Florenzi: “Egy családra leltem itt a Milanban”

2

Alessandro Florenzi, a Milan jobbhátvédje úgy véli, hogy kötelező volt a győzelem megszerzése az Empoli elleni bajnokin és így vagy úgy, de kellett a három pont. Az olasz válogatott játékos a meccs után beszélt a Scudettóért folyó versenyről, a csapatba való beilleszkedéséről és a jövőjéről is.

Florenzi tavaly nyáron érkezett a Romától kölcsön+opcióval és az elmúlt hónapokban nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő a védelemben. A szezon végén a Milannak lehetősége lesz 4,5 millió euróért végleg megvásárolni és valószínűsíthető, hogy a klub aktiválni fogja az opciót. A 31 esztendős futballista eddig 26 tétmeccsen játszott.

“Sok döntő fontosságú mérkőzésre számítunk és közülük ez volt az első. A következő a Cagliari lesz, ezzel a csapatszellemmel kell folytatnunk. Az Empoli jól játszik és így vagy úgy, de otthon kellett tartanunk a három pontot. Nem csak én, hanem mindannyian fáradtak vagyunk, de nagyon örülünk a győzelemnek. Boldogabbak lennénk, ha 2-0-ra nyertünk volna, de ez a küzdelmes győzelem is jó a jövőre nézve.” – mondta Florenzi.“Scudetto? Csak magunkra kell gondolnunk, nem pedig másokra. Ezen az úton haladunk tovább és reméljük, hogy továbbra is jó teljesítményt nyújtunk. Jelenleg nem gondolok a jövőmre. Csak arra törekszem, hogy az edző rendelkezésére álljak, aztán meglátjuk, hogy júniusban mi történik.”

“Egy nagyszerű környezetre leltem itt a Milannál. Egy olyan családra, amely szívélyesen befogadott és a profizmus hiánya nélkül ki tudom venni a részem a csapatból. A célom, hogy megpróbáljak valami csodás dolgot véghez vinni itt a Milannál, aztán meglátjuk.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Rendkívül szimpatikus a játéka, a hozzáállása. Bevethető a védelem jobb- és baloldalán, de akár a kp-n, vagy jobb szélsőként is. Csalódott lennék, ha nem tartanánk meg, mert pont azért vagyunk a többiek előtt, mert minőségben is helyettesíteni tudjuk a kezdőnket.

  2. A vételi ár nem sok, de a fizuja mintha az lenne. Mondjuk ha csak egy szezonig, vagy közös megegyezéssel lehet azt csökkenteni, hasznos tagja lenne a csapatnak továbbra is.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet