Új COVID protokoll jön a Serie A-ban

2

Az olasz élvonalbeli bajnokságot szervező Lega Serie A szerda este rendkívüli ülést tartott és úgy döntöttek, hogy egyetlen mérkőzést sem halasztanak el a 20. fordulóból a csapatokat sújtó koronavírus fertőzés ellenére.

Vízkereszt napján teljes fordulót rendeznének, azonban a téli szünetet követően az utóbbi napokban számos játékos produkált pozitív tesztet majdnem minden Serie A-s csapatnál. A jelenlegi helyzet szerint a Milannál 5 koronavírusos játékos van. Hétfőn Ciprian Tatarusanu lett pozitív, míg kedden egy játékos (a hírek szerint Samu Castillejo) és szerdán további három játékos (a hírek szerint Davide Calabria, Fikayo Tomori és Alessio Romagnoli).

Jelen pillanatban a Lega Serie A hivatalos álláspontja szerint minden mérkőzést meg kell rendezni a 20. fordulóban és nem lesz halasztás. Ugyanakkor a helyi egészségügyi hatóságok a Bolognát, a Torinót, a Salernitanát és az Udinesét is kötelező karanténba helyezték, ezáltal a csapatok nem tudnak megjelenni a mérkőzéseken.A Serie A-ban új protokollt vezetnek be, ugyanis a liga tanácsa a szerdai rendkívüli ülésen kidolgozott egy szabályzatot. Ennek értelmében ha egy csapatnak van legalább 13 egészséges játékosa (12 mezőnyjátékos + 1 kapus), akkor köteles pályára lépni a mérkőzésen. Az együtteseknek lehetőségük van feltölteni a keret fennmaradó részét Primaverás ifijátékosokkal.

Nagy valószínűséggel megismétlődik az, ami az előző szezonban történt. Mivel a karanténban lévő csapatok nem tudnak megjelenni a stadionban, így automatikusan 3-0-s vereséggel könyvelik el a mérkőzéseket. Majd a klubok sikeres fellebbezése esetén egy későbbi időpontban újrajátszhatják ezeket az összecsapásokat. Az érintett meccsek: Bologna-Inter, Atalanta-Torino, Salernitana-Venezia, Fiorentina-Udinese.

Ami a Milan-Roma mérkőzést illeti: az eredeti forgatókönyvnek megfelelően megrendezésre kerül a San Siróban. A Milan játékosok a reggeli órákban újabb COVID-teszten vettek részt és a hivatalos eredmény alapján nem találtak új eseteket, a tesztek negatívak lettek.

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Az utosló kiemelt mondat azt jelenti, hogy akkor Tomori, Calabria és Romagnoli játszhatnak? Shaarawy is kb másnapra már negatív tesztet produkált a rómánál.

    • nem nem. Nem találtak új esetet, szóval Tomori, Calabria és Romagnoli is covidos. Ők nem játszhatnak!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet