Minden eddiginél nagyobb sérüléshullám van a Milan háza táján és már 10 olyan játékos van, aki jelen pillanatban nincs 100 százalékos állapotban.

Napról napra esnek ki a játékosok és egyre nehezebb feladat hárul Stefano Piolira a kezdőcsapat összeállítását illetően a hétvégi Verona elleni bajnoki előtt, ráadásul a jövő héten nagyon fontos összecsapás vár a Rossonerire, hiszen az FC Porto otthonába látogat a Bajnokok Ligájában.

Jelenleg összesen 10 játékos nincs 100 százalékos állapotban a Milan keretében három nappal a következő mérkőzés előtt. Mike Maignan és Theo Hernández is csatlakozott azon futballistákhoz, akik nem állnak Pioli rendelkezésére. Előbbi csuklósérüléssel bajlódik és meg kell műteni, míg utóbbinak pozitív lett a COVID-tesztje.Ami a többi hiányzót illeti: Alessandro Plizzari térdsérülésből, Alessandro Florenzi meniszkusz sérülésből, Tiemoué Bakayoko vádliizom sérülésből, míg Junior Messias combizom sérülésből lábadozik.

Az elmúlt napokban Davide Calabria enyhe izomfáradtsággal tért vissza az olasz válogatottól, míg Daniel Maldininél patelláris íngyulladás tünetei jelentkeztek az U20-as olasz csapat meccse után. Jó hír, hogy szerdán mindkét játékos részt vett az edzés egy részében Milanellóban, ahogy Rade Krunic is, aki egy hónappal ezelőtt izomsérülést szedett össze a bosnyák válogatottban.

Zlatan Ibrahimovic szerdán is egyéni edzésmunkát végzett Milanellóban az Achilles-ín problémát követően. Még kérdéses, hogy ott lehet-e a keretben szombaton a Verona ellen, Calabria visszatérése viszont szinte biztosra vehető a hétvégén.

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. uhh, hogy fog így felállni a csapat?? Védelemben talán Theo most fájdalmasabb mint Calabria, mert Kalulu eddig remekül szállt be, de Touréról ez nem elmondható… Kjaer valószínűleg pihen szmbaton a Porto ellenire, mert a válogatottban is rengeteget játszott. Reméljük, Tata vagy Mirante képes lesz egy közepes teljesítményre döntő hibák nélkül, és akkor jók lehetünk hátul. Személy szerint nagyon kíváncsi vagyok, hogy a román vagy az olasz fog-e kezdeni. Eddig jól megúsztuk Brahim-sérülés nélkül, Messias újbóli kiesésével nagy bajban lennénk nélküle… Theo és Maignan kiesése a kritikus, ha őket sikerül pótolni egy közepes, de biztonsági teljesítménnyel, akkor nem jövünk oly katasztofálisan szerintem ebből a sérüléshullámból.

  2. Calabria a képek tanulsága alapján már a csapattal edz és remélem Mirante is, mert talán őt szívesebben látnám, mint a románt.
    Theo helyett Kerkez kezd? 😀
    Amúgy azt soha nem értem, miért ír boldog-boldogtalan MilanLab problémákról? Úgy gondolom ebbe az elnevezésbe az orvosok és fizikoterapeuták tartoznak bele. Nem miattuk sérül le valaki, max lassabban épül fel, vagy épp rásérül (erőltetik a gyógyulást). Ez a fikázás ha jól emlékszem Pato sérülés hullámával indult amiben lehetett igazság, mert folyamatosan rásérült (bár lehetett benne füllentés, mert még Amerikából is visszaküldték, mondván ez full egészséges).
    Erőnléti edzők/fitness stáb már ludas lehet ha főleg izom sérülésekből van sok. De ezt a szakmai stábnak kell kivizsgálni azt hiszem.
    Mondjuk nálunk ínszalag gyulladástól a csukló sérülésen át, a reumáig minden van. 😀 Ez inkább hatalmas pech. De azt gondolom a sorozat terhelés és nem megfelelő nyújtás/fizikai terhelés arány lehet gond.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet