Pioli: “Az otthonomként tekintek a Milanra”

2

Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője elmondta, hogy az otthonának tartja a Milant és ilyet korábban egyetlen klubnál sem érzett, ahol edzőként megfordult. Az olasz tréner beszélt a csapatról, a szezonról, a szurkolókról és a Bajnokok Ligája szereplésről is.

“A Milannak minden játékosára szüksége van. Zlatan és Olivier jól tudják, hogy mit jelent nyerni és azt is, hogy milyen áldozatokra van szükség a nagyszerű eredmények eléréséhez. Úgy gondolom, hogy ebben a csapatban nagy potenciál van. Soha nem zártunk ki semmit, de ez a jelenlegi véleményem: több pontot kell gyűjtenünk, mint az előző szezonban. Minden meccset úgy kell lejátszanunk, mintha sorsdöntő lenne, aztán meglátjuk, hogy hol fogunk végezni. Most nincsenek hétközi meccseink, ami lehetővé teszi számunkra, hogy célzott munkát végezzünk az edzéseken és több időt biztosítsunk a játékosoknak a regenerációra.” – nyilatkozta Pioli.

“Ez egy olyan munka, amelyben a klubunk minden alkotóeleme részt vett. Az Elliott Management megteremtette a feltételeket ahhoz, hogy a lehető legjobban dolgozhassunk, miközben mindenki profitált Ivan Gazidis klubvezető munkájából és a nemzetközi szereplésből.”“Szerencsés vagyok, hogy napi szinten beszélgethetek Maldinivel, aki egy nélkülözhetetlen támpont a Milan számára. Mindig is mondtam: egy nagyszerű csapatot edzek olyan játékosokkal, akik tökéletesen megtestesítik a klub értékeit. Együtt megpróbálunk új lapot írni a Milan történelmében.”

“A Milannál eltöltött néhány napom után rögtön olyasmit éreztem, amit még korábban soha más kluboknál. Azonnal otthon éreztem magam. Számomra ezt jelenti a Milan, az otthonomat.”

“Szeretnénk boldoggá tenni a szurkolóinkat, ezért játszunk. Elég szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ilyen rendkívüli szurkolótáborunk van és köszönettel tartozunk nekik, mert mindig képesek átadni a szenvedélyüket.”

“Bajnokok Ligája? Sokat tanultunk az idei szezonban, de mindenekelőtt tisztában vagyunk azzal, hogy jobban kell teljesítenünk, mert nagyon magas a léc. A Bajnokok Ligájában minden a részletekről szól. Ha hozzászoksz bizonyos mérkőzésekhez, akkor létfontosságú tudásra és tapasztalatra tehetsz szert.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Megérdemelne minimum egy bajnoki címet vagy 2 csillagot a mezen, remélem összejön neki és velünk , a játékosokból ő csinált nagy nagyobb játékosokat, még Carlóval is ha jól emlékszem 2 bajnoki érmünk volt egy jóval nagyobb játékosokból állo csapattal, Berardit szélre Origit csatarnak és meglatjuk mi lesz a bl be jövőre, na én itt tartom kevésnek Piolit.
    Kedvelem jó edző , összerakta a csapatot és ha modernizálná kicsit a játékot bármi kisűlhet belőle , sőt Carlo féle Milan az első bl t mikor megnyerte talán a leggyengébb volt 2005 be érett be az a csapat.remélem meglepünk mindenkit jövőre.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet