Stefano Pioli nyilatkozott a Verona elleni győzelem után és egyáltalán nem volt elégedett az első félidőben látottakkal, azonban a szünet után jelentősen feljavult a csapat és intenzívebb volt a játék.

“Jár az elismerés a srácoknak, mert a második félidőben nagy intenzitással és kvalitással játszottunk és a szurkolók is nagy löketet adtak nekünk azzal, hogy egészen az utolsó percig támogattak minket.” – mondta Pioli.

“Úgy kezdtük a mérkőzést, hogy a négy támadó játékosunk közelebb játszott egymáshoz, hogy megszerezzük a lepattanókat és megtaláljuk a megfelelő összjátékot. Ez nem mindig jött össze, mert nem voltunk elég gyorsak a labdával, míg a második félidőben Leaóval és Castillejóval a széleken nőtt az intenzitásunk és Krunic nagyon közel helyezkedett Giroud-hoz. A Verona játéka kissé visszaesett, amelynek következtében több időnk és több területünk volt játszani, ezáltal a teljesítményünk feljavult. A mérkőzés megváltozott, különösen mentális szinten. A gól hatalmas löketet adott és a szurkolók támogatása még nagyobbat. A második félidőben nyújtott teljesítményünk méltó volt a Milanhoz, míg az első játékrészben nem voltunk jók.”“Castillejo bebizonyította, hogy nagy profizmussal rendelkezik és mindig a csapat érdekeit helyezi előtérbe. A döntéseim miatt szenvedett, de mindig megfelelő hozzáállást mutatott az edzéseken az intenzitás, az odaadás és a profizmus tekintetében. Nagyon jó az összhang a csapattársakkal, ennek nagyon örülök és büszke vagyok a reakciója illetve a teljesítménye miatt. A lehető legtöbbet hozta ki a lehetőségből, amit kapott. Így kell folytatnia és még több esélyt fog kapni.”

“Minden játékosom ugyanolyan hozzáállással rendelkezik és ez az, ami számít. A klub nagy létszámú keretet állított a rendelkezésemre és minőségi játékosaim vannak. Ez a pályán is látható, de végül a hozzáállás az, ami a különbséget jelenti. Ilyen mentalitással és játékkal messzire juthatunk.”

“Tisztában voltunk azzal, hogy a Verona az a csapat, amely a mérkőzések első 15 percében a legtöbb gólt szerezte az idei szezonban. Jobban fel kellett volna készülnünk arra, hogy rögtön átvegyük a mérkőzés irányítását és ne engedjünk területeket nekik. Még számos dolog van, amin dolgoznunk kell, de ez természetes. Mindig megpróbálok pozitívan beszélni a csapatról, ráadásul a meccs előtt csak csütörtökön tért vissza mindenki a válogatottakból és néhányan az utolsó pillanatban kidőltek. Ezért nem volt egyszerű feladat felkészülni. A Veronának kevesebb játékosa volt távol a szünet alatt és több ideje volt teljes csapattal készülni, ami úgy gondolom, hogy fontos tényező.”

“Erősnek kell lennünk, nemzetközi szintű játékosaink vannak és ez azt mutatja, hogy a csapat szintje nőtt. A válogatottban szereplő játékosoknak nehéz és megterhelő idényük lesz, mert a szünet alatt a többiek tudtak pihenni, különösen mentálisan az első héten. Ezzel szemben nekik utazniuk kell, jól teljesíteni a nemzeti csapatban, majd két nappal a csapat meccse előtt visszatérni és azonnal feltöltődni. Ez kemény, de ha valami fontos dolgot akarunk elérni, akkor rendkívüli erőfeszítésekre van szükség.”

“Ibrahimovic? Mindenki tudja, hogy milyen fontos a jelenléte. Még nincs optimális formában, de egyre jobb és fizikálisan is jól van. Remélem, hogy sok mérkőzésen tud majd játszani.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Eszméletlen jó látni, amikor a csapat, a klub és a szurkolók ennyire egy hullámhosszon vannak.
    Bevallom 0:2-nél már aláírtam volna egy döntetlent is, annak ellenére, hogy a körülöttem lévők meg voltak győződve arról, hogy 3:2 lesz 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet