Giroud a Milanról, a Serie A-ról és a szezonról

1

Olivier Giroud, a Milan csatára exkluzív interjút adott az “Oh My Goal”-nak és beszélt a nyári átigazolásának körülményeiről, a szezon első felének alakulásáról, a kellemes meglepetésről, a Milanról és a Zlatan Ibrahimoviccsal való versengésről.

A SZEZON ELSŐ FELÉRŐL
“Volt néhány szokatlan fizikális problémám. Szeptemberben elkaptam a koronavírust, miután jól kezdtem a szezont, majd hátproblémáim voltak. Ez egy neuromuszkuláris betegség, ami felerősíti a gyulladásokat a szervezetben. Három nappal a negatív teszt után nagy erőfeszítéseket tettem, a Liverpool elleni idegenbeli BL-meccsen visszatértem a pályára és megsérültem. Hat hétig fájdalmaim voltak és egy ideig nem játszottam. Utána egy hónapig bokasérülésem volt. Mindent elkövettem, hogy újra egészséges legyek és minden óvintézkedést betartottam. Az edzések előtt sokkal jobban odafigyelek az izmok bemelegítésére, mint fiatalon. A tested emlékeztet, hogy vigyáznod kell rá. Előre kell látni a jelet és hallgatnod kell a testedre.”

AZ OLASZORSZÁGI KIHÍVÁSRÓL
“Ennyi idősen elegendő tapasztalatot szerzel és jobb az alkalmazkodóképességed, ezért könnyebb, mint fiatalként. Egy fiatal játékosra sokkal nagyobb nyomás nehezedik, amikor egy új országba és teljesen más kultúrába csöppen. Nekem kissé könnyebb volt a kommunikáció, mert a nagymamám olasz származású és ennek köszönhetően nem volt teljesen idegen a nyelv. Ismertem pár szót és ez fontos volt. A beilleszkedésemet az is elősegítette, hogy a csapattársaim közül többen is beszélnek franciául és vannak, akiket már korábban is ismertem. Az edző kérései a pályán egyáltalán nem bonyolultak számomra. Tudom, hogy mit vár el tőlem és mit kell tennem. Sokkal inkább a játékvezetéshez kell alkalmazkodnom, mert a Premier League-hez képest itt hajlamosak lefújni a kisebb kontaktokat is a párharcok során.”A SERIE A-RÓL
“Kellemes meglepetés volt számomra az olasz bajnokság. Versenyképes csapatok vannak és még a kisebb együttesek ellen is nehéz játszani, mert nagy intenzitással fociznak és fizikálisan erősek. Ezt a bajnokságot gyakran taktikusnak mondják, ahol nagy hangsúly van a fizikumon, de manapság nagyon sok gól születik, van terület és intenzitás a pályán. Ez nekünk csatároknak nagyon jó.”

A MILANBA IGAZOLÁSRÓL
“Igaz, hogy az előző szezonban kevés játéklehetőséget kaptam és erős volt a verseny a kezdőcsapatba kerülésért, de amikor meghallottam a Milan megkeresését, azonnal elfogadtam. Beszéltem Maldinivel illetve Massarával és ekkor tudatosult bennem, hogy mennyire meg akarnak szerezni. Rögtön meggyőztek engem. Szerencsésnek érzem magam és büszke vagyok arra, hogy 9 évet töltöttem a Premier League-ben és nagyszerű angol klubokban játszottam, amelyekkel trófeákat nyertem. Most továbbálltam és a Milan egy nagyszerű kaland számomra. Szeretnék nyerni és a csapattal visszatérni Olaszország csúcsára.”

A JELENLEGI FORMÁJÁRÓL
“Nagyon jól érzem magam és lehetőségem van fájdalom nélkül játszani, ami luxus egy profi játékos számára, különösen akkor, ha 35 éves vagy.”

AZ IBRÁVAL VALÓ VERSENYRŐL
“Kihívásként tekintek rá és minden egyes nap ösztönöz. Ez egy lehetőség, hogy a csapattársaként tanuljak tőle. Zlatan sok csatár számára példakép és fiatalon nagyon kedveltem mind a játékát, mind az erős személyiségét. Tisztelem, mert a pályán minden nap a maximumot követeli meg magától és másoktól is. Egy egészséges versengés van közöttünk.”

Giroud játékjogáért tavaly nyáron 1 millió eurót fizetett a Milan a Chelsea-nek és a 35 éves csatár eddig 14 bajnoki mérkőzésen 5 gólt szerzett illetve 2 gólpasszt osztott ki közel 800 játékperc alatt, továbbá az Olasz kupában is eredményes volt 1 alkalommal.

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ár-érték arányban jó vétel volt, csak kár hogy már 35 éves.
    Azért hozták a 18 éves srácot, hogy ne messze nekünk legyen a legmagasabb átlagéletkorú csatársorunk a világon 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet