A válogatott szünetet követően a csapat Firenzébe utazik és idegenben lép pályára a Fiorentina ellen. Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyen kiemelte: a Fiorentina elleni soha nem lesz egy átlagos mérkőzés számára.

A FIORENTINÁRÓL
“Mindig óvakodni kell azoktól a csapatoktól, amelyek sérülésproblémákkal küzdenek. Ez történt velünk is a múltban, de mindig megvolt az energia és a vágy, hogy jól teljesítsünk. Egy erős identitású csapatról beszélünk, amely mindig tudja, hogy mit kell tennie. A Fiorentina egy erős és kemény együttes, ezért intenzitással és egységesen kell szembenéznünk velük. Vlahovic személyében van egy olyan játékosuk, aki nagyon sokat fejlődött. Edzettem őt, amikor még nagyon fiatal volt és láttam a nagyszerű képességeit. Nagyon erős játékos. Italiano egy kiváló fiatal edző, akinek egyértelmű elképzelései vannak. Nagyon jó munkát végez. A Fiorentina jó szezont fut és sokat fejlődött.”

A CSAPAT ÁLLAPOTÁRÓL
“A csapat jól érzi magát. Nagyon csalódott vagyok Calabria sérülése miatt, ez nem hiányzott a soron következő mérkőzések miatt. Sajnos Rebic fájdalmat érzett az edzésen és nem lesz ott a keretben. Leao feltöltődött, készen áll a játékra és jól teljesít. Megfelelő hozzáállást kell mutatnunk az előttünk álló mérkőzéseken. Ez egy nagyon fontos meccs és tudjuk, hogy mit kell tennünk. A csapatnak csak arra kell összpontosítania, hogy mindent beleadjon.”A VÁLOGATOTT SZÜNETRŐL
“Megpróbáltuk a lehető legjobban kezelni. Calabria kivételével a válogatottban szereplő játékosok mind jó állapotban tértek vissza. Továbbra is azt gondolom, hogy a játékosaim profik. A csütörtöki edzésen volt az első alkalom, hogy újra együtt dolgozott a csapat. Koncentrációt és elkötelezettséget láttam a játékosokban.”

HAZAI ÉS IDEGENBELI MÉRKŐZÉSEKRŐL
“Tavaly még azt mondogatták nekünk, hogy csak az üres stadionok miatt sikerült eredményeket elérnünk. Most arra építkezünk, amit véghez vittünk. Sokkal tudatosabban játszunk és egy magabiztosabb játékos jobb teljesítményre képes. Győzni megyünk Firenzébe, ahol egy olyan csapattal fogunk játszani, amely problémát okozhat nekünk.”

A FIRENZEI IDŐSZAKÁRÓL
“Fiatalabb edző voltam, kevesebb tapasztalattal, de játékosként és edzőként is nagyszerűen éreztem magam a Fiorentinánál. Az ott eltöltött hosszú idő és Davide Astori emléke miatt ez soha nem lesz egy átlagos mérkőzés számomra.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Kessié? Elégedett vagyok azzal, amit Francktől láttam. A derbin nyújtott teljesítményét egyetlen incidens alapján ítélték meg az emberek. Bár abban a szituációban jobban is teljesíthetett volna, de ez nem volt annyira sorsdöntő hiba. Giroud vagy Ibrahimovic? Az fog játszani, aki jobb fizikális állapotban van. Florenzi? Egy intelligens, fontos játékos és közel áll ahhoz, hogy elérje az optimális formát. Messias? Jobban van és boldog vagyok, hogy visszatért. Fizikálisan kicsit le van maradva Florenzihez képest, de újra formába fog lendülni és segíteni fog nekünk.”

A SZERZŐDÉSÉRŐL
“Nem hiszem, hogy ez a megfelelő idő arra, hogy a szerződésemről beszélgessünk. Értesülni fognak róla, ha új fejlemények lesznek. Nincs semmi sietség, nincs semmi probléma és most teljes mértékben a következő mérkőzésre koncentrálok.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet