A Milan az Inter nélkül építhet új stadiont

12

Az új stadionprojekt kérdése továbbra is fontos téma, különösen most, hogy az elkövetkező hetekben tulajdonosváltás következhet be a Milan háza táján.

Közösen a Milan és az Inter jóvoltából 2019 nyarán indult az új milánói stadion megépítésének projektje, ami azonban rengeteg akadályba és bürokratikus nehézségekbe ütközött, így a folyamat rendkívül lassan halad. Decemberben eldőlt, hogy a Populous által megálmodott Katedrális című látványterv lett a győztes pályázat, azonban egyelőre az önkormányzat még nem hagyta jóvá a projektet.

A Repubblica szerint a Milan fontolóra veszi annak a lehetőségét, hogy elszakadjon a városi rivális Intertől a stadionprojekt ügyében és egyedül építse meg a létesítményt, amely ebben az esetben csak saját használatú lenne.

Az Elliott Management a klubbal együtt a stadionprojektet is értékesíteni fogja. A klub részvényeinek megvásárlására az elkövetkező másfél hétben kizárólagos tárgyalási joggal rendelkező Investcorp fontos elemként tekint az új stadionra. Ráadásul a bahreini csoport többek között ingatlanbefektetésekre specializálódott, ezáltal tovább nő az esélye annak, hogy a Milan az Inter nélkül építhet egy új saját stadiont.A stadionprojekt megvalósulását a milánói önkormányzat mellett látszólag az Inter tulajdonosi köre sem sürgeti, ugyanis a klub pénzügyi nehézségekkel küzd. Ezzel szemben a Milannál nagy a törekvés az új stadionra, függetlenül attól, hogy megvalósul-e a tulajdonosváltás vagy sem.

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Szerintem is jó lenne ha saját lenne. Nem kell nagyot építeni és akkor nem lenne veszteséges. Egy 50-60 ezres stadion bőven elég ha azt nézzük hogy kb 40 ezren vannak akik a Milan -nak drukkolnak.

 2. Hali. Valaki magyaràzza màr el, hogy egy vadiúj stadion èpìtèse kapcsàn egyàltalàn mièrt merül fel, hogy közösködjünk a kuzinèkkal?

  • Fele akkora befektetéssel elkészülne a stadion mindkét fél részéről utána pedig a fenntartási költségek is feleződnének. Símán megoldható h. egy stadiont 2 csapat használjon és nyílván meg is éri.

   • A fű nem lesz jó minőségű, két csapat három fronton, szépen leamortizálnák.
    És a bevételek is feleződnek.

 3. Soós János, azért 40 ezernél egy icipicit többen. A második legnagyobb tábor a miénk Olaszországban. Ha csak Milánót nézem az is több 40 ezernél. Nemzetközi szinten sem állunk annyira rosszul, az utóbbi évek eredményei ellenére sem. Az Investcorp sem véletlenül akarja a csapatunkat, Ázsiában és a Közel-Keleten még mindig jól cseng az AC Milan név. Jobban mint a PSG, vagy a City.

  • Kedves Csaba!Ebben maximálisan egyetértek.Mindazonàltall,hogy Interes vagyok amúgy.De tisztelem természetesen az AC Milán is.

 4. Kell a saját stadion. Legyen 60-65ezer férőhelyes. Nem értem az Önkormányzat miért lassítja a tárgyalásokat?!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet