2022. szeptember 29., csütörtök

HIVATALOS: Pellegri már nem tagja a Milan keretének

-

A Milan csütörtökön a hivatalos honlapján számolt be Pietro Pellegri távozásáról.

Ahogy az elmúlt napokban már biztossá vált, Pellegri a vártnál hamarabb visszatér a Monaco együtteséhez. Az olasz csatár tavaly nyáron kölcsönben csatlakozott a Rossonerihez egy 6+1 millió eurós vásárlási opcióval, azonban nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket és a klub úgy döntött, hogy nem tart rá igényt a továbbiakban.

“Az AC Milan bejelenti, hogy megegyezett a Monaco együttesével Pietro Pellegri kölcsönszerződésének korai felbontásáról.”

A klub köszönetet mondott Pellegrinek az elkötelezettségéért és sok sikert kívánt neki a jövőbeli pályafutásához. A 20 éves futballista a szezon első felében 6 meccsen játszott és összesen mindössze 127 percet töltött a pályán. Pellegri többször is kényszerpihenőn volt és sérülés miatt összesen 9 bajnokin nem állt Stefano Pioli rendelkezésére.

Ugyanakkor Pellegri tavasszal is marad Olaszországban, ugyanis a Torino a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a szezon végéig vételi opcióval kölcsönvette a Monacótól.

Andrea Conti után Pellegri a második távozó a Milanban a téli átigazolási időszakban.

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. 6+1 millió érte elképesztően sok, de egy gólképtelen szerb 2-es csatárért 3 millió már elfogadható. Ha ezt valaki nekem elmagyarázza, úgy, hogy nem a “majd egyszer talán jobb lesz” a konklúzió akkor azt megköszönöm. Amennyi lehetőséget kapott Pellegri ez idő alatt még CR se tudott volna teljesíteni. Sajnos egy 10 év múlva Serie A 100+ gólós csatárt vesztettünk el aki már bizonyított az első osztályban is.

  • Aztanemjóját, ha ennyire megy ez a jóslás téma, kérlek írd ide a lottószámokat is.

   Tényleg nem biztos, hogy rossz lett volna, de az is lehet, hogy túl sérülékenynek találták pl. Maldiniék. Sokat volt sérült a Monacoban is, és igazából gólokat sem rúgott, egyelőre semmi nem vetíti előre, hogy akkora gólvágó lesz.

   Szerintem úgy voltak vele, hogy ingyen jó lesz kipróbálni, hátha itt nem sérül le, és akkor kiderül, beválik-e. Nem vált be, mehet haza.

  • Pellegri fizikálisan teljesen alkalmatlan az élsportra. Egyetlen olyan megmozdulása vagy produkciója nem volt fél év alatt, amire azt mondhatni, hogy elfogadható. Tökéletesen mutatja az elmúlt 4 évét és az eddigi karrierjét az a sprint, amiben megsérült a Salernitana ellen. Porcelán a gyerek és igazából csak a remény van, ami maradt belőle. Folyamatosan sérült, ezért nincs értelme itt tartani és amikor a legnagyobb szükség lett volna a játékéra Ibra és Giroud kiesése miatt, ő is kudarcot vallott.

   Jó döntés volt, hogy Maldiniék elengedték. Ráadásul volt egy záradék a szerződésébe és ha teljesülnek a megadott feltételek, akkor a vételi opció kötelezővé vált volna a nyáron. Elgondolkodtató, hogy az ificsapatban lévő Roback 5 perc alatt többet mutatott a debütáló kupameccsén, mint Pellegri fél év alatt.

   Azzal a “gólképtelen szerb csatárral” meg óvatosan, mert nehogy meglepetést okozzon, mint jó pár igazolás az elmúlt 3 évből.

    • Nos, csak a Maldini-érában igazolt játékosok közül szemezgettem, akik az előzetes károgás és fikázás ellenére mégsem voltak olyan kutyaütők és a körülményekhez képest pozitív meglepetést okoztak.

     Kjaer – Az érkezésekor talán ő volt az, aki a legtöbb savat és fikázást kapta, miszerint középszerű, nulla, öreg játékos és egyetlen valamire való klubban sem tudott semmit mutatni. Az Atalantába sem fér be, akkor mit akarunk vele?

     Tomori – Ugye akkoriban Simakan volt a fő célpont. Utána jött képbe Tomori és már előre leírták, hogy megy a kukázás a Chelsea cserepadjáról.

     Hernández – Amikor leigazolták, rajta kívül három balhátvéd volt a keretben. Felesleges pénzkidobásként lett minősítve, aki technikailag hulla gyenge és nincs benne semmi, ami miatt érdemes szerződtetni. (Csak azért, mert a Realban való bemutatásakor a dekázásnál véletlenül elpattant tőle a labda).

     Kalulu – Noname játékos, kukázás a Lyon B csapatából.

     Bennacer – A kiesett Empolitól igazoltuk. Ment is rendesen a fikázás 2019 nyarán, hogy a klasszis szinten teljesítő Bakayokót nem vásárolták meg 35 millió euróért és a helyére a Serie B-ből igazolnak egy totál ismeretlen algériai játékost.

     Saelemaekers – Extrém noname kategória, töltelék, nulla játékos. Vele akar BL-indulást a Milan? Tették fel a kérdést. Aláírom, hogy nem egy Mohamed Salah kategória a srác és vannak hiányosságai, de ahhoz képest pozitív az összkép és nem véletlen, hogy 2 év alatt megtöbbszörözte a piaci értékét. Vele semmi probléma nem lenne, ha kiegészítőemberként játszana a Milanban és lenne előtte egy klasszis közeli játékos.

     Leao – “Niang 2”. Csak így minősítették, amikor jött. Végülis, majdnem…

     Giroud – Szintén kukázás a Chelsea padról. Szökőévente rúg gólt és nem üti meg a szintet stb..

     Aztán még lehetne említeni Haugét, Messiast (A Futár)…

     • Saelemaekersben teljességgel egyet értünk. Róla megfeledkeztem. Abban is egyetértek veled, hogy ezeket a játékosokat hatalmas nagy negatív visszhang követte érkezésüktől, de a szemfülesebb szurkolók nem temették őket.

      Viszont ezek közül a játékosok közül nagyon kevesen érkeztek fillérekből. Leao, Tomori és Hernandez is egy vagyonba került. Bennacer pedig szimplán nem volt olcsó.

      Kalulu egyáltalán nem bizonyította, hogy egy bajnokesélyes csapatban akkor is helye lenne ha nem lenne előtte sérült minden más opció.

      Kjaer és Saelemaekers (na meg az ingyen érkezett Giroud) azok, akik bizonyították többször is, hogy van helyük a keretben. Saele-nél azonban az az érzése az embernek, hogy kicsit megrekedt a fejlődésben. Nem erződik, hogy ennél ő valaha is jobb játékos lesz (Sajnos).

      A felsorolásoddal részben egyet tudok érteni, de egyikük sem az NB2 szintjéről jött. Ráadásul ha azt is hozzávesszük, hogy Kjaer aki az utóbbi években a csapat védelmének oszlopa mindössze 3,7 millió euróért jött, válik csak igazán arcpirítóvá a szerb csatár átigazolási ára.

     • De és jön egy hatalmas de, elsők között foglak megkövetni téged, ha valamilyen elképesztő csoda folytán ez a srác lesz a következő megbízható Milan csatár. Nagyon boldog leszek ha neked lesz igazad.

      A probléma ott kezdődik, hogy 4 milliót elszórunk valakire aki talán beválik jó eséllyel inkább nem, de nem adunk meg már a csapatunkat évek óta erősítő játékosoknak egy tisztességes szerződést.

      Ingyen ment Calha, Donna és majd Kessie is. Megérte 4 milliót kidobni ilyen játékosokra, hogy 40 milliós futballisták erősítsék esetlegesen a közvetlen riválisainkat? Elmegy majd Kessie is és hoznak a helyére valakit a belorusz 3. vonalból 21 évesen aki “hatalmas tehetség” aztán Mastour félre karriert fut be a csapatnál. A következetlenséggel vannak a problémák.

 2. A sztárigazolásokból kimaradt Maldiniék legjobb húzása: Maignan, aki pillanatok alatt elfeledtette a szurkolókkal, hogy ki is volt Donnarumma…
  Hajszálpontos hosszú labdái vannak, és ha jól emlékszem csupán a bemutatkozó meccsén fogott egy 11est valami Real Madrid nevű középcsapat ellen!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS