2022. november 30., szerda

Pioli értékelése az 1-0-s győzelem után

-

Stefano Pioli nem számított könnyű mérkőzésre a Torino ellen, azonban a győzelem után kiemelte a játékosok erőfeszítéseit ebben a megterhelő időszakban.

“Tudtuk, hogy nehézkes mérkőzés lesz. Ilyen meccsre számítottunk, az első félidőben jól irányítottuk a játékot. Örülök a csapat teljesítményének. Ez volt a negyedik mérkőzésünk 10 napon belül és sok játékosunk mindegyiken játszott, ráadásul a csereként pályára lépők közül sem volt mindenki 100 százalékos állapotban. A második játékrészben nem voltunk olyan dinamikusak és előfordul, hogy a meccs végéhez közeledve az ellenfél veszélyes támadásokat vezet. Örülök a csapat hozzáállásának és annak, ahogyan kezelték a meccset.” – mondta Pioli.

“Talán a középpályán jobban kellett volna teljesítenünk, hogy létszámfölényt alakítsunk ki, de ilyen meccsre számítottunk a párharcok és a szerelések szempontjából.”

“Nem lenne helyes arról beszélni, hogy a csapat teljesítménye ingadozó. 10 mérkőzést játszottunk, ebből kilencet megnyertünk és egy döntetlenünk volt Torinóban. Vannak olyan mérkőzések, amelyeken időnként szenved egy csapat és az ellenfél egy-egy periódusban felülkerekedik. Ha nem kapsz gólt, akkor nagyobb valószínűséggel nyersz és nekünk ez volt a célunk ezen a meccsen. Egyetlen gól elegendőnek bizonyult a győzelemhez.”

“A játékosaim hihetetlen munkát végeznek, három naponta játszanak, aztán jön a válogatott szünet. A nemzeti csapatban való szereplés megterhelő és nagy nyomással jár. Majd visszatérnek a csapathoz és azt kérem tőlük, hogy rögtön álljanak készen a játékra.”

“Reméltük, hogy jobban tudjuk járatni a labdát, hogy területet nyissunk Leaónak. Nagyon nehéz vele szemben védekezni. Saelemaekersszel együtt közelebb helyezkedtek a pálya közepéhez Giroud mögött, hogy megszerezzék a lepattanókat és nagyobb eséllyel nyerjenek párharcot. Sok csatát nyertünk, de a Torino védői gyakran magasan helyezkedtek a pályán.”

“A szurkolóink jelenléte sokat segít és mindig támogatnak minket. Nagyon hiányoztak nekünk és a következő mérkőzéseken nagy segítségünkre lesznek. Amikor a szurkolók azt látják, hogy a csapatuk mindent belead, akkor segítő kezet nyújtanak – ahogy tették ezt eddig is. Azt gondolom, hogy a jó hazai formánk a támogatásuknak is köszönhető.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS