2022. szeptember 29., csütörtök

Célegyenesben a Milan első nyári igazolása

-

A legfrissebb hírek szerint a Bajnokok Ligája-döntőt követően lezárul Divock Origi átigazolása, aki várhatóan a következő szezonban a Milant fogja erősíteni.

Márciusban kezdődtek a tárgyalások a Milan vezetősége és a Liverpool támadója között és most úgy tűnik, hogy pozitívan fog zárulni. Mivel a játékosnak a szezon végén lejár a szerződése, így a klub minden probléma nélkül tárgyalhatott Origivel az esetleges szerződtetéséről a Liverpool beleegyezése nélkül.

A Calciomercato információi szerint Origi számos ajánlatot visszautasított a Bundesligából és a Premier League-ből annak érdekében, hogy csatlakozzon a Milanhoz. A belga válogatott játékosnak a Newcastle pénzügyi szempontból roppant kedvező ajánlatot tett, ám Origi a Rossonerit választotta és a szavát adta Paolo Maldininek.

A 27 éves futballista négy évre szóló szerződést írhat alá a Milannal körülbelül évi 4 millió eurós fizetéssel. Az elmúlt napokban újabb kapcsolat volt a felek között és a Bajnokok Ligája döntőt követően megtörténhet az üzlet lezárása és a transzfer véglegesítése. Ha minden jól megy, az elsők között fog csatlakozni a csapathoz a nyári átigazolási időszakban.

Antonio Vitiello, a MilanNews főszerkesztője szintén megerősítette, hogy Origi nagyon közel a Rossonerihez. Ugyan a liverpooli szerződésében szerepelt egy záradék, amely értelmében bizonyos meccsszám elérése esetén automatikusan 1 évvel meghosszabbításra kerül a kontraktusa, azonban ez a feltétel nem teljesült és ezért a jövő hónapban szabadon igazolhatóként búcsúzik az angol együttestől.

A jelenlegi helyzet szerint Olivier Giroud az egyetlen csatár, akinek élő szerződése van a következő szezonra és biztosan maradni fog. Zlatan Ibrahimovic szerződése június 30-án lejár és egyelőre kérdéses a jövője, míg Marko Lazetic kölcsönbe kerülhet a folyamatos játéklehetőség érdekében az új szezonban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS