Ekkora jutalékot kap Kessié ügynöke a Barcától

21

Jelentős ügynöki jutalékban állapodott meg az FC Barcelona vezetősége Franck Kessié ügynökével, George Atanganával az aláírásért.

Mint közöltük, Kessié nagyon közel áll ahhoz, hogy a következő szezonban Spanyolországban folytassa pályafutását. Az elmúlt napokban a felek között felgyorsultak a tárgyalások és létrejött egy megegyezés. Továbbá Xavi, a katalánok vezetőedzője már egyeztetett telefonon a játékossal a projektet illetően.

A Corriere della Sera információi szerint amint megtörténik az aláírás és a hivatalos bejelentés, a Barca mintegy 10 millió eurót fog fizetni ügynöki jutalékként Kessié képviselőjének, Atanganának. Kessiének a Barcelonánál készen áll egy 5 évre szóló kontraktus évi nettó 6,5 millió eurós fizetéssel, ami azt jelenti, hogy összesen 32,5 milliót tehet zsebre, ha 2027-ig kitölti a leendő szerződését.Atanganának nagy szerepe volt a Milan és a játékos közötti sikertelen szerződés hosszabbításban, ugyanis tavaly nyáron Kessié nyilatkozata és ígérete után az ügynök többször is visszamondta az előre megbeszélt találkozókat a Casa Milanban. Állítólag Atangana furcsa taktikát alkalmazott a hosszabbításról szóló tárgyalásokon, amik több mint másfél évvel ezelőtt kezdődtek és mindig magasabb bérigényt határozott meg a klub ajánlatához képest. Így ha a Rossoneri emelt az előző ajánlatán, akkor az ügynök is magasabb fizetést követelt a korábbiakhoz képest. Emellett Maldiniék nem voltak hajlandóak ilyen mértékű ügynöki jutalékot fizetni.

Paolo Maldini, a klub technikai igazgatója két héttel ezelőtt nyilatkozott Kessié kapcsán és kijelentette, hogy a Milan diktálja a feltételeket és semmi esetben sem fogják megváltoztatni az álláspontjukat.

21 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ilyenkor ki teszi zsebre ezt a 10millát?az ügynök?vagy K€$$I€ és az ügynök?ügynöki jutaléknak írják akkor én az ügynökre tippelnék.Ez esetben az afrikai elnök nem gondolkodik el hogy Ő ezért 1,5évig kergeti a lasztit?és hogy ki van kiért?
  Egyébkénk hasonló sikereket kivánok neki mint Dollárnak,és remélem hogy hasonló klubbhűség fogja jellemezni mint jelenlegi csapatával szemben.

 2. Mondhat nekem bárki bármit, de ha a játékos maradni akar, akkor maradni is fog. Azok után, hogy kijelenti, ő mindjárt aláírja az új kontraktusát képes ezt eljátszani. Lehet, hogy sokat köszönhet neki a csapat mert ő volt az egyik olyan igazolás amelyik a posványból elindította a klubot valami jobb felé, de ilyen pocsék emberi jellemek innentől kezdve ne viselhessék a Milan mezét!

  U.I: A jelenlegi formájában érthetetlen, hogy játszhat ilyen sokat. Ha aláírná az új szerződését a csapattal is ugyanez lenne a véleményem. Pocsék formában játszik egész szezonban, jövőre Pobegának legalább biztosítunk egy helyet a keretbe az ő távozásával.

  • Egyetértek.Sőt éngem meccsek óta irritál a pali,alig van értelmes megmozdulása,alibipasszok sokasága,és az a kocogás nála .Szerintem bizonyította már a csapat hogy bőven meg van nélküle.
   És szerintem az aki igazán megindította a posványból a csapatot az Ibra.Az Ő èrkezésèvel indult meg a brigád.Addig se a török sunyifejű se K€$$I€ nem tudott kiemelkedni a csapatból.

  • Akárhogy is nézzük, Kessiének az érkezése után két évig fogalma sem volt a focihoz. Ibra érkezésével, ahogy a csapat ő is észhez tért. Idén megint nulla. 5 év alatt 2 évig volt hasznos és jó játékosa a klubnak.

   • Jogos amit írtok. Ibra volt az aki miatt elindult a lejtőn felfelé a csapat. Mindenesetre a rengeteg teljesen kudarcot vallott igazolást követően egyike volt azoknak akik hosszabb távon a csapat hasznára tudtak lenni.

  • aaaaz bizony :))))
   En is igy gondolom, nah ott majd kijon a tehnikai folenye :)))
   Mikor kozepes labdat nem ut hanem szabalyosan borotval.

   Nagy lesz neki a “uj ret”.

   Huzza be nekunk a scudettot es akkor meg lehet meg is koszonjuk neki az itt toltott eveket!

 3. Párduc, oroszlán, gorilla, makákó
  Bambusznád, majomkenyérfa, kókuszdió
  Szavannák, fekete nők
  Ó-ó-ó, Afrika!

 4. Amikor a Tonali Bennacer duó végre összeáll úgy, hogy végre ki lehetne hagyni ezt a mamlaszt, akkor van a Diaz féle botrány ami miatt muszáj erőltetni, és sajnos ebben igaza is van Piolinak. Játszon, húzza ki ezt a 9 meccset, tegye oda magát, de könyörgöm, rá ne merje senki tenni a Capitano szalagot, mert az megbocsájthatatlan bűn ilyen hírek után, és nem kicsi szembeköpése a szurkolóknak.

 5. Elszáll az agyam. Nagyon rossz irányba tart a labdarúgás. Óriási a kontraszt a játékosok hozzáállása között. Kjaer vagy Calabria csont nélkül aláírt hírverés és taktikázás nélkül. Kessié meg hiteget, ígérget, aztán semmi, sőt, pusztán a fizetése és az ügynöki jutalék miatt eligazol az úgynevezett Elnök Úr. Ha ennyire nem képes megbecsülni azt, amilyen pozíciót kiharcolt magának a csapaton belül és a szurkolók körében, akkor menjen, ahova akar. Mindenesetre ezt a hírt nyilván a Curva Sud is olvasta, szóval bár nem szeretem az ilyet, de ha füttyöt kap, megérdemli.

  Pobegát láttam most az Inter ellen, és bár a végén kihagyott egy meccslabdát, kifejezetten tetszett a srác. És a korából adódóan benne még több potenciál van. Ha Pioli célzottan belefektet egy kis munkát, akkor simán kinéz egy Tonalihoz hasonló fejlődési ív, és már most is ügyes.

  Szóval vkp poszton darabra megleszünk akkor is, ha Kessié és Yoko nem marad.

 6. Hasonló sikereket kívánok neki, mint amilyen nálunk volt mondjuk az első éve.
  A szerencsétlen ügynöke ugye még nyáron azt mondta, hogy az elnököt csak puccsal lehet majd eltávolítani a Milanból, de azt elfelejtette megemlíteni, hogy ő fogja a puccsot végrehajtani.
  Na mindegy, nem fog hiányozni.

 7. Rejtély számomra hogy Xavi mit lát benne, egyáltalán nem illik a Barca-koncepcióba. Eleve a gyors passzos játék nem fekszik neki és a kontratámadások zöme nála hal el mert szimplán lelassítja azt arről nem is beszélve, hogy az egyérintős játékban vérgyenge. Ütközni, szerelni és kellemetlenkedni nagyon tud, de a technikai skill-jei messze kevesek a Barca játékához. 2-3 év múlva már egy francia középcsapatban fogja kergetni a bőrt!
  Egyáltalán nem zavar, hogy lelép csak az ő esetében is ugyanaz a gondom, hogy ingyen teszi ezt, úgy hogy 3 éve kicsengettünk érte €30m+ és nálunk csak jobb lett a kis sz*padék! A kis ügynöke meg ebből a 10 misiből vegyen magának egy vállalható mellényt! Hálátlan férgek!!!

  • pontosan, minimum netto 120-130 milliot ertek volna ok.
   De ez van.

   Mer csak ezert is lenne hatalmas dolog megnyerni a scudettot. Nagyon nagyon sok pofont osztanank ki igy indirekt 🙂 elsosorban dollar es kebabosoknak.

 8. Annak idején a játékosok és ügynökök közötti viszony teljes mértékben arról szólt, amiről egyébként is kellene hogy szóljon: képviseletről és a játékos egyéb futballhoz kapcsolódó teendőinek intézéséről. Az ügynök úgymond tudta, hogy hol a helye.

  Mára ez teljesen megváltozott, a játékos és az ügynök lényegében üzlettárs, mert az ügynökök felismerték, hogy minimális közreműködéssel hatalmas pénzeket lehet leakasztani, ráadásul úgy, hogy azt nem is az ügyfelüktől “veszik el”, hanem attól a klubtól, amely ennek még örül is, mert megszerezte a kiszemeltet…

  A játékosokkal sikerült elhitetniük, hogy az érdekében dolgoznak, hogy ő semmit sem fog veszíteni, ráadásul még úgy is érezheti, hogy amennyiben az ügynöke is rengeteget keres egy-egy őt érintő transzferen vagy szerződéshosszabbításon, azzal csak még inkább erősödik közöttük a kapocs.

  Az ügynökök észrevették, hogy a játékosok erkölcse, hozzáállása milyen módon változott, hogy nem annyira a presztízsre mennek (“én a Real Madrid vagy a Manchester United játékosa vagyok”), nem érdekli őket, hogy megkedvelték-e őket egy adott város szurkolói, hanem a pénzre utaznak, akkor is, ha az nem sokkal több, mint a korábbi helyükön.

  A játékosok, akik a fenti változásokat elfogadták, egy dologba nem gondolnak bele, vagy nem biztos, hogy ezt bekalkulálták. Az ügynök érdemi tevékenységet akkor végez, amikor esetleg beajánlja az ügyfelét egy adott csapathoz, de még inkább akkor, amikor a tárgyalásokra sor kerül. Az ügynök korábban a ténykedéséért a játékossal kötött szerződése alapján járt jól vagy jobban, azaz nem a klub fizetett a szolgálataiért. Manapság ez megváltozott, mint tudjuk. A lényeg, hogy az ügynökök újabban azt a pénzt kérik el X klubtól, amire úgymond azért “szolgáltak rá”, mert X klubra beszélték rá az ügyfelüket, nem pedig Y vagy Z klubra.

  Az ügynökök nyitott szemmel járnak, és azért tehetik meg ezt, mert a játékosoknak – tisztelet a kivételnek – a pénz lett a legfontosabb, és nem a klubok neve, presztízse. Így lényegében arra “beszélik rá” a játékost, hogy a nagyobb pénzt válassza.

  Előfordulhatnak viszont olyan esetek (sajnos ez szerintem egyre ritkább lesz), amikor egy játékos még nem ennyire elfajzott, hanem ő kitalálja, hogy neki az az álma, hogy egy nagyobb múltú klubhoz kerüljön, nem érdekli a City vagy PSG ajánlata, ő akkor is kisebb fizetésért mondjuk a Liverpoolhoz vagy a Bayernhez akar igazolni. Igen ám, de jön az ügynök, és kiköt magának egy olyan szintű jutalékot, amivel elképzelhető, hogy keresztbe tesz az ügyfelének. A Bayern ugyanis azt mondja, hogy a játékost még megvenné vagy ingyen leigazolná, de arra már nem hajlandó, hogy a semmiért fizessen még mondjuk 10 milliót az ügynöknek. Az ügynök lépései tehát nem elősegítik, hanem gátolják az ügyfél terveit. Akinek segítenie kellene az ügyfél ötletének megvalósításában, lehet, hogy azon bukik meg az üzlet. Mint írtam, egyre kevésbé fog ez megtörténni, mert a játékos a klub és az ügynöke között kell hogy válasszon. És inkább fogja dobni a klubot, mint az ügynököt. Ráadásul egy játékos vagy idővel megismeri az ügynökét, vagy eleve azért választ olyan ügynököt, mert ugyanazok a motivációik. Azt csak a hülyék gondolják, hogy egy játékos csak úgy véletlenül akad össze pl. Raiolával, vagy marad vele éveken keresztül… Ha Raiola évek óta képvisel egy játékost, akkor az a játékos már nem ártatlan bárány, aki “a körülmények rabja”, aki nem tehet semmiről…

  Úgy gondolom, egy játékos jelleméről manapság már igen sok kiderül az alapján, hogy ki az ügynöke, illetve, hogy neki milyen híre van.

  Kessie ügynöke egy kispályás semmirekellő, aki élete nagy lehetőségét kapja azzal, hogy a Barcelona kinézte magának a játékosát. Hogy milyen tárgyalási taktikát alkalmazott, az majdnem mindegy, mert nyilván Kessie-vel folyamatos volt a konzultálás. Mindkettő egy szar alak, ilyen egyszerű. A Milan pedig remélhetőleg utoljára játssza el azt, hogy tárgyalgat valakivel, aki az újabb és újabb igényeit csak azért dobja be, hogy húzza az időt, és tkp. esze ágában sincs hosszabbítani.

  Az ügynöki jutalékokat és szerintem az “aláíráspénzt” is mindenképpen szabályozni kellene, és a vételár legfeljebb 5%-ában maximalizálni. Sőt, adott esetben meg is lehetne tiltani a kluboknak, hogy ilyen címen pénzt adjanak ügynököknek. A FIFA meg az UEFA csak beharangozta a nagy ügynöki újraszabályozást, de nem nagyon tudnak mit kezdeni a helyzettel. A kérdés viszont az, hogy egyáltalán akarnak-e.

  • Szerencsére Maldini nem tárgyal Raiola félékkel, nem véletlen, hogy akiket Maldini hozott ide azok gond nélkül aláírtak eddig. A legegyszerűbb módja annak, hogy elkerüljék ezeket a piócákat, ha ügyes játékosmegfigyelőkre hagyatkoznak és Kalulu-hoz hasonló csiszolatlan gyémántokat igazolnak. Ő jó példa arra, hogy mennyire túl vannak értékelve a sztárügynökök és el lehet képzelni, hogy Raiola kezei között Kalulu világsztárnak lenne kikiáltva és simán 6 millió fölött akarna keresni, ami jó opció a PSG-nek, akik nem érnek rá építkezni és azonnal akarnak minőséget, de nem minden klub szórhatja felelőtlenül a pénzt, arról nem beszélve, hogy egy zsoldosokból álló csapat nem is képes csapatként működni.

   Kessie ügynöke meg a mi szemünkben egy gerinctelen szar alak, viszont az ő érdekeit nézve tökéletesen generálta a figyelmet az ügyfelének a médiában, ami fontos része a sztárügynökök munkájának. Másfél éve téma, hogy Kessie hol folytatja, ami egy darab címlapot kapott volna, ha tavaly bejelentik, hogy távozik, de így most folyamatosan hír, ami egy egoista focista számára fontos. Raiola ugyanezt szokta csinálni minden ügyfelével, de sokkal ügyesebben, mert van már rutinja benne. Számomra ellenszenves ez, de sajnos működik, mert kevés klubbot érdekel a játékos ügynökének az előélete, ha a pályán jól teljesít a focista.

  • “kispályás semmirekellő” 🙂
   Csak rá kell nézni. Származástól függetlenül, mielőtt valaki belém kötne 😉

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet