érti a dolgát. A Milanból egy befektetők számára atraktiv klubot csinált pár év alatt! Az idő nekik dolgozik, hisz a klub csak értékesebb lesz. Jött egy csomó szponzor, a játékoskeret értéke nőtt! A Chelsea több mint 4 milliárdért kelt el!!!
  Másrészről az Invescorpnak arra sincs pénze, hogy tőkéből kifizesse az 1.2 mllárdot! Az ár 1/3 hitel ami ugye 10% fölött kamatozik Goldmanéknál!
  Szóval ez a 300 millió igazolásokra is kissé bűzlik!

    • A hitel az egy jó dolog, akármennyire is hülyén hangzik ez az egyén számára. Ne a magyarországi nihilből indulj ki. Amíg egy vállalkozás magasabb hozamot ér el a rendelkezésre álló tőkéjével, mint amennyibe a tartozás kerül, úgy a hitelt muszáj használni, különben pénzt vesztesz. Teljesen egyszerű példánál maradva, én most vettem Manchesterben házat, 1,41% a hitel kamata. Tegyük fel, hogy a zsebemben volt a ház ára, de mivel ha simán berakom a pénzt egy S&P500-as ETFbe éves szinten átlagosan 8-10%os hozamot elérhetek. Azon kívül, hogy valaki pisztolyt tart a fejemhez, mi más venne rá, hogy ne a plusz pénzt válasszam? És ez az én szintemen van, minél nagyobb és megbízhatóbb egy vállalkozás, annál olcsóbban kap hitelt. Továbbá a hitelre szánt összeg adóalap csökkentő, szóval még lehetne sorolni.

     • Ezt nagyon rosszul gondolod. Az inflacio kozel 10% az usaban. A Goldman Sachs nem hulye nem 2% eves kamaton adja neked. Azzal eves szinten penzt bukik. Mai piacon viszont nincs semmibe kb garantalt 10%.. S&P index iden minuszos, Nasdaq Minuszos, . Commodities ETF kb az egyetlen ami pluszos most.
      de ki tudja az is mikor fordul at. Invescorpnak szimplan befektetesekben van a penze es nem szeretne felszabaditani most a mai piaci korulmenyek kozott 400m-t mert kitettsegben van hanem arra alapozik, hogy a honapok/evek soran jol ki tud majd szallni ezekbol a befektetesekbol.
      De ez nem garancia.
      Elliott biztos szivesen ad nekik 400m hitelt 🙂 Egyszer mar bejott nekik a dolog!

      • Nezd meg LI Milan vasarlasat. 300 milliora 32m volt a kamat amibe belebukott es a Elliotte lett a Milan. Es ez 2017ben volt.

  • A legtöbb hitel amit a klubok felvesznek az a jatekoseladasból származik azaz ha eladnak és több részletben törlesztik akkor a jövőbeni fizetés a fedezet az egy összegű hitelre!
   Klubbásárlásnál ez más! A hitel durván sok! 400m az Invescorp esetében! Az éves kamat kb 40m!

   Li egy ilyenbe bukott bele és az Inter is egy ilyen miatt volt kenytelen eladni Lukakut es Hakimit es most nyaron Martinezt!

   Egy Abramovicsnak nem kellett hitel vagy a Qatarnak sem amikor PSGt vett vagy amikor a Cityt vettek a Emirek!

   Persze lehet jól is csinálni lásd mu és a Glazerek peldaja. De a Milannak ahhoz nagyon sok penzt kene hoznia ami sajat stadion nelkul kva nehez!
   Ez csak akkor eletkepes ha az Invescorp kifizeti a 400m egy éven belül a Goldmannek!

  • Zso

   Szerintem ha akarnák a bahreiniek egy összegbe is ki tudnák fizetni az egész összeget az Elliotnak. Nem szeretnék találgatni de biztos vagyok benne megvan az oka, hogy így csinálják.

   Az Elliottal nincs gond de ők eddig terveztek. Ez volt a projekt, versenyképessé tenni a csapatot, ez meg is történt alapesetben.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS