Pioli: “Az apró részletek fognak dönteni”

0

Ma este a Milan az Inter ellen lép pályára az Olasz kupában. A két együttes első mérkőzésén gól nélküli döntetlen született az elődöntőben. Stefano Pioli megtartotta sajtótájékoztatóját és úgy véli, hogy nüanszok dönthetnek a továbbjutás sorsáról.

A HÚSVÉTI NAPOKRÓL
“Teljes mértékben a csapatmunkára támaszkodunk. Minél egységesebbek vagyunk, annál nagyobb a hajlandóság arra, hogy a játékosok áldozatokat hozzanak a csapatért. Fantasztikus napot töltöttünk együtt és megragadtuk a lehetőséget, hogy együtt legyünk a családunkkal és a klubbal is, amely mindig támogat bennünket.”

AZ INTER ELLENI DERBIRŐL
“Nagyon jól tudjuk, hogy mit kell tennünk a bajnokságban, de nem hiszem, hogy ez a derbi sorsdöntő lesz ebből a szempontból. Meg kell próbálnunk megnyernünk minden egyes bajnoki mérkőzésünket, függetlenül attól, hogy mi történik a kupában. A korábbi tapasztalataink lehetővé tették számunkra, hogy egy tudatosabb csapattá váljunk. Nehéz volt minden egyes mérkőzés, amelyet az Inter ellen vívtunk és az apró részletek jelenthetik a különbséget. Jól kell kezelnünk a játékot és a mérkőzésen lesznek olyan pillanatok, amikor rá kell taposnunk a gázpedálra, míg máskor lassítanunk kell. Az Inter veszélyes, ha területet engedünk nekik és a lehető legjobban kell járatnunk a labdát.”A SÉRÜLTEKRŐL
“Értékeljük Calabria és Romagnoli állapotát. Davide újra edzésbe állt, Alessio még nem dolgozott együtt a csapattal. Gabbia fáradt volt a Genoa elleni mérkőzés után, de már jól érzi magát és ott lesz a keretben.”

A POZITÍV ENERGIÁRÓL
“Mostantól a szezon végéig megpróbáljuk az összes mérkőzésünket megnyerni. A csapat nagyon koncentrált és motivált, ezért a pozitív energiának kell végigkísérnie a csapatot.”

REBIC ÁLLAPOTÁRÓL
“Ante jól érzi magát és rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy meghatározó legyen. Minden játékosnak azzal a mentalitással kell pályára lépnie, hogy minden egyes labda sorsdöntő lehet.”

A VÉDELEMRŐL
“Nagyon fontos, hogy ne kapjunk gólt. Kicsit meglepődtem, mert egy olyan csapat vagyunk, amely nagyon kevés kockázatot vállal a védekezésben, de az egész csapat jelentősen fejlődött. Magas szinten kell teljesítenünk az intenzitás és a koncentráció terén.”

AZ IDEGENBELI GÓL JELENTŐSÉGÉRŐL
“Az Interrel szemben mindig is nagyon következetes hozzáállásunk volt, még akkor is, ha nagyon nehéz őket megakadályozni abban, hogy veszélyes helyzeteket alakítsanak ki. Olyan pozíciókat foglalnak el, amellyel sok futásra kényszerítik az ellenfeleket. Van egy stratégiánk, amelyet megpróbálunk megvalósítani amennyire csak lehetséges.”

A KEZDŐCSAPATRÓL
“Ami a védelmet illeti: az Inter jellemvonásait szem előtt tartva fontosnak tartom, hogy minden területet lefedjünk, ahol Brozovic tevékenykedik. Ezért valószínűleg Kessié vagy Krunic fog játszani támadó-középpályásként és nem pedig Díaz. Szerencsés az edző, ha olyan intelligens játékosai vannak, mint Rade és a többiek. Ha odafigyelsz az edzéseken, akkor tudod, hogy mit kell tenned bármilyen poszton. Krunic képes bármilyen pozícióban játszani és nagyon hasznos lesz számunkra.”

HERNÁNDEZRŐL ÉS SAELEMAEKERSRŐL
“Theónak nagyszerű képességei vannak, de meg kell próbálnia kevesebbszer elveszíteni a labdát, amikor támadásba lendül. Alexis szerepeltetése szélsőhátvédként a mérkőzés kezdetétől fogva nem megoldás, de akár egy opció lehet a meccs folyamán.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet