Csökkentik a stadionok kapacitását a Serie A-ban

2

A várakozások szerint az olasz kormány visszaállítja az október előtti szabályozást és lecsökkenti a stadionok kapacitásának felső határát.

Másfél év zárt kapus időszakot követően idén augusztusban újra megnyitották a stadionokat, amelyek 50 százalékos befogadóképességgel működhettek a Serie A-ban. Októberben 75 százalékra emelték a felső korlátot és tervben volt, hogy teljesen megnyitják az arénákat.

Olaszországban tegnap közel 100 ezer új COVID-esetet regisztráltak és az olasz kormány lépéseket tesz a növekvő esetszám miatt. A La Gazzetta dello Sport szerint januártól 50 százalékra csökkentik a stadionok maximális befogadóképességét a Serie A mérkőzéseken.Emellett szigorítják a beléptetést is: januártól csak azok a szurkolók léphetnek be a stadionba, akik rendelkeznek Super Green Passzal, amely igazolja, hogy megkapták az oltást vagy a közelmúltban átestek a COVID fertőzésen. Így a meccset megelőzően 48 órán belül produkált negatív tesztet nem fogadják el. Továbbá a lelátókon távolságtartást rendelnek el.

Mint arról beszámoltunk, a szezon első felében a Milan rendelkezik a legmagasabb átlagnézőszámmal a Serie A-ban. Meccsenként átlagosan 42 ezer néző látogatott ki a San Siróba. A kapacitás 50 százalékra történő csökkentésével maximálisan körülbelül 37 ezer néző vehet részt a meccseken.

Más országokban is lépéseket tettek a növekvő COVID-esetek miatt: Spanyolországban 75 százalékra csökkent a befogadóképesség, míg Németországban és Franciaországban zárt kapuk mögött rendeznek mérkőzéseket.

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Semmi értelme. Akkor zárják be olaszba is. Vagy szabályoznak rendesen vagy sehogy. Ennek a látszat valaminek nincs értelme.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet