2022. december 07., szerda

Felére csökkent a Milan vesztesége 2020/21-ben

-

Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint a Milan deficittel zárta a legutóbbi pénzügyi évet, ennek ellenére jelentős javulás figyelhető meg a korábbi évhez képest.

A Rossoneri által folytatott költséghatékonysági politika eredményesen zajlik és a világjárvány hatásai illetve a zárt kapus mérkőzések ellenére javult a klub pénzügyi helyzete. A MilanNews és a CalcioFinanza beszámolója szerint a Milan 96,4 millió eurós veszteséggel zárta a 2020/2021-es pénzügyi évet, amely június 30-án ért véget.

Ugyan ez jelentős deficitnek mondható, azonban figyelemre méltó a javulás az azt megelőző 2019/2020-as pénzügyi évhez képest, amikor ennek duplája, összesen 194,6 millió euró volt a klub vesztesége.

Egy év leforgása alatt a vezetőségnek úgy sikerült a felére csökkenteni a veszteség mértékét, hogy közben a csapat erősödött és jobb eredményeket ért el, ráadásul BL-szereplésből és jegyértékesítésből sem származott semmilyen bevétel. A következő pénzügyi évben – a 2021/2022-esben – már plusz bevételekkel is kalkulálhat a klub, hiszen 7 év után ismét a Bajnokok Ligájában szerepel és augusztusban újra megnyitották a stadionokat a szurkolók számára.

A forrás kiemeli, hogy a Milannak egyáltalán nincs adóssága vagy tartozása bankok vagy más hitelezők felé.

Összehasonlításképpen a bajnoki címvédő Inter 245,8 millió eurós veszteséget könyvelt el, ami minden idők legmagasabb száma a Serie A történetében, míg a Juventusnál 210 millió euró volt a deficit a 2020/21-es évben.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ahhoz, hogy kijöjjünk a Berlusconi és kínai éra által itthagyott romhalmazból és újra sikeresek tudjunk lenni nemzetközi szintén, világos hogy az alapokat, a klub pénzügyi részét kell/kellett rendbe tenni.
  Ebből a cikkből is kiderül, hogy a trend nagyon pozitív mindamellett, hogy 1,5 évig nem volt jegybevétel.
  Ez igaz, hogy nem sprotszakmai siker, viszont legalább annyira számottevő, mint pl egy BL döntő szint elérése.
  Amellett, hogy pénzügyileg stabilizálódik a klub, minőségben is léptünk előre azzal együtt, hogy a kínaiak által itthagyott költségekkel is foglalkozni kellett.
  Ha megnézzük a management költséghatékony játékospolitikáját, szerintem emelheti mindenki a kalapját. Jó példák a költséghatékony és minőségi igazolásokat tekintve:
  Maignan : üzleti és sportszakmai szempontból tökéletes!
  Kjaer aprópénzért!
  Tomori 29M: kiváló üzlet.
  Theo a maga 18-20 milliós vételárával együtt –> nincs mit hozzáfűzni
  Kalulu szintén aprópénzért.
  B-Touré: Korai még állást foglalni, de nem tűnik rossz üzletnek.
  Bennacer: Óriási fogás
  Tonali aprópénzért kiváló!
  Leao: ha így folytatja, akkor minden várakozást felűl fog múlni!
  Giroud 1 millióért 🙂
  Pioliban kételkedtem, de teljesen rám cáfolt.
  És végül, de nem utolsó sorban az Ibra faktor. Hiszem, hogy ő indított el minket azon az úton, ahol most már önállóan haladunk.
  Pár év, és véleményem szerint ott leszünk, ahová tartozunk!
  Forza Milan, Forza Maldini!

  • Teljesen egyetértek!
   Azok a játékosok akiket felsoroltál, legtöbbjük mind a karrierjük előtt áll. Nagyon jó lenne megértetni velük, hogy mit jelent a Milan, hogy ne kelljen ezeket az ingyen lelépek történeteket átélnünk nekünk, a vezetőségnek. Ilyen téren Calabria, Tonali példamutatóak. Nagyon kellene, hogy azok a játékosok akiket felsoroltál tudjanak ennyire elköteleződni a Milan mellett. De szerintem ezt is látják Maldiniék. Csak nem lehet mindent egyik napról a másikra.

   + Ne feledkezzünk meg, hogy érkeznek játékosok a primavera csapatába is. Ha jól emlékszem az a szektor is nagyon levolt robbanva.

   Valahogy jó lenne hogy a saját nevelésű játékosok is legyenek beépítve. Gabbia, Maldini és társai.

   Ahogy említetted: “Pár év, és véleményem szerint ott leszünk, ahová tartozunk!” úgy hogy nem kölcsönökből és dollármilliós fizukból.

   • Mindkettőtökkel szinte mindenben egyetértek, erre az egy részre reflektálnék kicsit bővebben:

    “Nagyon jó lenne megértetni velük, hogy mit jelent a Milan, hogy ne kelljen ezeket az ingyen lelépek történeteket átélnünk nekünk, a vezetőségnek.”

    Ez nagyon szép és jó lenne, csak éppen ha bárki visszanézi Kessie nyilatkozatait mondjuk az idei szezon kezdete előttig, akkor azt mondaná hogy na ez az ember elkötelezett, mindent megígért hogy amint vége az Olimpiának már alá is lesz írva a szerződés, Ő a President stb. Aztán most mi van?

    Sajnos ez teljességgel kiszámíthatatlan, maximum sejteni lehet valakiről hogy milyen jellem, de biztosat tudni csak nagyon ritkán lehet. Ibra oké, bármit akart Raiola Ő döntött, de Ő már nem fiatal és tudja hogy “itthon van”, minek menne ennyi pénzért egy angol középcsapathoz? Bakayokoért azért nem kapkodtak a komolyabb csapatok, de attól még nagyon bírom hogy ennyire ide akart jönni (vagy lehet megmondták neki, hogy Te leszel az ingyen távozó Kessie utódja a kp-n…). Szóval tényleg csak Calabria és Tonali az a két játékos akiről azt érezheti az ember, hogy “na, nekik a Milan az első” és olyan szintet képviselnek ahová elvileg el akarunk jutni (nálam Gabbia, Maldini, Pobega, Plizzari nem az a szint még).

    Szóval sokan szidták a vezetőséget itt hogy miért nem előbb hosszabbítanak a játékosokkal, vagy esetleg nevezték őket karakánnak és ügyesnek hogy nem hódoltak be a töröknek/Donnának/Kessie-nek, de én azt gondolom egyik sem fedi igazán a valóságot. Azt gyanítom megpróbálnak Ők mindent amit tudnak, de a kezük meg van kötve mert: 1) irreális összeget nem szabad megadni és valószínűleg nem is tehetik, 2) a játékos (vagy ügynöke…) kezében van az aduász. Mert ha megfeszülnek se kötelezhetik a játékost az aláírásra és hogy igazat mondjon.

    Az a helyzet hogy manapság már nem az a lényeg hogy Milan, hanem az a lényeg hogy mennyi is pontosan a fizetés. Sok az újgazdag csapat, átalakult a piac.

 2. Hogy jött létre ez a romhalmaz? Fizuk, igazolások? A korábbi kereseti cikkből kiderül, hogy nettóban a játékosaink évente közel 51 millió eurót visznek haza. Ez bruttóban nyilván több, hasraütés szerűen olyan 70 milla környékén lehet. Mivel a fizukon nem igen lehet tovább csapolni, mivel már most is vicc kategória, kb lövésem sincs mivel lehetne 90 milliós hiányt pótólni. Magyarán 100 milliós eladásból lennénk nullán, tehát az eladottakat pótolni már megint deficit. Aztán a megnyirbált fizuk miatt senki nem marad itt, akinek kellene, ugye felkészül Kessie, nemsokára Theo és így tovább.

  Tehát a bl szerepléses bónusz is csak időszakos bevétel lesz, arra nem lehet számítani., mivel a húzóemberek a vicc fizuk miatt simán lelépnek, sőt, ha megadna a vezetőség egy átlagos top ligás fizut se maradnak, mert már sikeresen elültették a játékosokban a tescos gazdaságos ugródeszka klub imázsát. Ezt ugye láthattuk Hakan, Donna és most Kessie esetében is és semmi jel nem utal arra, hogy ez változna a jövőben. Nem tudom mennyi a San Siro éves bérleti díja, de teljesen biztos vagyok benne, hogy nem számottevő. Amit én találtam az 4,5 millió euro, fogalmam sincs mennyire pontos adat. Mindenesetre a jegybevétel így is a csapaté, nem hiszem, hogy időszakos koncertek 90 millát behoznának, ráadásul úgy, hogy felezünk a sinterrel. Ez az egész nyél nélküli balta ügynek tűnik, legalábbis a szurkolók által vizionált nagy csapat egyáltalán nem valósítható meg.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS