2022. szeptember 29., csütörtök

Még egy ok, amiért fontos a Scudetto a Milannak

-

Nagyon fontos hatása lesz a következő szezonra, hogy a Milannak sikerül-e megnyernie az olasz bajnokságot.

A piros-feketék 36 forduló után a Serie A első helyén állnak 2 ponttal megelőzve a városi rivális Intert és a saját kezükben a sorsuk a hátralévő két meccsen. A csapat eddig 80 pontot szerzett és még 4 pont szükséges ahhoz, hogy a városi rivális eredményeitől függetlenül biztosan bajnok legyen. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény dönt, amelyben jobb a Rossoneri.

A Scudettóért folyó verseny végkimenetelének van egy nagy jelentőséggel bíró hatása a soron következő idényre, ugyanis a Bajnokok Ligája sorsolás szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy a Milan az első vagy a második helyen zárja a Serie A aktuális szezonját.

Amennyiben Stefano Pioli együttese megnyeri a Scudettót, akkor olasz bajnokként automatikusan az első kalapba kerül a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásakor. A szabályok szerint nyolc együttes szerepel az első kalapban: a Bajnokok Ligája és az Európa Liga címvédője mellett a hat legmagasabb UEFA-együtthatójú bajnokság aranyérmese. A második, a harmadik és a negyedik kalapba soroláskor a klubok UEFA-koefficiense (együtthatója) dönt, amelyet az elmúlt öt európai kupaidényben nyújtott teljesítmény alapján határoznak meg. Ebben a tekintetben a Milan jelenleg a 45. helyet foglalja el a koefficiens ranglistán. Ennek oka, hogy az elmúlt 5 évben csupán egyszer vett részt a legrangosabb kupasorozatban.

Ha a Milan második lesz a bajnokságban, akkor szinte biztosan ismét a negyedik kalapba kerül az alacsony koefficiens pontjai miatt. A csapat az aktuális idényben szintén onnan kapott ellenfeleket és a Liverpoollal, az Atlético Madriddal illetve a Portóval került egy kvartettbe, amelyből végül csoportutolsóként kiesett. Ennek ellenére a Milannak meglehetősen tapasztalatlan kerettel az utolsó fordulóig esélye volt a továbbjutásra, de a súlyos játékvezetői hibák is nagyban közrejátszottak abban, hogy nem sikerült továbblépni a kieséses szakaszba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS