2022. november 29., kedd

Leao a topligák legjobb cselezői között van

-

A Nemzetközi Sporttudományi Központ (CIES) nemrég ismertette az európai topligák cselkirályait, akik között előkelő helyen szerepel a Milan portugál válogatott támadója, Rafael Leao.

A svájci székhelyű szervezet a novemberi kutatásában rangsorolta a legjobban cselező játékosokat a cselek száma és hatékonysága alapján. A listára 40-nél több sikeres kísérlettel lehetett felkerülni és az erősorrend az alapján dőlt el, hogy 100 játékpercre lebontva átlagosan hány sikeres cselt mutatott be az adott futballista eddig a 2021/2022-es szezonban.

Az első helyen a Wolves támadója, Adama Traoré áll 100 játékpercenként 11,24 sikeres csellel, megelőzve a második Rafael Leaót. A Milan portugál válogatott futballistájának neve mellett 7,10 sikeres csel szerepel.

Leao olyan játékosokat előz meg a rangsorban, mint Neymar, Kylian Mbappé, Vinicius Jr, Memphis Depay vagy éppen Leroy Sané. Továbbá nem lehet szó nélkül elmenni a 22 éves támadó 67,5 százalékos cselezési hatékonysága mellett sem. Ez alapján a TOP 10 helyezett közül csak Traoré (Wolves, 78,9%) és Nández (Cagliari, 70%) rendelkezik jobb hatékonysággal.

A lista 26. helyén egy másik Milan-játékos is ott van, nevezetesen Alexis Saelemaekers. A belga válogatott támadó 100 percenként 4,2 sikeres cselt mutatott be a szezonban.

LEGJOBBAN CSELEZŐK A TOPLIGÁKBAN:

1. TRAORÉ (Wolves) – 11,24
2. LEAO (Milan) – 7,10
3. SAINT-MAXIMIN (Newcastle) – 7,02
4. SULEMANA (Rennes) – 6,44
5. NEYMAR (PSG) – 6,28
6. DAVIES (Bayern) – 6,14
7. BOGA (Sassuolo) – 5,80
8. BOUFAL (Angers) – 5,52
9. NÁNDEZ (Cagliari) – 5,36
10. MBAPPÉ (PSG) – 5,33

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Mindenen meglátszik, az eredményeken, a statisztikákon, a meccsek színvonalán, h már nem az a flegma, lusta játékos, aki az előző szezonban. Nekem kifejezetten tetszik a stílusa, úgy látom sokkal többet mozog a pályán, mint eddig. Csak így tovább!! 🔴⚫

  2. Nekem ebben max az a meglepő, hogy nem első. 😀 Tényleg döbbenetes, ahogy jól mennek azok is neki, ahol nagy területen kell elhúzni, és a finomak is. Ráadásul valahogy sosem tudják, merre húz, mert nem akar annyira nyilvánvalóan jobb lábra cselezni, mint Messi, vagy Robben régen, szerintem kb 50-50-ben viszi el kifelé és befelé. Élmény nézni a játékát. A cselezőkészségéhez meg brutális tempó is társul, úgyhogy ha a csel sikeres volt, már nemigen állítják meg. 🙂

  3. Én azokat a mérkőzéseket kedveltem, amikor Leao, Rebic, Brahim Diaz egyszerre voltak a pályán. Mind3 játékos gyors, technikás és szeretnek cselezni. Velük a kontra foci piskóta, az Olasz bajnokság leggyorsabb támadói. Ja és ha Theo is támad…Európa reszkess. Jobb szélre kellene még 2 Leao-hoz hasonló kaliberű támadó. Sima BL győzelem…Scudetto alap lenne.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS