2022. december 05., hétfő

A Milané a legnagyobb átlagnézőszám

-

Olaszországban kiemelkedő hazai átlagnézőszámot tud felmutatni a Milan az aktuális szezon első felében.

Másfél éven keresztül tartó zártkapus időszakot követően idén augusztusban jelentős létszámban újra visszatérhettek a nézők a stadionokba. 2020-ban illetve 2021 első felében a jegybevételek hiánya miatt a klubok súlyos eurótízmillióktól estek el.

A CalcioFinanza összegzése szerint az idei szezonban összesen 378 300 néző látogatott ki a Milan hazai mérkőzéseire a Serie A-ban, ami meccsenként átlagosan 42 ezer szurkolót jelent.

Ez kiemelkedőnek számít Olaszországban, ugyanis a Rossoneri rendelkezik a legmagasabb átlagnézőszámmal, megelőzve a Romát és a városi rivális Intert.

A fővárosi alakulat hazai mérkőzéseire átlagban 40 800 rajongó látogatott ki a Stadio Olimpicóba, míg az Inter egy-egy meccsére mintegy 40 600-an voltak kíváncsiak a San Siróban. Ráadásul mióta engedélyezték a stadionok 75 százalékának megnyitását, a legutóbbi négy bajnoki meccsből háromszor is 52 ezer felett volt a nézőszám a Milan bajnoki meccsein a San Siróban.

ÁTLAGNÉZŐSZÁMOK A SERIE A-BAN:

# CSAPAT ÁTL. NÉZŐSZÁM
1. MILAN 42 033
2. ROMA 40 869
3. INTER 40 628
4. NAPOLI 25 880
5. LAZIO 23 555
6. JUVENTUS 19 924
7. FIORENTINA 19 350
8. BOLOGNA 14 517
9. SALERNITANA 13 620
10. VERONA 12 625

Ami a három hazai Bajnokok Ligája-mérkőzést illeti: összesen több mint 131 ezer ember fordult meg a San Siróban és a legtöbb néző december elején volt a Milan-Liverpool meccsen (56 237).

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Az Olasz Bajnokság és az Olasz szövetség is nagyon jól járna anyagilag, hogy ha a Milan minden évben az első 4-ben végezne és bejutna a BL-be…Sok pénzt hoz a konyhára mindenkinek.
  A Real Margitnak, Barcelonanak és az Atleticonak is az első 4-ben kell végezniük, mivel ők tartják el a teljes Spanyol Bajnokságot..Ha az Espanyol nyerné a bajnokságot vagy a Getafe, valószìnűleg kevesebb pénzhez jutna az összes csapat és a La Liga is.
  Ezt a modelt kellene átvenni. Ha minden évben a Juventus nyeri a bajnokságot és mondjuk a a Lazio és az Atalanta végezne az első 4-ben, azzal senki nem járna jól anyagilag. De ha a Milan, Inter, Juventus, Napoli végez az első 4-ben, azzal a Bologna, Verona, Fiorentina is sok pénzt kap. Németországban a Bayern és a Dortmund tartja el a bajnokságot.

  • Akkor már csak az a teendő, hogy a csapatokat, amelyeknek még az Európa-ligára sincs esélyük, rábeszélje a liga, hogy engedjék előre ezt a négy csapatot, mert azzal ők is jobban járnak. 🙂
   Bár az nem világos, hogy miért jobb pl. az Empolinak, ha nem a Napoli, hanem az Atalanta lesz a negyedik.
   Viccet félretéve, pont a “spanyol modell” az, ami hosszú távon – szerintem – nem fenntartható, mert tényleg arról szól, hogy a legnépszerűbb csapatokat a csúcson tartsa vagy elősegítse, hogy oda minél gyorsabban visszakerüljenek. Nagyon nem lenne jó egy ilyen modell.

   • Ez szarkazmus volt, egy kevés irróniával :)) Nyilván nem lenne jó főleg a szurkolóknak, hogy a Spanyol modelt bármelyik bajnokság átvegye…de az üzlet, az üzlet. És ebből a mézesbödönből mindenki szeretne kapni, ezért az az érdeke a bajnokságoknak, hogy a bödön mézzel legyen teli. Ez mindig is így volt, és így is lesz. A top csapatok minden versenyensorozatban “kiskedvencek ” lesznek, mivel világban nekik van a legnagyobb szurkolótáboruk. Atalanta meccset a BL-ben szinte senki nem néz meg, max ha a Liverpool ellen játszik és a bajnokságban is csak akkor ha mondjuk a Juventus az ellenfél. A kiscsapatokra is szükség van, mivel őket győzik le a top csapatok. Egy Venezia-s csere játékos is szeretne Porscheval járni…A Milannak azért kell a 4-ben végeznie, mivel Ázsiától – Európán át – Amerikáig nagy a szurkoló tábora, még olyan futball kedvelő is megnézi a Milan meccset, aki nem tagja egyik futballcsapat szurkolói táborának sem.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS