Íme két lehetséges forgatókönyv a továbbjutás kiharcolására.

Nehéz helyzetben van a Milan, miután 4 forduló követően 1 ponttal nyeretlenül áll a B-csoport utolsó helyén a Bajnokok Ligájában. A Rossoneri 3-2-re kikapott a Liverpooltól, 2-1-re az Atléticótól és 1-0-ra a Portótól, míg legutóbb 1-1-es döntetlent játszott a portugál alakulattal.

Ma este sorsdöntő összecsapás vár a Milanra az Atlético Madrid ellen. Ugyan matematikailag még nem lehetetlen és van némi esély arra, hogy a csapat kiharcolja a továbbjutást a kieséses szakaszba, ehhez viszont csak a győzelem elfogadható az utolsó két csoportköri meccsen és nincs több hibázási lehetőség.A csoport második helyén történő továbbjutáshoz az az egyik lehetséges forgatókönyv, hogy a Milannak le kell győznie az Atléticót, majd az utolsó fordulóban hazai pályán a Liverpoolt is. Továbbá a Porto nem szerezhet egy pontnál többet a hátralévő két meccsén, így ha kikap a Liverpool ellen, akkor legfeljebb ikszelhet az Atléticóval.

A Milan pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények alapján biztosan megelőzi az Atléticót, ha ma este két vagy több góllal nyer – ez a másik esetleges forgatókönyv. Ez abban az esetben lehet lényeges, ha a Rossoneri 6 pontot hoz a következő két meccsén és a Porto kikap a Liverpooltól illetve az Atléticótól is. Ekkor az olasz és spanyol együttes 7-7 ponttal állna holtversenyben, ilyenkor az egymás elleni meccsek eredménye dönt. Ha ez azonos, akkor előbb a gólkülönbség, majd a lőtt gólok száma határozza meg a sorrendet.

A továbbjutási remények fennmaradása mellett pénzügyi szempontból is fontos lenne a Milannak megnyernie a mai mérkőzést, ugyanis minden egyes győzelem a csoportkörben 2,7 millió eurót ér.

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet