Az Elliott 4 év után eladni készül a Milant

10

A pályán és azon kívül is nagyon fontos hetek következnek, ugyanis miközben a Milan a bajnoki címért versenyez, a háttérben folyamatban vannak a tárgyalások a tulajdonosváltás ügyében.

Csak idő kérdése volt, hogy mikor érkezik kedvező ajánlat a Milanért. Az Elliott Management 2018 nyarán vette át a klub irányítását, miután Yonghong Li nem tudta fizetni a hitel törlesztőrészleteit és a fedezet nem más volt, mint maga a Milan. Az amerikai pénzügyi alap az évek során pénzügyileg stabilizálta a klubot és a szigorú, megfontolt lépések hatására csökkentek a kiadások, továbbá nőttek a bevételek és mind a költségvetésben, mind a pályán nyújtott teljesítményben pozitív a tendencia.

Antonio Vitiello, a MilanNews főszerkesztője arról ír, hogy négy évvel az Elliott érkezése után körvonalazódni látszik egy újabb tulajdonosváltás, miután az Investcorp áprilisban kizárólagos tárgyalási jogot szerzett a Milan részvényeinek megvásárlására. A CorSera úgy tudja, hogy más potenciális befektetőktől is érkezett ajánlat az Elliott felé, azonban az Investcorp a kizárólagos tárgyalásoknak köszönhetően pole pozícióban van.Jelenleg a bahreini befektetőcsoport részletesen elemzi a Milan pénzügyi beszámolóit és folyamatban van az átvilágítás, így várhatóan a szezon végére megtörténhet a klub eladásának véglegesítése. A hírek szerint 1 – 1,1 milliárd euró körüli összeget fizethet az Investcorp az Elliottnak az összes részvényért. A Milan nagyon szilárd és megbízható kezekbe kerülhet, ugyanis az Investcorp mögött részben a Mubadala áll, amely az Egyesült Arab Emírségek szuverén vagyonalapja több mint 350 milliárd dolláros vagyonnal. A Mubadala csoportnak 20 százalékos részesedése van az Investcorpban.

Az Investcorp célja, hogy magasabb szintre emelje a Milant és a csapat újra Bajnokok Ligája-győztes legyen. A nemrég megjelent hírekkel ellentétben a bahreini vállalat mindezt korlátlan és őrült költekezés nélkül kívánja véghez vinni, így célzott, ésszerű igazolásokkal erősítenék meg a játékoskeretet.

Állítólag az Elliott a klub részvényeivel együtt az egész stadionprojektet is értékesíteni fogja. Az Investcorp nagyon aktív az ingatlan- és infrastruktúra fejlesztési szektorban és létfontosságú szempont az új stadion.

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ezen a ponton tud az elliot biztonságosan kiszállni komoly haszonnal. A stadionprojekt után már nehezebb lenne olyan vevőt találni aki hajlandó a megnövekedett klubértékre ezt a 3-400 milliós bónuszt rátenni,azaz stadionnal együtt cirka 1,7-1,8 milliárdot még kevesebben csengetnének ki. Ráadásul a sportszakmai előrelépéshez, a szintlépéshez is pont most kellene egy tőkeinjekció. Az igazolásokra gondolok. Úgyhogy szerintem remekül időzít Singer. A igazak a hírek és meg is valósul a bahreini akvizíció, akkor még mi szurkolók sem lehetünk elégedetlenek, mert érzésem szerint valamivel ambíciózusabb kezekbe kerül szeretett csapatunk.

 2. Sokat köszönhetünk az Elliottnak! Akkor vette át a klubbot,mikor a legnagyobb szükség volt rá,és akkor fogja eladni,amikor a szintlépéshez ismét szükség van váltásra.
  Igazság szerint örülnünk kellene,hisz megbízható hátterű cég lesz a tulajdonos. Én azt gondolom,hogy ezzel együtt Piolinak is meszeltek,ahogy azt már többször is írtam,szerintem a szakmai szintlépéshez edzőváltásra is szükségünk lenne. Természetesen Pioli eddigi munkáját maximálisan dícsérve,és megköszönve,hisz a sírból juttatta a csapatot oda,ahol most van.
  Az biztos,hogy egy új stadion csak fokozná a lehetőségeket.
  Majd meglátjuk,a vak is ezt mondta.
  Forza Ac Milan!

  • Piolit kár lenne egyből temetni… Középcsapat szintű támadósorral vagyunk a tabella elején.. meg kell neki adni az esélyt, hogy mit tudd kihozni a csapatból ha vannak előre is használható játékosai

  • Maldinni69!

   Én sem temetném Piolit. Senki nem hitt benne de ő mégis tudott sz@rból várat építeni. Megdolgozott azért, hogy megkapja a lehetőséget. A csapat gerince már megvan, ők bíznak benne és ez nagyon-nagyon fontos.

 3. Azt azonban tudjuk, hogy a BL trófeához az őrült igazolások nem elegnek. A City és a Psg még mindig nem nyerte meg. Mondjuk a Milannak teljesen más a történelme, a győzelem a DNS ében van.

 4. Valószínű az új tulajdonosi körrel biztos új igazolások is jönnének erősítések de szerintem ha Maldini és Massara is maradnak továbbra is ésszerűen fogják erősíteni szeretett csapatunkat. Nyilván nem mindegy hogy van 20-30 milliód vagy 300 milliód erősíteni vagy akár több is.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet