Részletek Ibrahimovic, Rebic és Tomori állapotáról

3

Stefano Pioli két támadóját is kénytelen lesz nélkülözni a hétvégi milánói derbin.

A Rossoneri szombaton az Interrel csap össze a Serie A 24. fordulójában és előzetesen úgy tűnt, hogy Zlatan Ibrahimovic ott lehet a keretben, azonban az előző fordulóban a Juventus ellen összeszedett Achilles-ín problémája még nem jött rendbe. Stefano Pioli az Inter elleni mérkőzést megelőzően megerősítette, hogy Ibrahimovic és Ante Rebic sem lesz bevethető. Mindkét játékos személyre szabott edzésmunkát végzett a héten.

Rebic némi bokaproblémával bajlódik, ezért nem edzett a csapattársakkal, hanem egyénileg tréningezett. A 28 éves támadó az idei szezonban harmadjára sérült meg és eddig összesen 10 bajnoki meccset kellett kihagynia.Ugyanakkor jó hír, hogy Fikayo Tomori újra bevethető – erről Pioli adott tájékoztatást. Az angol válogatott középhátvéd rehabilitációja kiváló ütemben zajlott és teljesen rendbe jött a térde a januári műtét után. Tomori várhatóan elővigyázatosságból még nem fog kezdeni, hanem a cserepadon fog helyet foglalni.

A várakozások szerint a támadó-szekció bal oldalán Rafael Leao jut lehetőséghez, míg a középcsatár Ibrahimovic távollétében Olivier Giroud lesz. Az új téli szerzemény, Marko Lazetic szintén a cserepadon kezdhet.

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Bokaprobléma…

  Ha meccsen rúgnak szét valakit, azt megértem. Az is oké, hogy edzésen sérül meg az illető, de ez utóbbi esetben azt gondolhatja az ember, hogy az edzések – feltételezett – intenzitása visszaköszön a meccseken. A Milannál viszont ez nem igazán vehető észre (legfeljebb rövidebb időszakokra) Lehet sérülés edzésen, de ha ennyi van, az egyszerűen nem lehet normális. Vagy túl intenzívek tehát a tréningek (ezt nem gondolnám), vagy nem vigyáznak egymásra kellőképpen a játékosok. Persze lehet, hogy csak egyszerűen pechesnek vagyunk, na de évek óta?! És felmerült bennem egy olyan gondolat is, hogy nem a sokszor bizonyított MilanLab ítél-e súlyosabbnak egy-egy sérülést, mint amennyire kellene. Ami lehet túlzott óvatosság, vagy “benézés” is.
  Én nem akarom elhinni, hogy ennyire gyatrák legyenek a Milan játékosai. Kicserélhetik a San Siro gyepét, de mindenki tudja, hogy nem a túl sokat használt pálya minősége okolható, mert ebben az esetben mi van az Interrel?

 2. Pioli és Ibra előtt elég lazán edzettek az elmondottak alapján és ez a pályán is látszott. Amikor nem edzenek rendesen, akkor előfordulhatnak a sérülések, ez részben magyarázat arra, hogy régebben miért volt annyi sérült. Most meg elég intenzív edzések vannak hála Ibra-nak és a meccsen is letámadnak az ellenfél térfelén, ami szintén lehet oka a gyakori sérüléseknek.

  A Pioli csapat igazi csapatként játszik és erőn felül teljesítenek, mert itt nincsenek igazi sztárok és mégis az élmezőnyben vannak.
  A rutinosabb sztár játékosokból álló csapatoknál jobban gazdálkodnak az erejükkel a játékosok és hamarabb lezárják a mérkőzéseket is. Ez magyarázhatja azt, hogy az Internél miért nem ekkora probléma a San Siro gyepe. Elvileg a kapu közelében a legrosszabb a gyep állapota, amit jól mutat az, hogy a védőink és támadóink dőlnek ki főleg és a középpályán teljesen átlagosnak mondható a sérülések gyakorisága.
  Az is elég árulkodó, hogy azok sérültek a legtöbbet, akik elég látványosan robotolnak, mint például Rebic és Calabria.

  Általában a játékos vagy az edző szokta siettetni a felépülést és az orvosi stáb több időt várna, de nem mindig hallgatnak a szakértőkre és olyankor sérülnek rá, ami után sokkal hosszabb a felépülési idő. Nem hiszem, hogy a MilanLab-ban ez máshogy lenne, mert például Kjaer minden második meccsen sérült volt, mielőtt egész szezonra kiesett. Lehet okosabb lett volna óvatosságból több időt kihagyni és akkor csak 1-2 hónapot hagyott volna ki a teljes szezon helyett, de ez biztos nem az orvosok döntése volt.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet