Pioli új szerepkört szánhat Florenzinek

4

Stefano Pioli megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy Alessandro Florenzit szükség esetén középpályásként küldje pályára az elkövetkező hetekben.

Januárban kezdődik az Afrikai Nemzetek Kupája és hosszú hetekig Ismael Bennacer illetve Franck Kessié személyében két fontos játékos is kiesik a Milan középpályájáról. A két játékos biztosan kihagyja a január 6-án rendezendő Roma elleni rangadót, továbbá ha Elefántcsontpart és Algéria továbbjut a kieséses szakaszba, akkor január 23-án a Juventus elleni meccset is.

Az elkövetkező hetekben Sandro Tonalira, Tiemoué Bakayokóra és Rade Krunicra számíthat Pioli a középpályán a 4-2-3-1-es formációban. Tonali helye biztosnak tűnik a kezdőcsapatban, míg a fennmaradó egy pozícióért az utóbbi két játékos harcol.A La Gazzetta dello Sport szerint Pioli vizsgálja annak a lehetőségét, hogy rotáció vagy esetleges eltiltás, sérülés esetén Florenzi egy sorral feljebb lépjen a középpályára. Az Európa-bajnok futballista számára ez nem lenne ismeretlen poszt, hiszen a Románál töltött időszaka alatt huzamosabb ideig középpályásként is játszott.

Érdekesség, hogy az előző idényben Davide Calabria két alkalommal is középpályás volt kényszerből és jó teljesítménnyel rukkolt elő.

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Florenzi bátran lő messziről is, ezért nem elvetélt ötlet. Láthattuk, hogy hajt becsülettel, de azért Calabria biztosabban védekezik nála. Örülnék, ha csapaton belül megtalálnánk Kessie utódját.

  2. Javítsatok ki bátran, de nekem az rémlik, hogy, Ő a Romaban,középen teljesített a legjobban.
    Arról a posztrol kapta a válogatott meghívót is…

  3. Nekem az rémlik, hogy Calabria kétszer is játszott középpályást, és mind a kétszer bitang jó volt!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet