Ennyibe kerül(ne) Kessié megtartása a Milannak

25

A La Gazzetta dello Sport szerint hatalmas összegbe kerülne a Milan számára, ha teljesítené Franck Kessié rendkívül magas követeléseit az új szerződésre vonatkozóan.

Az idő előrehaladtával egyre valószínűbb, hogy Kessié a nyáron öt év után búcsút int a Rossonerinek és a szerződésének lejártával ingyen távozik. Ráadásul a hétvégén a szurkolók kifütyülték az elefántcsontparti középpályást a Sampdoria elleni bajnokin.

A La Gazzetta dello Sport a mai számában részletezte, hogy mennyibe kerülne a Milan számára Kessié megtartása. A lap szerint a játékos új szerződése a fizetés és az ügynöki jutalék alapján 5 évre vonatkozóan körülbelül 90 millió euróval terhelné a klub költségvetését.Kessié jelenlegi követelése évi nettó 8 millió eurós fizetés, ami szezononként bruttó 15-16 millió eurós kiadást jelent a klubnak. Ez 5 éves – azaz 2027 nyaráig szóló – szerződés esetén összesen 80 millió euró. Ezen felül a játékos ügynöke, George Atangana 10 millió eurós jutalékot kér a hosszabbítás aláírásáért. A Milan vezetősége egyértelművé tette, hogy nem hajlandó teljesíteni a játékos és az ügynök túlzott követeléseit. Ráadásul Atangana az ősszel – különböző indokoknál fogva – több előre megbeszélt tárgyalást is lemondott a Rossoneri vezetőségével.

Hasonló forgatókönyv játszódott le tavaly, amikor Gianluigi Donnarumma szezononként 10 millió eurós nettó fizetést akart kiharcolni. Ez bruttóban éves szinten 18,6 millió eurójába került volna a Milannak, azaz 5 évre összesen 93 millióba és ez még is nem tartalmazta volna a több tízmilliós ügynöki jutalékot Mino Raiola számára. Ezzel szemben a Milan vezetősége leigazolta Mike Maignant 14,3 millió eurós átigazolási áron a Lille-től. A francia válogatott kapus 5 évre írt alá évi 2,8 millió eurós nettó bérrel, ami bruttóban mindössze 3,66 milliónak felel meg az olasz adókedvezménynek köszönhetően. Maignan bruttó fizetése 5 évre összesen mindössze 18,3 millió euróval terheli a költségvetést, ami kevesebb mint ötöde Donnarumma bruttójának.

25 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Olasz országban olasz játékost fizetni elég luxus . Nekik is kell az euró Persze de így akkor el megy más országba a játékos a családjával akkor meg nem lesz még ennyi se az olasz államnak. Ez a sok pénz fizetésekre nagyon károsítják a sportot. Ami Főleg az arabok miatt van sajnos meg a premier liga miatt . Mert tele vannak euróval mint kutya bolhával.

 2. Tényleg nem elég az hogy az ügyfelének kiharcol egy évi 8 millás fizetést, akkor még ő követel mellé egy 10-est. Régen legalább ezt elintézte a játékos és az ügynök maguk között, manapság már zokszó nékül be van mondva hogy akkor én is kérek,még egy 10-est, azon felül, hogy jól lerántottunk titeket.
  Sok szerencsét, ha az idei formához kerestek klubot évi 8-10 milliókért kuncsorogva. Lenne már vége a szezonnak, aztán az ilyen fertők el tudnának végre innen takarodni. “Aki maradni akar, marad.”

 3. Én azt nem értem,hogy egy ilyen kontaktus megkötéséhez mi a tökömnek ügynök??? Megkapja a szerződéstervezetet,elviszi ügyvédhez,átnézi,esetleg módosítanak rajta,aztán jóccakát!
  Egy rahedli hájfejű,mint Raiola is kvázi ingyenélő pondró,aki az általa képviselt játékosokbó él,és nem is akár hogyan!
  A Dollárrumma,vs Minyon kérdésre visszatérve. A klub ötödével uszta meg a kiadásait,ráadásul teljesen egyenértékü “terméket” kapott érte.Sőt,szerintem Minyon sokkal jobb.
  Forza Milan!

 4. Korrekt ember, na.
  Emlékszem mikor elkezdődtek a tárgyalások, hírek szerint még valami 3.5-4 milliós igény volt, és Maldiniék ajánlottak 2.5-et. Aztán szép lassan csak elértünk 8 millióig, de legalább tudjuk, hogy ő mindig tartja a szavát. Egy igazi patkány.

 5. A követelt fiuzujából kijön Bennacer, Leao, Kalulu emelése.😉 Igaz, hogy nincs átigazolási pénz, de így spóroltunk Donnaruma-n, a törökök, és valószínűleg Kessié-n, Romagnoli-n is így fogunk. Egy középső védőt, egy csatárt(ha Lazetics nem válik be), így kevesebb ráfordítással hozhatunk. Rebuild van, és Maldini, akár egy kiváló nhl GM működik. Azért is becsülöm mert elődei pénzből vásároltak…..úgy még könnyű.🙂

 6. #napiutáljukkessiétcikk

  Bár tán még ennek volt a legtöbb apropója, a legtöbb inkább csak utálatnyilvánítás a cikk írója felől.
  Egyébként ennyire nyilván nem egyszerű a téma, lehet hosszabbítani is, aztán jövőre szép lassan kiszorítani, hadd menjen el. Elvinnék 50 misiért, is higgyük el.

  • Elvinnék.. nem vinnék.. elvitték? Nem. Azért mert nem ér ennyit senkinek.

   Kessie ott szúrta el, hogy lenyilatkozott olyat, aminek most pontosan az ellenkezôjét csinálja és teljesen hiteltelenné vált a szorkolók egy részénél. Ne aggódjatok, nem lesz gond, maradok, amíg a klub szeretné, én tartom a szavam, bla-bla-bla, de valójában van gond, aláírás nincs és akarat sincs, pedig a klub szeretné. A legvisszataszítóbb mégsem az, hogy nyilvánosan belefingott mindenki arcába, hanem hogy nem képes nyilvánosan közölni, gyerekek, jó volt itt, de nem fogom meghosszabbítani a szerzôdésem, mert .. és itt kitalálhatnak akármilyen PR szöveget.
   Rosszabb focista nem lett, sokkal kevésbé szerethetô viszont igen.

   • Elvitték volna 50-ért, méghozzá elég sok csapat. Csak eszük ágában nem volt, mivel nyáron ingyen tehetik, és akkor már nem hülyék pénzt kiadni valakiért, ha aztán ingyen lehet. Hidd el, nagyon sok csapat elvinné, a világ egyik legkeresettebb vkp-sa, sőt, azt mondanám, hogy A legkeresettebb a megszerezhetőek közül. 50-nél akár nagyobb összegek is szóbajöhetnének, de 50-ért gondolkodás nélkül vinné legalább 3 klub, ha ingyen nem tehetné.

     • Mert 2-3 éve még harmadilyen jó játékos volt, akinek a psztját sem találták. Pioli alatt lett klasszis, és főleg a védekező posztja miatt. Akkoriban egy volt a Milan 4-5 középszere közül. Ma meg Európa legkeresettek védekező középpályása.

      • Marhára kereshetik, hogy még nem írt alá előszerződést. Egyébként ja, az idei szezonja is ultra klasszis, csak sajnos negatív irányba… 😀 Matekozzunk már egy kicsit akkor. Most megadjuk neki a 8-9 milla fizut tegyük fel. Egyelőre senki nem akar neki adni ennyit, majd aztán nyáron a péeseggé lehet megadja neki, de pl a Barca, ahol állítólag nagyon szeretne játszani, tojik a fejére és nem akar annyit adni. Szóval megadjuk, aztán 2 év múlva áruba bocsájtjuk. Szerinted lesz az a barom aki 50 millás átigazolás és 10+ fizetést fog neki ajánlani? Mert szerintem erre ne számíts. Dollárkát sem vitték volna ha hosszabbít, csak itt maradt volna a nyakunkon. Meg mi arra a garancia, hogy visszatér keszi a tavalyi formájához? Mert amit idén csinál, azért két marék szotyit nem kapunk, nem 50 millió eurót. 😀 Ez pusztán zsarolás, semmi több. Jól csinálják Maldiniék.

 7. Miért írt volna alá előszerződést? Esze ágában sincs, hadd menjen érte a végéig a licitháború.
  A Barcát kár idekeverni, ott vannak, akik százezrekért játszanak, és alapemberek. Nem csak Gaviék, hanem még Traoré is 350.000-es fizuért ment oda fél évre… még Auba is valami egészen nevetséges párszázat keres fél év alatt. Nincs lóvé. Nem tojnak a fejére, egyszerűen matematikailag nem fél bele a szerződtetése. Akik megvennék bármikor 50-ért, az a PSG, MU, Newcastle, Tottenham mindenképp, és aki még beleállna a témába addig. 50 millió egy ilyen játékosért nem téma, pandémia ide vagy oda.
  Igen, lehet hogy 11 helyett csak 9 milliót adnának neki, de az nem a mi gondunk lenne.

  Szerintem sem kell vele amúgy hosszabbítani, de ez is egy LEHETSÉGES megoldás, és arra világítottam rá, mennyire fekete-fehér volt a cikk számszerűsítése, és hosszabbítással nyerni is lehetne az ügyön. Én sem tenném, nem ezért mondtam.

  • Miből gondolod, hogy 50-ért bármikor vinnék? Ha hosszabbítunk vele mondjuk nettó 8-ért, utána következő helyén már lenne legalább nettó 10 az igénye, plusz az 50 millió átigazolási díj, plusz ilyen-olyan jutalékok, korántsem biztos, hogy úgy is annyira sokan érdeklődnének. Lásd d meg a török, mikor még nem voltak ingyen igazolhatók nem nagyon kapkodtak értük. Töröknek ráadásul csak szerencséje volt, mert ha az internek nem kell valaki Eriksen helyére, valószínű még mindig itt lenne.
   Aztán ha meg Kessiével hosszabbítunk nettó 8 millióért, jogosan jön majd a többiektől is az igény, hogy oké, ha neki jár a 8, akkor nekem is 6-8-10-12 akármennyi. Szóval az se olyan egyszerű, hogy hosszabbítsunk és majd úgyis eladjuk. Főleg, hogy az ember amekkora féreg az se kizárt, ha Maldiniék azt mondanák, hogy megadják neki a 8-at, akkor nem 10-et követelne utána, jó szokás szerint

   • Mert mindig lesznek klubok, ahol hiányozna egy ilyen tank karakter. A Barca is vinné, ha nem lennének világ csórójai. Nagyon kéne nekik egy ilyen arc, 3 évvel ezelőtt ianyagi helyzetben simán odadobták volna nekünk az 50-et. 80-at fizettek De Jongért… Nézd meg, milyen játékosok mennek ekkora pénzekért. A Barca Ferrán Torrest vette meg ennyiért (mert 2 éven belül kell csak kifizetni), aki közelében nincs Kessié szintjének, még ha nehéz is posztonként összehasonlítani. Sancho most ment 85-ért a Unitedbe, és rúgott asszem 2 gólt fél év alatt. De legyen középpályás, Camavinga, kicsit kevesebbért váltott klubot, de hát sehol nincs Kessiéhez képest.
    50 M egy ilyen játékosért a komolyabb kluboknál SEMMI. 3-4-en versengenének érte. Nézd meg a United középpályáját, mintha 2 kiesőjelöltből került valaki lenne ott Freddel, McTominay-el, meg Maticcal. 15 pontot javulnának kb szezononként, ha odakerülne egy ilyen tank. És ők ilyen Maguire-ekre is több pénzt hajlamosak kiszórni, aki szintén nem ér annyit a posztján, mint Kessié.

    Én is csak azért hosszabbítanék, hogy eladhassuk pénzért most, vagy következő nyáron. Nekem sem tetszene a bérfeszültség, főleg, hogy idén Leao, Tonali, Maignan mindenképp jobb, de tán egy Tomorit is ide lehetne venni még. Mondom, ez csak egy lehetőség lenne, én alighanem szintén nem hosszabbítanék, de megfontolnám a fenti lehetőséget legalább.

    • Nem érné meg a kockázatot és jobb, ha már most elkezdjük beépíteni a pótlására szánt játékost. Nincs szükség arra, hogy még 1 évet bomlassza a légkört, ha utána úgyis távozik, de még viszi közben a pénzt is. Simán megtörténhet, hogy a Tottenham-el megegyezünk, de Kessie nem ír alá, ahogy ez megtörtént télen is és akkor a nyakunkon marad 10 milliós fizetéssel és elkezdődhet a következő zsarolás, hogy engedjék el kevesebbért. Az ügynöke leszarja a klub érdekeit és nyerő helyzetben van, ezért már az is meglepő lenne, ha ők belemennének egy ilyen üzletbe.

     Mind a két fél érdeke az, hogy távozzon Kessie és az lenne a legjobb, ha a hátralévő időben segítené a csapatot, mert azzal mind a két fél jól járna, de már ez se megy Kessie-nek, mert nagyon gyengén játszik mostanában.

 8. Pont azért nem lesz nagyon nehéz pótolni Kessie-t, mert Pioli az edző, aki képes megtalálni a helyét egy játékosnak. Például Tonali-nak is sikerült beilleszkednie és ebben az idényben látványosan jobb, mint az afrikai elnök és a fizetése se elnöki.

  • Egyetértek. Pioli olyan rendszert hozott létre, ahová szerintem amúgy ha beraknak egy közepes játékost, akkor sem, vagy alig gyengül a játékkép.
   Divat it szidni Krunicot, de mondja már meg valaki, mikor hibázott utoljára az az ember. Szerintem ebben a szezonban még egyetlen alkalommal sem. Nem egy kivételes játékos, de elvégzi a dolgát leszegett fejjel, hiba nélkül. Más csapatban lehet, hogy kilógna lefelé, itt szerintem nem szokott.
   Tonali, Benna meg eleve jó képességű játékosok. Nyáron kelleni fog valaki, jó lenne 3 jó játékos a 2 posztra, Bakayoko szerintem már nem fog belejönni… Krunic meg ott maradhat 4. számúnak, arra tökéletes.

   Szerintem ez a rendszer a kivétel nélkül játszott 4-2-3-1 eredménye. Ezt is sokan szidták, hogy sosem vált, de pont ettől tudja mindig mindenki, mit kell csinálnia.

   • Krunic tökéletes kiegészítő ember, nem ad hozzá a játékhoz, de nem is lóg ki és sose panaszkodik, hogy ennyi a szerepe.
    Szerintem Maldini-ék már nyár óta nézik, hogy kivel fogják pótolni Kessie-t és van szemük hozzá, mert például Mike Maignan is nagy fogás volt. Azért már nem ártana, ha pótlás helyett a csapat fejlesztésére koncentrálhatnának, de úgy néz ki mindig van aki a csapat fölé helyezi magát.