Stefano Pioli megtartotta sajtótájékoztatóját a szerda esti Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája mérkőzést megelőzően. Az olasz tréner nagy koncentrációt vár el a csapattól 95 percen keresztül. Pioli mellett a csapat olasz középpályása, Sandro Tonali is nyilatkozott a sajtótájékoztatón.

“Részletesen elemeztük az Atléticót, nem lesz nehéz motiválni a csapatomat. Ez az utolsó lehetőség, hogy a Bajnokok Ligájában maradjunk. Az Atlético soha nem adja fel és nagyon sok pontot szerez a meccsek utolsó perceiben. Figyelmesnek kell lennünk 95 percen keresztül. Griezmann? Akár játszik, akár nem, egy nagyon versenyképes csapattal fognak felállni. Hiszünk abban, hogy képesek vagyunk felvenni velük a harcot, ahogy az első mérkőzésen is tettük.”

“A Bajnokok Ligájában a legmagasabb szinten lévő ellenfelekkel szembesültünk és bebizonyítottuk, hogy szinte egyenrangú ellenfeleik vagyunk nekik, de valami mindig hiányzott. Ezúttal mindent jól kell csinálnunk ahhoz, hogy megszerezzük a győzelmet. Firenzében azért veszítettünk, mert nem voltunk elég pontosak a tizenhatoson belül. Ezt nem lehet a válogatott szünetre vagy egyes játékosokra hárítani. Ettől függetlenül a csapat rengeteget futott és sok gólhelyzetet alakított ki. Az Atlético ellen védekezésben és támadásban is erősnek kell lennünk.”“Romagnoli? Jobban van és készen áll a játékra. Reméljük, hogy Tomori visszatérhet a pályára a hétvégén a Sassuolo ellen. A Fiorentina elleni meccshez képest ugyanazok a játékosok állnak rendelkezésemre, plusz visszatért Maldini. A játékosaim állapotától függően fogom összeállítani a kezdőcsapatot. Rebic hiánya problémát jelent, de erős támadóink vannak.”

SANDRO TONALI:

“Mindig az aktuális soron következő meccs a legfontosabb. Ezért nekem és a csapatnak is most az Atlético elleni a legfontosabb mérkőzés. Még van egy esély a továbbjutásra, ehhez nyernünk kell. Ez az egyetlen célunk. A Bajnokok Ligájában az apró részletek jelentik a különbséget, ez az első mérkőzésen is bebizonyosodott. Hazai pályán a kiállításig mi voltunk a jobbak, aztán emberhátrányban megváltozott a meccs. Létfontosságú mérkőzésünk lesz és egy győzelem mindent megváltoztathat. Hiszünk benne és mindent bele fogunk adni. Az Atlético egy nagyszerű csapat és a hazai pálya lendületet fog adni nekik, de nem hiszem, hogy lenne favorit ezen a mérkőzésen. Megmutattuk, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt.”

“A Bajnokok Ligájában minden csapat tapasztalt és okosan játszik. Fiatal csapat vagyunk és még sokat kell fejlődnünk, még mindig hiányzik egy kis apróság. Továbbá egyes játékvezetői döntések szintén nem kedveztek nekünk, de előfordul ilyen a futballban.”

“Ami a személyes fejlődésemet illeti, nagyot léptem előre. Az előző idényben nem teljesítettem ilyen jól. Így kell folytatnom és ezen az úton kell tovább haladnom. Nem szállok el a kapott dicséretektől.”

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. “bebizonyítottuk, hogy szinte egyenrangú ellenfeleik vagyunk”

    Ez sajnos nem igaz. Voltak periódusaink, amikor ez valóban így volt, sőt, olyan is, amikor egyértelműen jobbak voltunk, mint az ellenfél (Atlético). Ettől függetlenül sajnos nem véletlenül állunk a csoport negyedik helyén… Ez a 4 meccs eddig inkább azt bizonyította be, hogy még messze van a BL szintjétől a Milan. És nem is csak a Liverpoolt kellene nézni, amely kimagaslik a csoportból, hanem pl. a Portót, amely ellen a legtöbb esélyt látta mindenki, mégis csak 1 pont jött össze ellenük.

  2. A Pool elleni meccsünket bárki elfogadta volna, az Atletinél az ág is húzott, de amíg 11-en voltunk, addig darabokra szedtük őket, az első Porto meccs mélypont volt, a második korrekt döntetlen. Az elmúlt években rendre simán továbbjutó, és még egyenes kieséses táblán is meccseket nyerő csapatról beszélünk még a Portonál is.
    Toronymagasan a legnehezebb csoport volt, és szerintem is komoly szintet tudtunk nyújtani, 4 pontunknak minimum lennie kellene most, ha pontozás és játékminőség alapján menne a győzelem. Nekem elég volt a nyújtott játék, a Lille féle vicccsoportban még csoportelsőségre is hajthatnánk akár ezen szakaszban, ki tudja. A Dortmund félében is pariban lennénk.

  3. De meg ám, és tovább kell gyűjteni, mert él a remény a továbbjutásra. A Liverpool-nak meg már mindegy, remélem így kevésbé harapnak majd és lesz náluk pihentetés

    • A porto meccs előtt is már biztos csoport elsők voltak szerintem ha pihentetés is lesz rámennek majd a maximumra tehát 18 pontra. A cserék közt tuti ott lesznek a nevek, hogy ha baj van beküldik őket, aztán megrendezik a szánkat. 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet