A válogatott szünetet követően a Milan a San Siróban a Hellas Veronát fogadja. Sok a hiányzó, de egy újabb győzelem nagyon fontos lökést adhat a csapatnak a jövő heti BL-meccs előtt. Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

A SZÜNETRŐL ÉS A VERONÁRÓL
“Ez egy szokatlan szünet volt. Csak csütörtökön tért vissza mindenki, de elszántságot láttam a játékosokban és mindenki jó formában tért vissza. Egy fontos és nehéz mérkőzést fogunk játszani. A Hellas Veronánál megváltoztak a dolgok Tudor érkezésével. Figyelmesnek kell lennünk és a megfelelő hozzáállással kell pályára lépnünk. Dinamikusan és higgadtan kell játszanunk. A Verona agresszív és jó futballt játszik, de sokszor területet hagynak az ellenfélnek. A szurkolóink extra lökést adnak nekünk a mérkőzésen.” – nyilatkozta Pioli.

A CSAPATRÓL
“A csapat nem felejtette el a Bergamóban véghez vitt kiváló dolgokat. Bizonyos szempontból a Verona hasonlít az Atalantára. Egyszerre csak egy mérkőzésre kell koncentrálnunk és ebben a szellemben minden mérkőzést megnyerhetünk. Úgy kell játszanunk, mintha ez lenne a szezon utolsó mérkőzése. Össze kell szorítanunk a fogainkat és túl kell lendülnünk a nehézségeinken, a csapat egységes és erős. Ezt a kényes pillanatot egy újabb pozitív lehetőséggé szeretnénk alakítani, hogy ezzel is megmutassuk, kik is vagyunk.”A BAJNOKSÁGRÓL
“Ott akartunk lenni, ahol jelenleg vagyunk. Most csak magunkra kell összpontosítanunk, még túl korai lenne , hogy a többiekre figyeljünk. Tovább nyomunk és nem szabad, hogy pontokat veszítsünk az úgynevezett kisebb csapatokkal szemben. Azok a mérkőzések ugyanolyan fontosak, mint a közvetlen riválisaink elleni összecsapások.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Ibrahimovic jobban van, a hét elején visszatért a pályára és pár napja már a csapattal edz. A meccs előtti utolsó edzés után döntünk, hogy ott lesz-e a keretben vagy sem. A legfontosabb, hogy egyre jobb állapotban legyen. Giroud leküzdötte a hátproblémáját a válogatott szünetben és a bevethető lesz. Calabria rendben van és a rendelkezésemre áll. Bennacer és Kessié is jól vannak. Ballo-Touré alkalmazkodott és most már egyre magabiztosabb. Krunic felépülése is fontos, jól kezdett az idei szezonban és ő az egyik legtöbbet fejlődött játékos. Rade támadó középpályásként is játszhat. Maignan? Ilyen dolgok előfordulnak. Nagyon csalódottak vagyunk, de a műtét után újra láttuk őt és nagyon pozitív volt. Tökéletesen beilleszkedett a csapatba és erősebben fog visszatérni.

“Tatarusanu fog védeni a Verona ellen, ő egy igazi profi és nagyra értékeljük. Miranténak egy hét felkészülésre lesz szüksége, hogy bekerülhessen a csapatba. Örülök az érkezésének, mert nagy profizmussal rendelkezik és szeretnék köszönetet mondani a klubnak.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet