Antonio Mirante, a klub legújabb szerzeménye először nyilatkozott a Milan játékosaként és elmondta, hogy a megkeresést követően egy pillanatig sem volt kérdés számára, hogy igent mond a Rossoneri hívására.

Alessandro Plizzari és Mike Maignan sérülése miatt a klub vezetősége úgy döntött, hogy kapust igazol bő másfél hónappal a szezonkezdet után. Ugyan az átigazolási időszak véget ért, viszont a szabályok lehetővé teszik a szabadon igzolható játékosok szerződtetését. Mirante 2022. június 30-ig írt alá és a Milan TV-nek nyilatkozott.

“Nyilvánvalóan nagyon pozitívak az érzéseim és örülök a hívásnak illetve a tárgyalások alakulásának. Ez nagy lökést ad nekem. Megvan a tudásom és a tapasztalatom ahhoz, hogy ne essek pánikba a hirtelen jött lehetőség miatt.” – mondta Mirante“Villámgyorsan zajlottak a tárgyalások. Maignan sérülése után rögtön jött a telefonhívás a klub részéről és innen is sok szeretettel kívánok jobbulást Mike-nak. Reméljük, hogy hamarosan vissza fog térni. Azonnal igent mondtam a Milannak a tárgyaláson, ha egyáltalán lehet annak nevezni. Egyáltalán nem voltak kétségeim.”

“Az életkoromat tekintve emberi értékeket is át kell adnom az öltözőben. A csapat azt a benyomást keltette, hogy nagy a lelkesedés. Pioli? Eddig még nem dolgoztam vele együtt, csak ellenfélként néztünk szembe egymással. Mindig is egy jól felkészült edző benyomását keltette bennem, megfelelő időben vette át a Milan irányítását és vele a csapat exponenciálisan fejlődött. Hiszem, hogy hosszú ideig tarthat a közös munka. Az elmúlt évekhez képest szembetűnő a Milan játéka és az, hogy a csapat tudatosan játszik. A játékosok mindig keményen odateszik magukat a pályán és konkrét elképzelés illetve identitás alakult ki. Jelenleg a Milan minden csapatot nehéz helyzetbe tud hozni.”

“Új csapattársak? Üzenetben váltottunk pár szót Florenzivel. Együtt búcsúztunk Rómából és most újra találkozunk Milanellóban. Korábban Romagnolival is találkoztam a válogatottban, de az új csapattársaim közül szinte mindenki ellen játszottam. Biztos vagyok abban, hogy nem lesznek problémák a beilleszkedéssel.”

“Dida? Senkinek nem kell bemutatni őt. Ő egy kivételes kapus volt. Nem tudom, hogy kapusedzőként milyen, de az eddigi pályafutásom alatt megtanultam, hogy mindig fejlődhetek. Abban a tudatban dolgozok az edzéseken, hogy minden nap építkeznem kell a tapasztalataimból és a képességeimből. Hiszem, hogy sokat tanulhatok Didától.”

“Üzenet a szurkolóknak? Üdvözlök minden Milan-rajongót. Boldog vagyok, hogy itt lehetek és találkozunk szombaton a San Siróban!”

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Üdv Antonio 2. ! 😀 Viccet félretéve. Egy teljesen korrekt “antré”, egy olyan embertől, aki tudja, hol van a helye. Ha Tatarusanu nem sérül meg / nem lesz eltiltva, lehet, hogy pályára sem lép majd. De mégis rendelkezésre áll, ezt becsülöm benne. Bár ez egy win-win szituáció mindkét félnek. Sok sikert!

    • Csodálkoznék, ha több mint 1 milliót fizetést adtak volna Mirantének. Maignan 2,8-at keres. Nem vagyok olyan jó matekból, de szerintem a 2,8 + 1 még mindig elég messze van a 10 milliótól. Arról nem is beszélve, hogy Donnaromma is meg tud sérülni, akkor is ha 10 millát visz haza.

      • Ez igaz, de a matekhoz azt is dobd hozzá, hogy mennyiért vettük Maignan-t. Az már más tészta, hogy később mennyiért adhattuk volna el Donna-t, ha nem ingyen távozik..

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet