Serra először szólalt meg az elvett Messias gólról

11

Marco Serra, a januári Milan-Spezia mérkőzés játékvezetője először beszélt a nyilvánosság előtt a sorsdöntő hibájáról, a VAR-ról, Ante Rebic reakciójáról és a Milan játékosok nagyszerű gesztusáról is.

MESSIAS ELVETT GÓLJÁRÓL
“Prioritási hiba volt a fejemben. Rebic és Bastoni incidensére koncentráltam és közben nem láttam Messiast, aki éppen kapura akart lőni. A sípszó után reménykedtem abban, hogy a lövése nem megy be a kapuba.”

REBIC REAKCIÓJÁRÓL
“Úgy vélem, hogy azzal a gondolattal jött oda, hogy megfojtson engem, de aztán sportemberként rögtön tudatosult benne, hogy ő is követett el hibát a karrierje során, ahogy az abban a pillanatban velem is megtörtént.”A HIBÁRÓL
“Ebben az esetben a VAR nem tehetett semmit. Talán ez a legrosszabb hiba, amit egy játékvezető elkövethet a VAR jelenléte mellett.”

A SPEZIA GYŐZTES GÓLJÁRÓL
“Emlékszem, hogy amikor a Spezia játékosa elrúgta a labdát a kapu előtt, azt gondoltam magamban: Nem hiszem el…”

A MILAN JÁTÉKOSOK GESZTUSÁRÓL
“A mérkőzés után néhány játékos odajött hozzám a Milanból. Florenzi – akinek hozzám hasonlóan összetört a szíve – megölelt, aztán odajött Calabria, Theo és Diaz is, akik megpróbáltak vigasztalni és elmondták, hogy mindenki hibázhat. Ibrahimovic is megjelent és azt mondta: »Most mutasd meg, hogy erős vagy! Erősnek kell lenned! Reagálj!« Nagyon örültem ezeknek, de azt hiszem, hogy csak másnap tudatosult bennem a játékosok gesztusa. Abban a pillanatban talán nem értékeltem, hogy mennyire nagyra tartom a gesztusukat. A mérkőzés után csak egy órát tudtam aludni a kanapén.”

A KAPOTT ÜZENETEKRŐL
“Az egyik üzenet megmosolyogtatott. Azt írták: jobb, ha minden balszerencse egy mérkőzésen történik, mint minden meccsen egy balszerencse. Rocchi azt mondta, hogy ez a Serie A, egy bírót sem hagynak magára és vissza fogok térni a játékvezetéshez. Ez a célom. Alig várom, hogy visszatérhessek a pályára.”

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Érdekes, mert óriaási hiba volt, de amúgy nem vezette rosszul a meccset. Számomra az egyértelműen elcsalt (VAR-ozás után is megadott és meg nem adott 11-esek stb) hibák sokkal dühítőbbek. Úgy gondolom épp ezért nem szabad engedni ezt a VAR-os ámokfutást. Sokkal jobban tudják befolyásolni a meccseket, mint anno amíg 1 emberen múlt. Ráadásul a folyamatosan tovább engedett egyértelmű leshelyzetek csak engem idegesítenek?? Óriási energiákat vesz el a játékosoktól, ráadásul nem egyszer rendkívül sérülés veszélyes is, mivel ezek mindig kiélezett helyzetek, gólhelyzetek.

 2. A fojtogatós rész nagyon tetszett. 🙂 Rebicről még el is képzelném.
  Amúgy tényleg korrekt volt a bíró, csak elszúrta. Ez van.
  A VAR által elcseszett dolgaink valóban sokkal problémásak. Az szégyen, ez hiba. Más tészta.

 3. Tényleg, bakker, ezen a meccsen a lapok nem nagyon égették a bíró zsebét. A góllövő csávónak a végén már rég lezuhanyozva kellett volna nézni tévén a meccset.

 4. Legalább bevallja, hogy hibázott. Ember szóval hibázhat de a VAR miért nem javíthat ilyenkor? Hát nem ez lenne a lényege?

  Inkább rendszer szinten van itt a probléma. Attól tartok ezt a var-t is csak azért hozták létre, hogy legalizálják a csalást vagy a hibát.

  • Mondjuk ezen pont semmit nem javíthatott volna. De nekem is azzal van a bajom inkább, amikor korábbi meccseken a nyilvánvaló hibákat nem fújtak vissza, sőt még csak ki sem hívták a bírót…
   Ez egyszerű pech volt, nagyon rosszul jött ki nekünk, de sokkal hamarabb tiltanám el a korábbiakban hibázó varos embereket, mert nekik nem egy másodperc alatt kell döntést hozni…

  • Mivel a bíró megállította a játékot, a gól játékon kívül esett, így érvénytelen. Pont ezért hagyják a leshelyzetet is, h végigmenjen, és csak utána hoznak ítéletet.

 5. Így van, az elmaradt kiállítás meg az előnyszabály elmaradása miatt meg nem adott gól döntően befolyásolta a meccset

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet