2022. szeptember 29., csütörtök

HIVATALOS: Lazetic a Milanban folytatja pályafutását

-

A Milan hivatalosan is bejelentette a téli átigazolási időszak első igazolását.

Ahogy az elmúlt napokban már biztosra vehető volt: Marko Lazetic a Milanban folytatja pályafutását. A fiatal szerb csatár kedden délután landolt Milánóban, majd egyből a Madonnina klinika felé vette az irányt, ahol sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat és az erőnléti teszteket. Ezt követően Lazetic a klub főhadiszállásán, a Casa Milanban aláírta a szerződését. A Milan csütörtök délután hivatalos közleményben jelentette be a téli átigazolási időszak első szerzeményét.

“Az AC Milan bejelenti, hogy megvásárolta Marko Lazetic játékjogát a Crvena Zvezda együttesétől. A szerb csatár 2026. június 30-ig kötelezte el magát a Rossonerivel.”

Olasz sajtóhírek szerint a Milan vezetősége 4 millió eurót fizetett a 18 esztendős csatár játékjogáért a Crvena Zvezdának, plusz az egyezség alapján bizonyos feltételek teljesülése esetén további bónusz járhat. Ezen felül egy záradék is szerepel a szerződésben: a játékos esetleges jövőbeli klubváltása esetén az átigazolási ár bizonyos százaléka a belgrádi együttest illeti. Lazetic a Milan első csapatának tagja lesz és a 22-es mezszámot fogja viselni.

Lazetic 2004. január 22-én látta meg a napvilágot Belgrádban, Szerbiában. Fiatalon csatlakozott a Crvena Zvezda utánpótlás akadémiájához és 2020. november 20-án – 16 évesen, 10 hónaposan és 7 naposan – debütált az FK Rad ellen a szerb élvonalban. 2021 januárjában a nevelőegyesülete kölcsönadta a másodosztályú Graficar együttesének és 14 meccsen 4 gólt szerzett.

A szerb utánpótlás-válogatott játékos tavaly nyáron visszatért a Crvena Zvezdához és debütált a Bajnokok Ligája-selejtezőben illetve az Európa Ligában is. Az idei szezon első felében az első csapatban 14 meccsen 370 játékperc alatt 1 gólt szerzett.

Lazetic nagyszerű testfelépítéssel rendelkezik, magas és technikás. Emellett figyelemre méltó a gyorsasága, mozgékonysága és a koordinációja. A fizikai erejének köszönhetően jól képes megtartani a labdákat és a csapattársakkal való összjátékban is remekel.

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ha a szerbeknél ilyen stat-okat produkált, nem sok jóra számítok.. Legalább “csak” 4 millát adnak érte a koràbbi hatalmas igazolások pénzügyi buktája helyett..
    Ne legyen igazam, inkább találjon egy szerencsés gólt és hátha elkapja a fonalat.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS